La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El dret a un tracte imparcial i equitatiu dins d’un termini raonable

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El dret a un tracte imparcial i equitatiu dins d’un termini raonable"— Transcripción de la presentación:

1 El dret a un tracte imparcial i equitatiu dins d’un termini raonable

2 El dret a ser escoltat: dret d’audiència o audi alteram partem

3 El dret de tota persona a tenir accés al seu expedient

4 El dret a obtenir decisions administratives motivades

5 El dret de reparació dels danys

6 El dret a dirigir-se i rebre resposta en una de les llengües dels tractats

7 Dret a una bona administració

8 La governança i el bon govern

9 Dijous, 12 de març de 2015, a les 18:30 hores
La Biblioteca de Ciències Socials presenta el llibre: La recepció a Catalunya del dret a una bona administració. La governança i el bon govern, del que n’és autor el Dr. Francesc Mancilla i Muntada Barcelona : Generalitat de Catalunya, Departament de Governació i Relacions Institucionals, Institut d’Estudis Autonòmics, 2014

10 Amb la presència de l’autor i de : Dr. Lluís Tort Bardolet Dr
Amb la presència de l’autor i de : Dr. Lluís Tort Bardolet Dr. Juli Ponce Dra. Mercè Corretja Dra. Maria Teresa Freixes Sanjuán

11 El dret a una bona administració és un dret consolidat i que compta ja amb certa tradició en el dret de la Unió Europea. És un dret fonamental incorporat al dret originari europeu mitjançant l’article 6 del Tractat de Lisboa, en què es reconeixia la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea amb el mateix valor que els tractats.

12 La seva introducció en el nostre ordenament jurídic ha estat molt recent, apareix per primer cop amb l’Estatut de 2006, actualment vigent. En els anys posteriors altres comunitats autònomes de l’Estat Espanyol han adoptat lleis que, o bé el reconeixen explícitament, o bé incorporen regulacions que, en el seu conjunt, s’identifiquen amb aquest dret. L’ordre jurídic espanyol, si bé no el regula directament, el fa derivar de la pròpia Constitució o de diverses lleis reguladores de la jurisdicció contenciosa-administrativa.

13 La metodologia emprada en la recerca duta a terme pel Dr
La metodologia emprada en la recerca duta a terme pel Dr. Mancilla parteix de l’anàlisi jurídica multinivell. Això comporta que el reconeixement de les normes aplicables i, subsegüentment, l’efectivitat d’un sistema jurídic, no es pot entendre sense conèixer els lligams i les interrelacions entre el sistema jurídic de la Unió Europea, el dels seus estats membres i, en el seu cas, el de les entitats subestatals amb competències legislatives.

14 El dret a la bona administració, amb els elements que el configuren (titulars, eficàcia, garanties… ) i el contingut que l’identifica ens marca una bona via per garantir el correcte exercici de molts dels altres drets jurídicament reconeguts, als quals aixopluga constituint al mateix temps una garantia suplementària per tal de fer-los eficaços.

15 L’exercici de la democràcia no és possible sense que la bona administració constitueixi un dels més importants principis-guia dels poders públics en la nostra societat complexa

16

17 Fi .-.-.-. Biblioteca de Ciències Socials – Servei de Biblioteques UAB
Presentació PowerPoint de Josep Vicens-i-Planagumà a partir dels textos de la Dra. Maria Teresa Freixes Sanjuán i de l’autor del llibre presentat el Dr.Francesc Mancilla i Muntada Imatges extretes del cartell i del collage-dibuix creats expressament per aquest acte de presentació per Luisa Guerrero (Asy) i Josep Vicens-i-Planagumà Musica: Preludi nº 1 en Do M de Das wohltemperierte Klavier . Teil I, de Johann Sebastian Bach, a partir d’una gravació magnetofònica de la interpretació de Josep Vicens Busquets ( )


Descargar ppt "El dret a un tracte imparcial i equitatiu dins d’un termini raonable"

Presentaciones similares


Anuncios Google