La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La sang És un teixit fluid d’aspecte líquid. funcions de la sang

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La sang És un teixit fluid d’aspecte líquid. funcions de la sang"— Transcripción de la presentación:

1

2 La sang És un teixit fluid d’aspecte líquid. funcions de la sang
transport d’oxigen isotèrmia del cos defensa del cos La sang components de la sang Plasma: és la part líquida. Eritròcits: transporten l’oxígen. Leucòcits: protegeixen de les infeccions. Plaquetes: participen en la coagulació.

3

4 Malalties de la sang Destacables:
Anèmia: la sang no conté prou hemoglobina. Leucèmia: proliferació incontrolada de leucòcits. Hemofília: evita o retarda la coagulació de la sang. Sang vista en un microscopi electrònic.

5 L’aparell circulatori: el cor
aurícula dreta artèria aorta artèria pulmonar ventricle dret ventricle esquerre aurícula esquerra artèries coronàries És l’organ central de l’aparell circulatori. El cor està format per quatre cavitats: dues aurícules dos ventricles Té quatre vàlvules. Dos moviments bàsics: sístole diàstole Del conjunt muscular del cor se’n diu miocardi.

6

7

8

9

10

11 Sabries trobar el camí que segueix la sang dins del cor?

12

13

14 El marcapassos: Els estímuls nerviosos envien informació a una zona concreta del cor que produeix uns estímuls elèctrics que produeixen la contracció rítmica del cor.

15

16

17

18

19 La bradicardia se caracteriza por la lentitud del ritmo cardíaco, por lo general, por debajo de los 60 latidos por minutos, mientras que el ritmo normal en reposo es de 60 a 100 latidos por minutos.

20

21 DIÀSTOLE SÍSTOLE AURICULAR SÍSTOLE VENTRICULAR
Les aurícules i els ventricles es relaxen. La sang entra a les aurícules Les aurícules es contraruen. La sang passa als ventricles Els ventricles es contraruen. La sang surt dels ventricles

22 Estructura dels vasos sanguinis

23

24 L’aparell circulatori: la circulació de la sang
La circulació de la sang té dos circuits: circuit pulmonar o menor circuit general o major

25

26

27

28

29 La pressió arterial

30

31

32 L’aparell circulatori: malalties
arterioesclerosi angina de pit atac de cor buf

33


Descargar ppt "La sang És un teixit fluid d’aspecte líquid. funcions de la sang"

Presentaciones similares


Anuncios Google