SESSIÓ VI. PREVENCIÓ DE RECAIGUDES I SEGUIMENT.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
SALUT I ESCOLA IES LLANÇÀ Josep Santos Infermer ABS Llançà.
Advertisements

Deixar de fumar, tota una aventura!. Fumar és una complexa conducta en la què intervenen aspectes bioquímics, psicològics i socials.
SESIÓN VI. Prevención de recaídas y seguimiento SESIÓN VI PREVENCIÓ DE RECAIDAS Y SEGUIMIENTO.
5ª SESIÓN ”sigo sin fumar” semanas después del día ‘D’
PREVENCIÓN DE RECAIDAS
PREVENCIÓN DE RECAÍDAS
SESIÓN VI PREVENCIÓ DE RECAIDAS Y SEGUIMIENTO.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
APORTACIÓ CALÒRICA D’ALGUNS ALIMENTS
SESSIÓ VI. PREVENCIÓ DE RECAIGUDES I SEGUIMENT.
SESSIÓ II ATREVEIX-TE!! SESSIÓ II. Atreveix-te!!.
SESIÓN VI PREVENCIÓ DE RECAIDAS Y SEGUIMIENTO.
Estrès laboral ii No estam indefensos davant l’estrès laboral, hi ha formes eficaces de combatre’l. Tant el treballador a escala individual com l’organització.
PROJECTE DE PASTORAL I EDUCACIÓ EN VALORS
SESSIÓ IV. ARA “DIA D”. AVUI NO FUMEM!!!.
I transforma un llibre en un nou lector
El Pare Claret és un regal per a tots
LA MENTIDA DESCOBERTA.
Valors/virtuts per a créixer com a persones.
Recordem què vol dir ser adolescent
SESSIÓ IV. ARA “DIA D”. AVUI NO FUMEM!!!.
EL VALOR DE LA FELICITAT
CONSULTA OBERTA LA CONSULTA OBERTA COM A REPTE PERSONAL I PROFESSIONAL. AJUDAT A VALORAR ELS ADOLESCENTS D’UNA ALTRA MANERA, FINS ARA, AL MENYS PER MI.
PROGRAMA ATENCIÓ PRIMÀRIA SENSE FUM (PAPSF)
SESSIÓ V PES i EXERCICI FÍSIC.
LA QUALITAT DE LA RELACIÓ AMB ELS NOSTRES FILLS I FILLES
PRESENTACIÓ CRÈDIT DE SÍNTESI 1r ESO
SESSIÓ III. DECIDEIX-TE!!
QUE FER QUAN ARRIBA UN SUSPENS A CASA?
Relaxa’t... escolta... i mira. Avança amb el ratolí, al teu ritme.
L’hora dels indecisos L’hora de decidir.
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
Aquí tens alguns consells que Bill Gates recentment va fer durant una conferència en un IES sobre les 11 coses que els estudiants no aprenen a l’escola.
DIADA DE La pau i la no violència.
Deixar de fumar, sí que es pot!!
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
SESSIÓ III. DECIDEIX-TE!!
Aquest és un missatge especialment inspirador i bell
UNS QUANTS CONSELLS QUE ET FARAN LA VIDA MÉS BELLA!
LA TUTORIA DE PROFESSORAT NOVELL QUÈ ÉS. PER A QUÈ SERVEIX
Un test per pensar... Materials de
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ.
Col·legi Sant Josep Obrer L’Hospitalet de Llobregat
I tu, com estudies?.
Situacions creades a partir dels materials naturals
Concurs Bíblic Víctor Bernal Martínez Col·legi Sant Josep Obrer
DONA I ET DONARAN Si tu reses i dones a la gent que pateix; Déu et donarà a tu. Resa i fes obres. Georgina Prat Marrasé.
Temps de... ADSL.
SEGUIU EL RITME, APUJEU EL VOLUM
CONCURS.
Els corriols Piu i Piua.
Tema 5: Nombres naturals i enters
La dieta dels futbolistes
XIII a Setmana de la solidaritat
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
"Senyor, ensenya'ns a pregar"
Poema de Victor Hugo (s. XIX)
HABILITATS COMUNICATIVES
Imatges d’abans: Dia Mundial Sense Tabac
Esplanada de les mesquites (Temple)
+ En aquest breu i bonic salm s’estableixen les condicions necessàries per a esdevenir “hoste” del Senyor, és a dir, per a entrar en el Santuari i.
El Salm 135 de Schütz canta l’amor etern de Déu
CONCURS BÍBLIC NOM: CÉSAR COGNOMS: GARCÍA MEDINA GRUP B DATA NAIXAMENT: 02/07/2003 COL·LEGI: SANT JOSEP OBRER CARRER: COVADONGA S/N
Aquestes fotos artístiques revelen una gran imaginació.
EL QUADRAT LES MARIETES.
Paràbola del Llapis Al principi, quan el Creador del Llapis
COM NEIX UN PARADIGMA?.
“La mare de Jesús” de T. Ll. de Victòria, evoca l’acollida
Setmana de la Solidaritat 2010 – 2011 Escola Pública “Josep Carner” (Badalona) L’ EDUCACIÓ, UN FUTUR EN IGUALTAT: el que han de fer nens i nens de tot.
FESTA DEL PARE CLARET 2018.
Transcripción de la presentación:

SESSIÓ VI. PREVENCIÓ DE RECAIGUDES I SEGUIMENT

La relliscada i la recaiguda SESSIÓ VI. Pes i exercici físic La relliscada i la recaiguda Relliscada: esdeveniment puntual com encendre un cigarret. Recaiguda: es prova un segon i un tercer cigarret, i es va augmentant dia rere dia.

Estratègies per mantenir-se sense fumar SESSIÓ VI. Pes i exercici físic Estratègies per mantenir-se sense fumar

Estratègies de prevenció de la recaiguda SESSIÓ VI. Pes i exercici físic Repassa els motius pels quals has deixat de fumar. Recorda els registres, les situacions o moments del dia en què necessitaves fumar. Identifica i evita les situacions d’alt risc. Repassa les recomanacions sobre les conductes alternatives.

Mantenir-se sense fumar SESSIÓ VI. Pes i exercici físic Mantenir-se sense fumar Cada dia que passi, felicita’t per continuar sense fumar, no pensis en el futur, només en el dia d’avui. “AVUI NO FUMO.” Continua aplicant les alternatives. Recorda la llista de motius per deixar de fumar. Marca els dies que fa que no fumes, reuneix els diners que has estalviat i fes-te un bon regal. Els primers dies hi haurà moments molt difícils en què els desig de fumar serà molt fort, augmentarà el neguit i el moment serà tens. Pensa que només durarà uns instants.

Estratègies de prevenció de la recaiguda SESSIÓ VI. Prevenció de recaigudes i seguiment Estratègies de prevenció de la recaiguda Distreu-te: fes servir la imaginació, recorda els motius per deixar de fumar. Canvi de comportament (conductes substitutives): relaxació, activitat física, esperar fins que passi el desig... Aprèn de la relliscada. Identifica la situació de risc. Busca suport: amics, professionals…

Conductes alternatives SESSIÓ VI. Pes i exercici físic Conductes alternatives Abans de reunir-te amb els amics que fumen, pensa la resposta que donaràs si t’ofereixen tabac. Practica com dir: “NO GRÀCIES, NO FUMO”. Durant les festes, per ara, intenta estar amb els no fumadors. Canvia d’ambient. Vés a llocs on no hi ha fumadors o allà on no es pot fumar. Si menges o beus, concentra’t en la degustació. Ara tens més sentit del gust i de l’olfacte. Explica als teus amics fumadors que has deixat de fumar. Demana que no et temptin amb un cigarret.

Conductes alternatives SESSIÓ VI. Pes i exercici físic Conductes alternatives Si estàs en un bar o en una festa, per ara no prenguis begudes alcohòliques. No deixis que l’autocontrol desaparegui. A la feina, fes una volta abans de compartir el descans amb els fumadors. Has d’estar orgullós de tu mateix per haver deixat de fumar. Pots presumir davant dels fumadors, però no els menyspreïs, ni et riguis d’ells, la majoria també volen deixar de fumar i pot ser que els puguis motivar per iniciar el procés. Per defensar-se diran que no volen deixar-ho.

Actuació davant una recaiguda SESSIÓ VI. Prevenció de recaigudes i seguiment Actuació davant una recaiguda No et sentis culpable. Analitza els motius de la recaiguda. Reconèixer el problema et pot ajudar a solucionar-lo. Anima’t a fer un intent nou en un temps breu: actualitza els motius personals per deixar de fumar. Descarta el consum esporàdic de cigarrets. Recolza’t en l’exercici físic i la relaxació. Busca suport: amics, professionals…

Recorda Menja aliments baixos en calories. SESSIÓ VI. Prevenció de recaigudes i seguiment Recorda Menja aliments baixos en calories. Evita sucs, és preferible la fruita sencera. Fes una dieta variada, amb fruita i verdura. Evita les gormanderies i les begudes ensucrades, millor caramels o xiclets sense sucre, infusions i aigua. Fes exercici moderat (caminar, bici).

SESSIÓ VI. Prevenció de recaigudes i seguiment ENHORABONA!!! TOTS ELS CIGARRETS DE CASA, ELS DEL COTXE, ELS DE LA FEINA O QUALSEVOL ALTRE LLOC, LLENÇA’LS, NO ELS REGALIS. RETIRA DE LA VISTA ELS ENCENEDORS, LLUMINS I CENDRERS.

SESSIÓ VI. Prevenció de recaigudes i seguiment FELICITATS!!!