La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Recerca “LA PISSARRA DIGITAL A L’AULA DE CLASSE”

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Recerca “LA PISSARRA DIGITAL A L’AULA DE CLASSE”"— Transcripción de la presentación:

1 Recerca “LA PISSARRA DIGITAL A L’AULA DE CLASSE”
Investigació a Catalunya

2 Resum A partir d’un col·lectiu d’uns 200 professors/es de CEIP/IES (públics i privats) Proporcionar formació tècnico-didàctica. Fer un seguiment per identificar bones pràctiques docents. Observar uns resultats.

3 Objectius Innovació tecnològica.
Avaluar noves metodologies didàctiques. Millora de l’aprenentatge de l’estudiant. Dissenyar un Pla de Formació. Identificar bons models d’utilització. Elaboració de vídeos per promoure la utilització de la PD. Creació d’Enciclopèdies Virtuals.

4 Pla de Treball Fase 1: Activitats preparatòries.
Fase 2: Seminari formatiu i 1a experimentació. (gener-març) Fase 3: Seminari de seguiment i 2a experimentació. (març-maig). Fase 4: Seminari de seguiment final. (maig). Fase 5: Procés de dades i conclusions.

5 Bases tecnològiques de l’Escola del futur
Juntament amb les aules d'informàtica y els ordinadors-Internet a totes les dependències (gestió, departaments despatxos...) Pissarra digital a les aules de classe Intranet de centre (webs de centre i docents, fòrums, carpetes compartides, i webs per a tots...) Sales multiús (estudi autònom, classe, seminari...) amb diversos ordinadors i accessos a Internet. A més a més del creixent parc d'ordinadors domèstics connectats a Internet

6 La pissarra digital a l’aula: FUNCIONALITATS
Obre una finestra al món permet compartir i comentar tot tipus de materials i treballs realitzats per professors i estudiants. Actua como a germen d'innovació: indueix una renovació dels processos d'ensenyament i aprenentatge, incrementa la motivació dels estudiants, revitalitza l'autoestima professional del professorat. Facilita aconseguir aprenentatges més significatius i acords amb la societat actual.

7 La màgia de la pissarra digital
Font inexhaurible d' informació multimèdia i interactiva disponible de forma immediata a l'aula. Més recursos a disposició del professorat per a renovar metodologias i tractar la diversitat. Classes més vistoses i audiovisuals. Els estudiants estan més atents, motivats i interessats: segueixen millor les explicacions i comprenen millor elsn continguts. Integra l' ús de les TIC a les activitats de l'aula: cercar informació, realitzar i presentar treballs... A més a méds és fàcil de fer servir, no dóna problemes, engresca, augmenta l'autoestima professional

8 Problemàtiques de la pissarra digital
Videoprojector: cal preveure una bona lluminositat (segons la il·luminació de l'aula) i ressolució suficient (segons les prestacions de l'ordinador). Problemes logístics (si no hi ha una bona instal·lació fixa amb videoprojector al sostre o pantalla retroprojectada): cables, ombra a la pantalla... Cost, especialment del videoprojector. Manteniment: les làmpades es fonen amb l'ús i són molt cares.

9 La pissarra digital (kit Internet a l’aula)
sistema tecnològic situat a l'aula que consisteix en: un ordinador multimèdia connectat a Internet amb un videoprojector que reprodueix els sons i projecta les imatges sobre una pantalla També pot incloure una antena de televisió, magnetoscopi, càmara de vídeo

10 La pissarra digital

11 La pissarra digital interactiva

12 Components Ordinador multimèdia. Connexió Internet d’alta velocitat. Videoprojector.(mínim de 1500 lúmens i resolució de 800x600). Pantalla blanca.

13 Complements Webcam. Impressora. Escàner. Amplificació de so.
Antena de televisió. Magnetoscopi.

14 Ubicació de la pissarra digital
Opció 1: L’aula multimèdia. Opció 2: L’aula del professor. Opció 3: L’aula d’informàtica. Opció 4: Pissarra mòbil. Sempre s’ha d’acomplir les condicions mínimes de la sala.

15 El model MIE-CAIT Constructiu Autorregulat Interactiu Tecnològic
Foro Pedagógico de Internet:

16 La PD a l’aula MODELS D’UTILITZACIÓ
Suport per al professorat: explicacions, tractament de la diversitat Ús pels estudiants: aportacions documentals, presentació pública dels treballs Ús conjunt del professor i dels estudiants: debats, treballs col·loaboratius... El racó de l'ordinador El diari a la classe i la multiculturalitat

17 Suport per al professorat
Recolçament de les explicacions del professor projectant pàgines webs i altres materials.

18 El diari i la diversitat
El diari en classe i la diversitat multilingüe. Començar les classes amb els diaris electrònics i comentar les noticies.

19 Exposicions dels estudiants
Exposició pública dels temes encarregats pel professor. El paper del professor serà de dinamitzador, corrector i col·laborador.

20 Presentació pública treballs
El professor encarrega treballs col·laboratius en format de pàgina web o programa de presentacions i el grup presenta la feina a classe.

21 Altres models Suport en els debats. Videoconferències.
Correcció col·lectiva d’exercicis. Preguntes no previstes (cerca en Internet). Pissarra recuperable (PDI). Aprenentatge ús programes informàtics. Intranet del Centre. Webcam i escàner.

22 The End


Descargar ppt "Recerca “LA PISSARRA DIGITAL A L’AULA DE CLASSE”"

Presentaciones similares


Anuncios Google