La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

CUINAR, UNA ACTIVITAT HUMANA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "CUINAR, UNA ACTIVITAT HUMANA"— Transcripción de la presentación:

1 CUINAR, UNA ACTIVITAT HUMANA
Els nostres àpats tenen molt de ritus i d’expressió de sentiments. Preparar un bon dinar, donar un banquet, convidar a “prendre alguna cosa”, és comunicació entre les persones, expressió d’estimació.

2 MÈTODES DE CUINAT Es pot realitzar:
Exposant-los directament, rostits, planxa, brasa. Introduint-los en un líquid calent, bullits, escaldats, guisats, fregits. Exposant-los a les ones electromagnètiques dels forns microones. Però: Les altes temperatures destrueixen alguns nutrients. Els enzims cel·lulars poden autodigerir els teixits. Els nutrients es dissolen en el líquid de cocció que després es llença.

3 Mètodes de calor sec Les altes temperatures destrueixen alguns nutrients, però enseguida es forma una crosta de proteïnes coagulades i sucres caramel·litzats que impedeix la sortida de substàncies

4 Mètodes de calor humit La carn i el peix s’estoven i moltes substàncies passen a l’aigua de cocció, per això perden sabor, però els caldos resulten molt saborosos. En el cas dels vegetals, la cel·lulosa també s’estova i el midó és més fàcilment atacat pels enzims digestius

5 La sortida de nutrients augmenta si:
S’utilitza molta aigua El temps de cocció és molt llarg Els aliments es trossegen massa Els vegetals es pelen

6 Mètodes de cuinat amb grasses i olis
Els greixos donen més suavitat i l’aliment no resulta sec. Ara bé, augmenta el seu valor calòric i pot fer-se més difícil de digerir. És convenient no mesclar diferents tipus d’oli, és recomanable l’oli d’oliva, i no portar-los al punt d’ebullició perquè produeixen mals olors i són indigestos.

7 Cuinar amb forn microones
el calor es produeix a l’interior de l’aliment. Les ones que produeix el forn agiten les molècules de l’aliment que, al friccionar entre elles, generen calor. molts forns microones tenen una funció mixta de microones i forn tradicional o grill que dóna als aliments l’aspecte i sabors acostumats. En quant a les pèrdues de nutrients,no hi ha diferències significatives amb els mètodes tradicionals.

8 Els aliments crus Per evitar les pèrdues de nutrients convé:
No pelar-los o trossejar-los molt abans del seu consum per evitar el contacte amb l’oxigen de l’aire. Amanir-los en l’últim moment. No deixar-los en remull Rentar-los abans de trossejar-los per evitar la dissolució de nutrients en l’aigua.


Descargar ppt "CUINAR, UNA ACTIVITAT HUMANA"

Presentaciones similares


Anuncios Google