La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

II. EL PRECIO Quantitat de diners que el comprador d’un determinat producte o servei lliura al venedor a canvi de la seva adquisició. És la variable del.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "II. EL PRECIO Quantitat de diners que el comprador d’un determinat producte o servei lliura al venedor a canvi de la seva adquisició. És la variable del."— Transcripción de la presentación:

1 II. EL PRECIO Quantitat de diners que el comprador d’un determinat producte o servei lliura al venedor a canvi de la seva adquisició. És la variable del màrqueting que influeix més ràpid en les decissions del comprador Està determinat pel cost de producció, la demanda (nombre de compradors), la competència i les necessitats de promoció del producte en un moment determinat

2 Fixació del preu Basada en la demanda Basada en els costos
Basada en la competència

3 1. Fixació del preu basada en la demanda
Corba de demanda: Relació entre la quantitat de compres en el mercat d’un producte per a cada nivell de preus. Normalment, com més elevat és el preu, menor és la demanda (comportament hiperbòlic) La demanda pot ser elàstica o inelàstica, en funció de si varia més que l’augment del preu o no.

4 2. Fixació dels preus basada en els costos
Consisteix a afegir al cos total unitari del producte un determinat marge de beneficis. Cost total unitari = cost variable unitari + (costos fixos totals / unitats produïdes) Preu de venda = Cost unitari + (% marge · cost unitari)

5 3. Fixació de preus basada en la competència
Semblant: Producte poc diferenciat i de àmplia distribució Per sota: Es compensa la baixada de preu amb un increment de clients Per sobre: En cas d’una marca ben considerada (el client relaciona preu alt amb millor producte)

6 Estratègia de preus Quan s’hi introdueix un producte nou:
Preu màxim: Adreçat a una èlit. Posteriorment es pot abaixar Preu de penetració: Baix fins aconseguir una quota de mercat. Després es pot apujar Preu psicològic: Basat en com es percep el preu Preu habitual Preu de prestigi (car = bo) Preu arrodonit Preu segons valor percebut Preu de referència (anteriors o d’altres marques) En funció del cicle de vida del producte: Llançament: Baix Creixement: Abaixar-los Maduresa: Promoció i descomptes (fidelització) Saturació: Abaixar-los inevitablement

7 Preu vs valor


Descargar ppt "II. EL PRECIO Quantitat de diners que el comprador d’un determinat producte o servei lliura al venedor a canvi de la seva adquisició. És la variable del."

Presentaciones similares


Anuncios Google