La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Acte de presentació del llibre:

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Acte de presentació del llibre:"— Transcripción de la presentación:

1 Acte de presentació del llibre:
...transgènics? Acte de presentació del llibre:

2 Els transgènics i la seva patentabilitat
Implicacions en la realització dels drets humans de Júlia Lladós Vila

3

4 Dimarts, 28 d’octubre de 2014, a les 12:30 hores sala de catàlegs de la biblioteca (Planta 0)
A càrrec de: Dr. Lluís Tort Bardolet, vicerector de Projectes Estratègics i Planificació. UAB El Sr. Miquel Puig i Roig, director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament. Departament de Governació i Relacions Institucionals. Generalitat de Catalunya Dra. Maria Teresa Freixes Sanjúan, catedràtica del Departament de Ciència política i de Dret Públic. Àrea de Dret Constitucional. UAB I amb la presència de l’autora Júlia Lladós Vila

5 ...trans – gè – nics?

6 La Dra. Teresa Freixes, catedràtica de Dret Constitucional de la nostra universitat i catedràtica Jean Monnet ad personam, diu respecte al llibre: “ ...és una obra necessària i rigorosa. L’autora la desenvolupa conjuminant els diferents nivells de regulació jurídica que es superposen i que cal clarificar per arribar a conclusions coherents i que permetin marcar uns llindars pertinents a l’acció dels agents econòmics que incideixen, en aquest món tant ric d’una banda i tant pobre d’una altra, en la procura d’una alimentació sostenible que hauria de ser la premissa de tota l’acció humana, institucional i privada, dirigida a obtenir un mínim de dignitat global pel que fa al dret a una vida digna de cada individu.”

7 Júlia Lladós realitza actualment el seu doctorat a la UAB sobre "Sustanibility, European Law and Food Waste Prevention" en el marc del Centre d'Estudis de Drets Humans i la Càtedra Jean Monnet ad personam que ostenta la Dra. Teresa Freixes. Graduada en Ciència Política per la Universitat Pompeu Fabra, ha realitzat dos màsters a les universitats del País Basc i Politècnica de Catalunya, que li han permès fer el pas de la Ciència Política al Dret.

8 SINOPSI El present estudi analitza la qüestió de l’enginyeria genètica aplicada a l’agricultura. En concret, s’exposen els diferents processos de producció i tipus de transgènics, i com, amb l’entrada en vigor de l’Acord sobre els aspectes dels drets de la propietat intel·lectual relacionats amb el comerç el 1995, els OGM es converteixen en un bé d’interès privat, patentable sense reserves.

9 Per això, l'aparició de l'esmentat Tractat, fa ja més d'una dècada, posa en dubte el compliment d'aquells instruments de protecció de la diversitat biològica dirigits a garantir la seguretat en la biotecnologia moderna, motiu pel qual se n’avaluen les interaccions.

10 Així mateix, també es revisen els nous protocols resultants de la COP 10 celebrada l'any 2010 a Nagoya, que suposen un canvi de discurs quant a les esmentades sinergies, tot i no haver entrat en vigor fins a la data. Si bé en un inici la voluntat teòrica de la biotecnologia agrícola era "curar" la fam al món, l'Acord sobre els ADPIC fa discutible aquest propòsit a la praxi. D'aquesta manera, la competitivitat comercial posa en risc el medi ambient en general, i la diversitat biològica en particular, i comporta conflictes socials.

11 En conclusió, el projecte subratlla la necessitat d’assegurar el compliment de la normativa internacional de protecció de la diversitat biològica, així com d’establir garanties per a l’anteposició del principi de precaució. A més, es recomana la gestió pública dels transgènics i la intervenció en l'actual model de producció de transgènics, via moratòria de facto, fins a posar fi als riscos ambientals i socioeconòmics que actualment se'n deriven i que posen en dubte la garantia dels múltiples drets humans implicats en aquesta qüestió i, en especial, el dret a un medi ambient adequat, essencial per a la supervivència i prius per al gaudi de qualsevol dret humà.

12 8 Conclusions i recomanacions del llibre
El dret a un medi ambient adequat com a “prius” per al desenvolupament La biotecnologia en mans de l’estat: “sine qua non” per garantir la protecció del medi ambient La necessitat d’adoptar mesures precautòries La necessitat d’adoptar moratòries sobre la utilització i el consum d’OGM (organismes genèticament modificats) La promoció de la investigació sobre la producció de noves varietats filogenètiques per part dels estats Conveniència de la creació i promoció de bases de dades per als drets tradicionals com a mètode de prevenció davant de la biopirateria Aplicació dels drets dels camperols Ratificació de protocols

13 Consulteu tota la informació a la web de la presentació

14 Biblioteca de Ciències Socials
Fi Biblioteca de Ciències Socials - Programa de presentacions de llibres - Continguts bibliogràfics : Oriol Castells Prims Exposició virtual, disseny gràfic, fotografia, punt de llibre i cartell : Luisa Guerrero Exposició presencial : Luisa Guerrero PowerPoint : Josep Vicens-i-Planagumà Música de fons: improvisacions inspirades en el tema “Memorias del Cimarrón” de hans Werner Henze. Interpretat a la guitarra per Luisa Guerrero. Amb un cor de veus interpretant “Cantata del Tic-Tac” (Rubato cantabile e misterioso in sotto voce)


Descargar ppt "Acte de presentació del llibre:"

Presentaciones similares


Anuncios Google