La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La Santíssima Trinitat

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La Santíssima Trinitat"— Transcripción de la presentación:

1 La Santíssima Trinitat
Cim de Keryat Jearim Cicle C Diumenge primer després de Pentecosta La Santíssima Trinitat 16 juny 2019 Música: Pregària davant el Totpoderós (Sinagoga hebrea)

2 De Keryat Jearim a Jerusalem
El salm 8, segons la tradició jueva, és un dels que s’atribueix a David, ballant davant l’ Arca de l’Aliança, en portar-la de Keryat Jearim a Jerusalem. Sota aquesta perspectiva es fa lluminosa la “petitesa” d’aquest Salm.

3 Pr 8:22-31 Això diu la Saviesa de Déu: «De molt abans de començar les seves obres el Senyor m’infantà com a primícia de tot el que ha fet. He estat configurada des de sempre, des del començament, abans que la terra existís. No hi havia encara els oceans, no existien les fonts d’on brollen les aigües, i jo ja havia nascut. He nascut abans que les muntanyes, abans que fossin plantades les altures; encara no havia fet la terra ni els llacs, ni la massa terrosa dels continents; quan ell instal·lava la volta del cel, jo hi era, quan traçava el cercle de l’horitzó sobre els oceans, quan fixava allà dalt el cobricel dels núvols, quan contenia les fonts de l’oceà, quan posava límits al mar que no desobeeix les seves ordres, quan construïa els fonaments de la terra, jo era al seu costat com un deixeble preferit, feia les seves delícies cada dia, jugava contínuament a la seva presència, jugava per tota la terra, i compartia amb els homes les meves delícies.» Església de l’ Aliança

4 El Salm 8 del 1er septenari de David (s3-9) ens parla de la petitesa del Rei, davant els atacs dels enemics (s3-6), ell que és innocent (s7). Aquesta petitesa, David la sent més intensament tot ballant, sense les vestidures reials, davant de l’Arca, durant el trasllat. Una petitesa menyspreable als ulls dels “poderosos” (de Miqal, la filla de Saül). Oh Déu Trinitat, Sobirà nostre, que n’ets de gloriós! - Qui som per què Déu es recordi de nosaltres? - Com és que Déu ens ha donat tanta dignitat? - Ell ens ha fet superiors a totes les coses creades

5 Salm 8 Senyor, sobirà nostre, que n'és, de gloriós,
Excavacions Salm 8 Senyor, sobirà nostre, que n'és, de gloriós, el teu nom per tota la terra! Quan miro el cel que han creat les teves mans, la lluna i els estels que hi has posat, jo dic: «Què és l'home, perquè te'n recordis? Què és un mortal, perquè el tinguis present?»

6 (de l’ home) Gairebé n'has fet un déu,
Treballs actuals Senyor, sobirà nostre, que n'és, de gloriós, el teu nom per tota la terra! (de l’ home) Gairebé n'has fet un déu, l'has coronat de glòria i dignitat, l'has fet rei de les coses creades, tot ho has posat sota els seus peus.

7 Ramades de vedells i d'ovelles, fins i tot els animals feréstecs,
Senyor, sobirà nostre, que n'és, de gloriós, el teu nom per tota la terra! Ramades de vedells i d'ovelles, fins i tot els animals feréstecs, l'ocell que va pel cel i els peixos del mar, i tot el que segueix els camins dels oceans.

8 Rm 5:1-5 Germans, ara que ja som justos, com a creients que som, estem en pau amb Déu, gràcies a Jesucrist, el nostre Senyor. És per ell que la fe ens ha donat entrada en aquesta gràcia que posseïm tan en ferm, i és per ell que tenim la satisfacció d’esperar la glòria de Déu. Encara més: fins enmig de les proves, trobem motiu de satisfacció, perquè sabem que les proves ens fan constants en el sofriment, la constància obté l’aprovació de Déu, l’aprovació de Déu dóna esperança, i l’esperança no pot defraudar ningú, després que Déu donant-nos l’Esperit Sant, ha vessat en els nostres cors el seu amor.

9 a Déu que és, que era i que ha de venir.
Camí vers Jerusalem AL·LELUIA Cf. Ap 1: 8 Glòria al Pare, al Fill i a l’Esperit Sant, a Déu que és, que era i que ha de venir.

10 Cims davant dels quals va passar l’ ARCA
Jo 16: Jesús digué als seus deixebles: »Encara tinc moltes coses per dir-vos, però ara us serien una càrrega massa pesada. Quan vingui l'Esperit de la veritat, us conduirà cap a la veritat sencera. Ell no parlarà pel seu compte: comunicarà tot el que senti dir i us anunciarà l'esdevenidor. Ell em glorificarà, perquè allò que us anunciarà, ho haurà rebut de mi. Tot el que és del Pare és meu; per això he dit: "Allò que us anunciarà, ho rep de mi." Cims davant dels quals va passar l’ ARCA

11 Original: Joan Ramirez (+)
Imatges, lectures, música, comentaris (versió catalana i castellana) : Regina Goberna, en col·laboració amb Àngel Casas Traducció a l’italià: Ramon Julià Traducció a l ‘euskera: Periko Alkain Traducció al portuguès: Ze Manel Marquespereira Traducció al francès: Àngel Casas Traducció al neerlandès : Ben Van Vossel Vídeo: Esther Lozano Monges de St. Benet de Montserrat


Descargar ppt "La Santíssima Trinitat"

Presentaciones similares


Anuncios Google