La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

“Les Ciències de la naturalesa al Treball per Tasques”

Presentaciones similares


Presentación del tema: "“Les Ciències de la naturalesa al Treball per Tasques”"— Transcripción de la presentación:

1 “Les Ciències de la naturalesa al Treball per Tasques”
Lleida

2 LES TASQUES Què és el TxT. Organització a 1r i 2n d’ ESO.
Interdisciplinarietat de les Ciències de la Naturalesa i les Matemàtiques. Organització a 1r i 2n d’ ESO.

3 Què és el TxT ? Canvi metodològic i organitzatiu
Sorgeix com a resposta a una necessitat: “Com és que... no...?” Cal adaptar la gestió del temps al treball per Competències a les aules S‘ adquireixen resolent tasques !

4 Com es concreta: s‘ estableix Treball actiu del‘ alumnat a l‘aula:
que pensin, que raonin, que imaginin, que preguntin, que dubtin, que manipulin, que facin, que s‘ adonin, que s‘ expliquin... QUE INTERACCIONIN entre ells i amb nosaltres !! Augmentar el temps de treball efectiu durant l‘ horari lectiu s‘ estableix Dedicació horària voluntària de cada departament a la franja TxT Sessions de 2 h ininterrompudes Aules Ord (matí) EF/ lab CN/ aula TEC (tarda)

5 Què requereix Què comporta
Planificació i consens en la selecció de tasques Didàctica en el disseny d'activitats Dinamisme i flexibilitat en la gestió de l'aula Què comporta Motivació i interès Implicació i dedicació Cooperació Reflexió : avaluació formativa (auto i coaval) Superació personal de TOT l’alumnat. Satisfacció per la “feina” feta i l'aprenentatge adquirit Ordre i ambient de treball al centre

6 Les Ciències de la Naturalesa com a tronc comú.
Les Ciències de la Naturalesa, per elles mateixes ja donen un context per tal de treballar globalment… L’ hora A, que queda i l’ hora de pràctiques de laboratori estan lligades a les tasques.

7 Ciències de la Naturalesa + Matemàtiques La mateixa professora fa les dos matèries. Una professora de cada matèria a cada nivell. Pros: - Control - Efectivitat - Canvis d’hora. - Organització TxT. - Coordinació. Contres: Disponibilitat de professorat. Domini dels continguts. Possibles substitucions.

8 TEMPORALITZACIÓ DE CONTINGUTS
Selecció de les Tasques. Tria de continguts a treballar. Les Ciències de la Nat aporten context, raonament i síntesi entre d’altres. Les Matemàtiques aporten eines de mesura, anàlisi i raonament lògic. ESTRATÈGIA: Triar blocs de continguts 3 o 4.. ( 3 o 4… sessions de 2 hores) En cada bloc fer una tasca que formarà part del producte final.

9 TASQUES 1r ESO

10 UDI i Tasca Producte final Blocs de continguts
L‘ Aigua Resposta Zagma Fulletó i portfolis Química Els materials Visita guiada Exposició:” El Coltan”, “Som consumidors responsables?,...” Portfolis Litosfera L’ Univers El Diari de l’astronauta Presentació digital i exposició oral Univers Cultures del món Fem amics Mapamundi Salut / malalties infeccioses (microorganismes) Fauna i Flora L’ Horta de Lleida El problema del Jaume Debat i portfolis Classificació de fulles i arbres

11 TASQUES 2n ESO

12 Representació teatral
UDI i Tasca Producte final Blocs de continguts Necessitats humanes Mercadet de valors Portfoli Paradeta al mercat Energia Muntem un restaurant Concurs Estrelles MONTSUARINES Workshop Representació teatral La nutrició La Màgia de Viatjar El Bloc dels nostres viatges exposició oral ? Dinàmica de la Terra Moviment La Ciutat com a Ecosistema? ?

13 La Clau de tot plegat… Parar,pensar,parlar, cooperar, prendre decisions , fer i valorar... per ordenar el Centre en benefici de tothom !


Descargar ppt "“Les Ciències de la naturalesa al Treball per Tasques”"

Presentaciones similares


Anuncios Google