La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a."— Transcripción de la presentación:

1 El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a la millora continuada.

2 L’any 1998 vam iniciar la definició del Projecte amb l’assessorament de l’empresa AUREN.
El curs vam iniciar la implantació en dos centres pilots adherits a la FECC Actualment hi ha 67 centres adherits al Projecte. 10 centres han obtingut la certificació en la norma ISO 9001:2000 L’agost del 2003 el Departament de Qualitat de la FECC va obtenir per al Projecte qualitat la certificació ISO 9001:2000 per al suport, assessorament i formació en Qualitat als centres adherits. Vam renovar aquesta acreditació l’octubre del 2006.

3 En el món de l’Educació:
De l’èxit en l’aplicació en les empreses industrials a l’aplicació en tot tipus d’organitzacions. L’èxit ha vingut de la mà de l’extensió i generalització de dos models: les normes ISO i el `model EFQM En el món de l’Educació: LOGSE: Els poders públics dedicaran una atenció prioritària al conjunt de factors que afavoreixen la Qualitat i la millora de l’ensenyament LOQUE: Objectiu: el logro de una educación de calidad para todos como instrumento imprescindible para un mejor ejercicio de la libertad individual, para la realización personal, para el logro de cotas más elevadas de progreso social y económico y para conciliar, en fin el bienestar individual y el bienestar social. L’informe PISA: Correlació entre els resultats de l’ensenyament i el progrés d’un país Consell Europeu (Lisboa 2000, Barcelona 2002): Definició de la VISIÓ del sistema educatiu europeu per l’any 2010: Esdevenir un sistema educatiu de qualitat de referència per a tot el món LOE: Principi: La qualitat de l’educació per a tot l’alumnat, independentment de les seves condicions i circumsàncies.

4 Avantatges i beneficis que aporta la implantació
Per a les persones: Participar activament en tot allò que es fa a l’escola. No només executar. Treballar en equip i consensuar decisions. Tenir clars els objectius i les funcions que s’han de desenvolupar. Aprofitar el coneixement (gestió del coneixement). Ajuda a ser proactius en comptes de reactius. Per a les organitzacions: Saber qui som com a organització , què volem ser i com arribar-hi Fer-se present en totes i cadascuna de les activitats que desenvolupa a través de les persones que en formen part. Tenir i donar a conèixer una personalitat pròpia i singular. Ser eficaços i eficients: Treball per objectius Suposen la revisió i millora de totes les activitats del centre Sistematització: Consecució de resultats similars en processos que involucren a persones diferents Respostes àgils als factors externs

5 Missió i visió del projecte
Impulsar i contribuir a la millora del servei educatiu que ofereixen els centres adherits a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya/Serveis Educatius de Catalunya, tot afavorint el canvi de cultura necessari i la millora continuada de tots els processos que tenen lloc a les nostres escoles

6 OBJECTIUS BÀSICS Promoure l’orientació dels centres cap a la millora continuada del servei educatiu. Introduir la cultura de la Qualitat com estratègia educativa i de gestió dels centres. Definir un model d’implantació d’un sistema de gestió de la qualitat. Elaborar la documentació bàsica sobre la gestió de la qualitat i guies orientadores per facilitar la seva implantació. Oferir suport i seguiment mitjançant agents facilitadors. Oferir formació als equips directius i a la resta de personal. Motivar els centres mitjançant el reconeixement públic de la tasca realitzada. Constituir una xarxes de centres i possibilitar el benchmarking. Promoure l’ús de les noves tecnologies com a eines de suport pel desenvolupament del projecte.

7 La implantació del Projecte en un centre educatiu
El Projecte es desenvolupa en 4 nivells progressius. La mesura per determinar en quin nivell del procés d’implantació es troba cada centre la dóna el compliment dels objectius generals i específics previstos per a cadascun dels nivells. El compliment de cada objectiu alhora, depèn del resultat positiu d’una sèrie d’indicadors establerts sobre la realització de les tasques i activitats lligades estretament a cada nivell del procés d’implantació. El compliment dels objectius previstos per a la superació de cada nivell, no va necessàriament lligat a una periodificació anual.


Descargar ppt "El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a."

Presentaciones similares


Anuncios Google