La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

CEIP PAU CASALS Viladecans

Presentaciones similares


Presentación del tema: "CEIP PAU CASALS Viladecans"— Transcripción de la presentación:

1 CEIP PAU CASALS Viladecans
QUÈ FEM AMB LES DEIXALLES ?

2 Nivell educatiu implicat:
Ed. Infantil Ed. Primària Conèixer, reflexionar i valorar les repercussions mediambientals positives resultants de fer un bon tractament de les deixalles. OBJECTIUS: Desenvolupar hàbits i actituds relacionades amb la reducció, reciclatge i reutilització dels residus.

3 CONTINGUTS DEL PROJECTE :
Tractament de residus Jardí al pati Minimització del consum Tallers i sortides mediambientals Accions conjuntes amb l’IES de SALES Participen: Claustre de mestres AMPA i famílies Ajuntament de Viladecans – Dep. Medi Ambient Personal del PAS

4 DESENVOLUPAMENT DEL PROJECTE:
Claustre ELABORACIÓ Sessions de FORMACIÓ Informació al Claustre i Consell escolar Constitució de la COMISSIÓ de MEDI AMBIENT Recull i aporta propostes. Coordina les activitats. Implicació dels alumnes en el procés. Concepte de diagnosi. Ambientalització curricular. Propostes de millora consensuades. ACCIONS INICIALS ACTIVITATS / TALLERS A L’AULA. ORGANITZACIÓ DE LA RECOLLIDA SELECTIVA. RELACIÓ AMB LES FESTES I ACTIVITATS CULTURALS. DISSENY DE LA METODOLOGIA DE TREBALL Nadal sostenible. Carnestoltes mediambiental. Setmana del medi ambient.

5 QUÈ FEM AMB LES DEIXALLES ? Activitats :
1 Taller Matemàtiques amb envasos. ED. INFANTIL 2 Taller de fabricació de paper. 3 Conte de la truita de riu. CICLE INICIAL 4 El paper d’alumini. CICLE MITJÀ 5 Reduïm, reciclem, reutilitzem. CICLE SUPERIOR 6 Diari “L’ecològic”. 7 Organitzem la recollida selectiva. ESCOLA 8 Nadal sostenible. 9 Carnestoltes mediambiental. 10 Tallers de Plàstica.

6 1. TALLER DE MATEMÀTIQUES AMB ENVASOS Educació Infantil
Recollim a l’escola envasos de diferents formes i mides. Classifiquem els envasos segons el tamany, la mida, la forma, el color... Fem construccions amb els materials. Inventem noves formes.

7 2. TALLER DE FABRICACIÓ DE PAPER Educació infantil
Estripem el paper del contenidor de reciclatge en troços petits. El posem a la batedora amb aigua. Aboquem la barreja a una palangana.

8 Pasem el sedàs. Ho eixuguem amb paper secant i passem la planxa. Deixem que s’assequi.

9 3. CONTE DE LA TRUITA DE RIU Cicle Inicial
Mitjançant la lectura del conte introduïm el tema de les deixalles. Les imatges del conte, ben ordenades, descriuen la història.

10 A cada il·lustració li correspon una frase
A cada il·lustració li correspon una frase. Els nens i nenes llegeixen les paraules i ordenen l’oració.

11 4. EL PAPER D’ALUMINI Cicle Mitjà
Fan el recompte de les “boles” de paper d’alumini que s’han recollit de l’esmorzar i les pesen a la balança. Es registra a la graella setmanal.

12 S’observen els resultats, es valoren i s’acorden propostes de millora.

13 Es duen a terme les propostes i es torna a fer el recompte.
Comparen els resultats.

14 5. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM Cicle Superior
Observació del pati de l’escola. Quines deixalles hi trobem ? Registre de les deixalles que troben al pati. Classificació segons el tipus i recompte. Valoració dels resultats i propostes de millora.

15 Registre de les deixalles, segons el tipus, que es van llençant al llarg d’una setmana.
Es comptabilitzen i s’elabora un gràfic. Es fa un debat per valorar els resultats i elaborar propostes de millora.

16 S’apliquen les propostes i es repeteix el procés.
Comparació de resultats.

17 6. DIARI “L’ECOLÒGIC” Cicle Superior
Es desenvolupa dins els tallers d’escriptura intercicle. Elaboració de notícies d’interès mediambiental: del món, de l’escola, del barri, etc…

18 7. ORGANITZEM LA RECOLLIDA SELECTIVA Escola
Cada aula disposa de contenidors per a les diferents fraccions de residus. A cada pavelló ubiquem els contenidors on s’aboquen periòdicament les deixalles. Gràcies a la col·laboració del personal de neteja i l’Ajuntament, els residus que generem a l’escola poden ser recollits de forma selectiva.

19 8. NADAL SOSTENIBLE Escola
Ens plantegem un Nadal diferent. Volem reflexionar sobre el consumisme desmesurat i crear la decoració nadalenca i petits regals partint d’objectes de rebuig.

20 9. CARNESTOLTES MEDIAMBIENTAL Escola
Elaborem les disfresses amb objectes de rebuig. El dia de la festa cada cicle fa una representació per expressar idees relacionades amb el medi ambient. La disfressa és el nostre vestuari.

21 10. TALLERS DE PLÀSTICA Escola
L’activitat es desenvolupa dins els tallers de Plàstica intercicle. Els nens i nenes elaboren les seves creacions plàstiques utilitzant com a material principal objectes de rebuig.

22 MIREM AL FUTUR ASPECTES A INCLOURE:
Desenvolupar els altres continguts del projecte. Ampliar la diagnosi ambiental del centre. Donar continuïtat al treball que s’ha desenvolupat. Ampliar la difusió. Augmentar la implicació de tota la comunitat educativa.


Descargar ppt "CEIP PAU CASALS Viladecans"

Presentaciones similares


Anuncios Google