Arquitectura racionalista espanyola

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
EL PABELLÓN ALEMAN Mies van der Rohe.
Advertisements

 El rincon es la compatibilidad formal entre los cerramientos y la estructura cuando ambos tienean una escala similar.
Barcelona, España. El mapa Barcelona está situada en la costa de España, cerca de la frontera con Francia. Barcelona es una ciudad vibrante y sirve como.
OTROS ARTISTAS.
ANTONI GAUDI CORNET CORAL I NEOMA.
Quan anàvem a l’estraperlo
Per realitzar la inscripció de forma gratuïta
La Guerra del Francès: resistint en nom de qui?
Joan Miró i Ferrà Joan Miró i Ferrà. ¿Quién fue Joan Miró i Ferrà ? Joan Miró i Ferrà fue un pintor, escultor, grabador y ceramista español, considerado.
Joan Miró i Ferrà Joan Miró i Ferrà. INDICE QUIEN ERA? QUIEN ERA? NACIMIENTO NACIMIENTO FAMILIA FAMILIA ESTILOS ESTILOS OBRAS OBRAS.
Ludwig Mies Van der Rohe
i les seves observacions fa 400 anys
L’Art Europeu del S. XIX De Goya al Modernisme I
Quan la natura s’expressa
Joan Miró Posa't a prova.
BAUHAUS, una escola d’art
El Pla Cerdà i l’Eixample de Barcelona
La casa l’ ardiaca La casa de l’Ardiaca és una residència gòtica. Es va començar a construir al 1444 i es va acabar de construir al Al costat de.
Facultad de Ciencias de la Actividad Física y del Deporte 2. Escuela de Ingenierías Industriales y Civiles 3. Escuela.
Entrevistem a Joaquín Castel Mas
ELS TEATRES D’ESPARREGUERA ABANS I ARA
ESCOLA CÈLIA ARTIGA Donya Cèlia Artiga Novembre 2011.
GANDHI, un exemple a seguir
EVOLUCIÓ DE LA PLANTA DE L’ESGLÉSIA DE SANTA CREU (O SANTA HELENA) DE RODA.
EXEMPLES DE PRESENTACIÓ: Narcís Monturiol i Estarriol
CLAUDE MONET.
Quan la natura s’expressa
Una faula que il·lumina més que el Sol !
BARCELONA MUSEOS 4 – FUNDACIÒ JOAN MIRÓ
ELS COLORS AMB JOAN MIRÓ
Treball de síntesi EL VALOR DE LA PAU.
DE L´ESCOLA TRADICIONAL A L´ESCOLA NOVA
MONESTIR DE PEDRALBES El Monestir de Pedralbes és un dels edificis més valuosos del gòtic català, que conserva el claustre gòtic considerat el més gran.
LA VIDA DE JOAN MIRÓ.
FRANCESC FERRER GUARDIA
PLA D’ORIENTACIÓ PROFESSIONAL
50 ANYS DE FUNDACIÓ 13 DE MAIG
La bauhaus Mies van der roher
Castell de Castelldefels
Impressionisme i postimpressionisme
BERNAT METGE.
FUNCIONALISME RACIONALISME NEOPLASTICISME ORGANICISME
27 janvier 2013 à MIRAVET.
5 ARTISTES DEL MAIL ART.
Tothom pot aconseguir el que es proposa !!!
L' ANTIC EGIPTE.
10ª SESSIÓ TALLER POWER POINT
EL FUTBOL.
Projecte interdisciplinari:
LA BELLESA BLAVA.
ANTONI GAUDÍ Antoni Gaudí va néixer a Reus (Baix Camp) l’ any 1852 i va morir a Barcelona l’any Era arquitecte. Ell anà a Barcelona al per.
DELS 90 FINS ELS NOSTRES DIES
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
LA DIADA DE CATALUNYA El Cant de la Senyera per l’Orfeó Català.
ITALIA.
Castell de Gelida És un castell del municipi de Gelida. El tipus de construcció, era una fortificació que es troba a l’Alt Penedès. Exactament, el carrer.
Salvador DALÍ.
ERRORS FREQÜENTS A L'EXAMEN DE HISTÒRIA - PAU
Santa Maria del Pi.
EL PRIMER MANAMENT MT, 22,
La narrativa de la postguerra
Maria i Mariona.
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
Dels convents a l’acadèmia:
BARRI SAGRADA FAMÍLIA.
Vincent Van Gogh.
Escola Jacint Verdaguer Tàrrega
Elysia chlorotica Elysia chlorotica és un curiós gasteròpode marí capaç de realitzar la fotosíntesi. Des de fa temps se sap que E. chlorotica s’alimenta.
ARQUITECTUR A MODERNA EN EL PERÚ. ■ Para finales de la década de 1920 Le Corbusier había definido cinco puntos de la arquitectura moderna plasmados posteriormente.
ILDEFONS CERDÀ Nom sencer: Ildelfons Antoni Salvador Cerdà i Sunyer.
Transcripción de la presentación:

Arquitectura racionalista espanyola GATCPAC/ GATEPAC Arquitectura racionalista espanyola

Estan influenciats pel racionalisme. ¿Qui eren? Josep Lluis Sert Grup d’Artistes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània Estan influenciats pel racionalisme. Coneixen les tendències de La Bauhaus i apliquen els seus postulats El millor representant serà Josep Lluis Sert

Josep Lluis Sert: obres més importants Dispensario Antituberculoso (Barcelona) Edificio de Viviendas en la calle Muntaner (Barcelona) Joyería J. Roca (actualmente Tous) en el Paseo de Gracia nº 18 (Barcelona) Escuela del Segell Pro Infància (Arenys de Mar) Pabellón de la República (Barcelona) Pabellón de España, Exposición Universal de 1937 (París) Fundación Joan Miró (Barcelona) Fundación Maeght (Saint Paul de Vence, Francia) Centro de la Ciencia, Universidad de Harvard (Boston) Apartamentos de la Universidad de Harvard (Boston) Centro Holyoke (Boston) Embajada de los Estados Unidos (Bagdad) Joan Miró Fundació Pilar y Joan Miró, Palma de Mallorca Casa Sert en Cambridge, Massachusetts; 1958

Josep Lluis Sert: Perfil biogràfic Va néixer l'1 de juny de 1902 a la ciutat de Barcelona. Interessat des de ben jove per l'obra de l'arquitecte Antoni Gaudí i del seu oncle, el pintor Josep Maria Sert, va estudiar a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. El 1926 va viatjar a París per estudiar l'obra de Le Corbusier, amb qui un any després, va començar a treballar. L'any 1930 va començar a realitzar els seus primer projectes, que es caracteritzen per un clar estil mediterrani: una gran predominança del color blanc i una àmplia profusió de llum. Tanmateix en aquestes obres es pot apreciar una estètica clarament racionalista, marcada per la manca d'ornamentació i les línies pures, heretat de la seva estada a París, que s'introdueix per primer cop a Espanya. D'aquest període destaquen el Dispensari Antituberculós i l'Edifici de Vivendes al carrer Muntaner, ambdós a Barcelona. L'any 1929 pren part en la constitució del Grup d'Artistes i Tècnics Catalans per al Progrés de l'Arquitectura Contemporània, conegut per les seves sigles GATCPAC, amb l'objectiu de promoure les bases de l'arquitectura moderna al país. Després de l'inici de la Guerra Civil,el 1937, i fins al seu final l'any 1939 es va traslladar a París, on va construir el Pavelló de la República Espanyola per la Exposició Universal de París de 1937

Al finalitzar la Guerra Civil va ser represaliat pel govern franquista i inhabilitat per a la pràctica de l'exercici professional. L'any 1939 es va exiliar a Nova York L'estudi va projectar edificis de renom important, entre ells la Fundació Maeght (1959-64) al Sud de França, l'Estudi Miró (1975), el Holyoke Centre a Cambridge (Massachusetts) (1958-65), el Harvard Science Center (1969-72), un campus de la Universitat de Boston (1960-65).

JOIERIA ROCA P. DE GRÀCIA Casa bloc GATPAC

SERT: PABELLÓN ESPAÑOL DE LA EXPO DE PARÍS DE 1937.

SERT: FUNDACIÓN MIRÓ

Fundacio Miró BCN Fundació Miró BCN

Casa Sert. Cambridge, Massachusetts, EEUU. 1958

Casa Sert Cambridge, Massachusetts, EEUU. 1958

Joeria Roca, Pg. de Gràcia BCN Harvard College