La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

“La felicitat la proporciona l’ús de les coses, no la seva possessió.”

Presentaciones similares


Presentación del tema: "“La felicitat la proporciona l’ús de les coses, no la seva possessió.”"— Transcripción de la presentación:

1

2 “La felicitat la proporciona l’ús de les coses, no la seva possessió.”
CARSHARING QUÈ ÉS EL “La felicitat la proporciona l’ús de les coses, no la seva possessió.” Aristòtil Quan vols un got de llet... ...cal que compris una vaca?

3 QUÈ ÉS EL CARSHARING Aleshores, per què has de comprar un cotxe si només el necessites de tant en tant?

4 LA NOVA FORMA DE TENIR COTXE
CARSHARING QUÈ ÉS EL El carsharing és un concepte modern de mobilitat que promou la utilització racional dels mitjans de transport i que ofereix la possibilitat d’utilitzar un vehicle quan es necessita, sense haver de ser-ne el propietari. CARSHARING: LA NOVA FORMA DE TENIR COTXE

5 Racionalització en l’ús dels mitjans de transport:
QUÈ ÉS EL CARSHARING Racionalització en l’ús dels mitjans de transport: MOBILITAT INTEL·LIGENT Reducció dels costos individuals i socials de la mobilitat.

6 ON FUNCIONA EL SERVEI DE CARSHARING ...i als EUA i al Canadà

7 A QUI VA DIRIGIT EL SERVEI DE CARSHARING €/any 7.000 6.000 5.000 4.000 3.000 2.000 1.000 5.000 10.000 15.000 20.000 25.000 30.000 Km/any Cost del carsharing segons els km recorreguts en un any Cost del vehicle privat segons els km recorreguts en un any TOTA PERSONA QUE FACI MENYS DE KM/ANY ÉS PÚBLIC OBJECTIU DEL CARSHARING

8 Per tal que això sigui possible...
QUÈ OFEREIX CATALUNYA CARSHARING Reducció de costos en l’ús del vehicle privat. Canvi de costos fixos per variables: PAGA NOMÉS EL QUÈ USES Per tal que això sigui possible... Cal donar-se d’alta a Catalunya CarSharing. Cal fer la reserva del vehicle quan es necessiti.

9 Racionalitat en l’ús dels mitjans de transport:
QUINS SÓN ELS VALORS DE CATALUNYA CARSHARING Racionalitat en l’ús dels mitjans de transport: OPTIMITZACIÓ DELS RECURSOS DE MOBILITAT Sostenibilitat: REDUCCIÓ CONSUM ENERGÈTIC (vehicles de baix consum) MINIMITZACIÓ EMISSIONS CO (vehicles amb mínima emissió) UTILITZACIÓ COMBUSTIBLE BIO-DIESEL (en estudi)

10 GESTORS DE LA MOBILITAT (DPTOP – GenCat)
QUINS SÓN ELS VALORS DE CATALUNYA CARSHARING Utilització de tecnologies avançades per simplificar i fer còmode l’ús del carsharing. Complicitat amb els gestors públics i privats de la mobilitat i el medi ambient: GESTORS DE LA MOBILITAT (DPTOP – GenCat) GESTORS DE S.URBANS I M.AMBIENT (Aj.Barcelona) GESTORS DEL TRANSPORT PÚBLIC (TMB i FGC) GESTORS DELS APARCAMENTS PÚBLICS (B:SM) GESTORS DE L’ÀREA ENERGÈTICA (ICAEN) GESTORS D’AUTOMOCIÓ (Applus+)

11 Referència del carsharing a la Península Ibèrica.
QUINA ÉS LA VISIÓ DE CATALUNYA CARSHARING Servei a tot Catalunya. Referència del carsharing a la Península Ibèrica. Alternativa a la gestió de flotes professionals: empreses i institucions. Establiment d’una xarxa europea compatible de carsharing.

12 FACILITAT i FLEXIBILITAT
QUINS SÓN ELS AVANTATGES DE CATALUNYA CARSHARING Estalvi en relació al vehicle privat: ECONOMIA Utilització des d’una hora a diversos dies: ADAPTABILITAT Autoservei les 24 hores del dia: FACILITAT i FLEXIBILITAT

13 TRANSPARÈNCIA i CLAREDAT
QUINS SÓN ELS AVANTATGES DE CATALUNYA CARSHARING Gestió professional dels vehicles: MANTENIMENT, NETEJA... Ni assegurances, ni impostos, ni aparcaments: SENSE PREOCUPACIONS Coneixement del cost exacte de l’ús del vehicle: TRANSPARÈNCIA i CLAREDAT

14 EL CARSHARING ÉS CÒMODE, FÀCIL I FLEXIBLE
QUINS SÓN ELS AVANTATGES DE CATALUNYA CARSHARING Utilitzar un vehicle per períodes mínims d’una hora. Facturació per hora i quilòmetre. Molts aparcaments: el vehicle a prop del teu domicili. Autoservei: trucar i conduir 24 hores al dia. Promou l’ús del transport públic. EL CARSHARING ÉS CÒMODE, FÀCIL I FLEXIBLE

15 COM FUNCIONA EL CARSHARING Com ser-ne usuari/a: a l’inici de la teva relació amb el carsharing, t’has de registrar com a usuari/a per internet o bé per telèfon. Identificació: una targeta xip amb un codi PIN t’identifica com a usuari/a. Reserva: reserva el teu vehicle per internet o bé per telèfon. Pots fer- ho anticipadament o bé al darrer minut. Escull el vehicle: en fer la reserva, tria el vehicle que més et convingui i l’aparcament que et sigui més còmode per anar-lo a buscar.

16 COM FUNCIONA EL CARSHARING Recollida del vehicle: un cop a l’aparcament, localitzaràs el vehicle amb el número d’identificació que se t’ha proporcionat en fer la reserva. Obertura del vehicle: un modern sistema informàtic fa que només pugui obrir el cotxe la persona que ha fet la reserva. Engegar el vehicle: un cop dins, agafa les claus que trobaràs a la guantera. Engega el motor i ja pots marxar. Així de senzill. Durada del viatge: hauràs de definir la durada del viatge en fer la reserva. És possible allargar-lo si el vehicle no està reservat.

17 COM FUNCIONA EL CARSHARING Omplir el dipòsit: tots els vehicles porten una targeta carburant amb la qual pots omplir el dipòsit a càrrec de Catalunya CarSharing. Anul·lar la reserva: pots anul·lar la reserva sense cap càrrec fins a 24 hores abans de l’hora fixada per recollir el vehicle. Manteniment: Catalunya CarSharing se n’ocupa per tal de garantir que està en perfecte estat de funcionament. Facturació: se’t facturaran els viatges que hagis fet especificant els quilòmetres recorreguts i les hores d’ús; el sistema informàtic ens dóna totes les dades necessàries per emetre les factures.

18 TRIA EL TIPUS DE VEHICLE SEGONS LES TEVES NECESSITATS
QUINA ÉS LA FLOTA DE CATALUNYA CARSHARING Composició de la flota: Utilitari (Renault Clio, Opel Corsa...) Compacte (Opel Astra, Renault Mégane...) Familiar (Opel Zafira, Renault Scénic...) Transport (Renault Traffic, Mercedes Vito...) TRIA EL TIPUS DE VEHICLE SEGONS LES TEVES NECESSITATS

19 TRIA L’APARCAMENT ON VOLS ANAR A RECOLLIR EL VEHICLE
QUINS SÓN ELS APARCAMENTS INICIALS DE CATALUNYA CARSHARING Mallorca 425 Xarxa d’aparcaments inicial: Torrent de l’Olla 221 Concepció Arenal 141 Josep Tarradellas 30 Francesc Cambó 10 TRIA L’APARCAMENT ON VOLS ANAR A RECOLLIR EL VEHICLE

20 DES D’UNA HORA FINS A DIVERSOS DIES
QUIN ÉS EL TEMPS DE RESERVA DE CATALUNYA CARSHARING Defineix la durada de la teva reserva: DES D’UNA HORA FINS A DIVERSOS DIES

21 Reserva Reserva Ordinador del vehicle Ús del vehicle Servidor
EL FLUX D’INFORMACIÓ DE CATALUNYA CARSHARING Reserva Reserva Reserva Telèfon Intercanvi SMS Obertura del vehicle Ordinador del vehicle Ús del vehicle Posada en marxa Recull de dades Dades per a gestió Processament Servidor de dades Dades per a facturació

22 El que conviu amb l’associat. Abonat:
QUINS TIPUS DE CLIENTS TÉ CATALUNYA CARSHARING Associat: Per als qui fan del carsharing la seva nova forma de tenir cotxe; la millor fórmula per a la majoria dels clients. També per a famílies amb més d’un conductor. Un associat pot tenir diversos beneficiaris. Cost d’ús molt avantatjós. Beneficiari: El que conviu amb l’associat. Abonat: Per a clients esporàdics; una bona manera de conèixer el carsharing. Despeses inicials reduïdes.

23 Quotes per als diferents tipus de clients: Quota d’accés
QUINS TIPUS DE CLIENTS TÉ CATALUNYA CARSHARING Quotes per als diferents tipus de clients: Quota d’accés (una sola vegada) Despeses d’alta i connexió Quota trimestral Associats 350,00 € 60,00€ 24,00€ Beneficiaris 20,00€ 12,00€ Abonats --

24 QUILÒMETRES RECORREGUTS + HORES D’ÚS DEL VEHICLE
QUINES SÓN LES TARIFES DE CATALUNYA CARSHARING El servei del carsharing es factura en base a: QUILÒMETRES RECORREGUTS + HORES D’ÚS DEL VEHICLE Tarifa quilomètrica Fins a 100 Km Des de 101 Km Associats 0,23€/Km 0,15€/Km Beneficiaris Abonats 0,28€/Km 0,17€/Km Tarifa horària De 8 matí a 12 nit De 12 nit a 8 matí 24 hores 2,10€/h sense cost 21,84€ 2,55€/h 26,52€ Categoria utilitaris (*) (*) Combustible inclòs en el preu.

25 Categoria compactes (*)
QUINES SÓN LES TARIFES DE CATALUNYA CARSHARING Tarifa quilomètrica Fins a 100 Km Des de 101 Km Associats 0,30€/Km 0,15€/Km Beneficiaris Abonats 0,35€/Km 0,17€/Km Tarifa horària De 8 matí a 12 nit De 12 nit a 8 matí 24 hores 2,45€/h sense cost 25,48€ 3,10€/h 32,24€ Categoria compactes (*) (*) Combustible inclòs en el preu.

26 Categoria familiars (*)
QUINES SÓN LES TARIFES DE CATALUNYA CARSHARING Tarifa quilomètrica Fins a 100 Km Des de 101 Km Associats 0,35€/Km 0,19€/Km Beneficiaris Abonats 0,40€/Km 0,21€/Km Tarifa horària De 8 matí a 12 nit De 12 nit a 8 matí 24 hores 3,55€/h sense cost 30,80€ 4,20€/h 37,00€ Categoria familiars (*) (*) Combustible inclòs en el preu.

27 Categoria transport (*)
QUINES SÓN LES TARIFES DE CATALUNYA CARSHARING Tarifa quilomètrica Fins a 100 Km Des de 101 Km Associats 0,35€/Km 0,19€/Km Beneficiaris Abonats 0,40€/Km 0,21€/Km Tarifa horària De 8 matí a 12 nit De 12 nit a 8 matí 24 hores 3,95€/h sense cost 35,20€ 4,60€/h 40,00€ Categoria transport (*) (*) Combustible inclòs en el preu.

28 Categoria utilitaris (*)
QUINS TIPUS DE CLIENTS TÉ CATALUNYA CARSHARING Exemples cost viatges. 30 Km i 4 hores 90 Km i 9 hores 200 Km Inici: 15:00 dissabte Final: 18:00 diumenge Associat 15,30€ 39,60€ 66,14€ Beneficiari Abonat 18,60€ 48,15€ 79,17€ Categoria utilitaris (*) (*) Combustible inclòs en el preu.

29 En convé fer-nos associats? Des de quants Km/mes?
QUINA MODALITAT ENS CONVÉ DE CATALUNYA CARSHARING En convé fer-nos associats? Des de quants Km/mes? 1 Associat que faci 250 Km/mes de mitjana, amortitza les despeses inicials en un any. 1 Associat amb 1 beneficiari que facin 90 Km/mes de mitjana cada un, amortitzen les despeses inicials en un any.

30 CALENDARI D’INICI DE CATALUNYA CARSHARING Període de proves: verificació del sistema i test previ (clients reduïts): Comercialització oberta del servei: NOVEMBRE 2004 GENER 2005

31


Descargar ppt "“La felicitat la proporciona l’ús de les coses, no la seva possessió.”"

Presentaciones similares


Anuncios Google