La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El cos humà Unitat 1.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El cos humà Unitat 1."— Transcripción de la presentación:

1 El cos humà Unitat 1

2 Les parts del cos Les parts del cos són el cap, el tronc i les extremitats Tronc Tòrax Abdomen Extremitats inferiors Cuixa Cama Peu Cap Front Cara superiors Braç Avantbraç

3 Al cap hi ha el crani i la cara.
A la cara hi ha el front, els ulls, les galtes, la boca i la barbeta El tronc està dividit en dues parts: La zona del pit, que s’anomena tòrax. La de la panxa, que s’anomena abdomen. Les extremitats: Extremitats superiors (braços). Es divideixen en braç, avantbraç i mà. Extremitats inferiors (cames). Es divideixen en cuixa, cama i peu

4 EL COS PER DINS l’interior del nostre cos hi ha els òrgans que el fan funcionar. També tenim ossos i músculs per tot el cos que ens serveixen per fer moviments. Al cap hi ha el cervell, l’òrgan que ens permet pensar. Al tronc hi ha molts òrgans com els pulmons, el cor, el fetge, els ronyons, l’estómac i l’intestí.

5 La pell La pell envolta, protegeix tot el cos i rep informació.
En algunes zones del cos la pell té pèl. El color de la pell és degut a una substància anomenada melamina. La melamina ens protegeix del sol.

6 ASPECTES QUE ENS FAN DIFERENTS
Les persones ens diferenciem les unes de les altres pel: Sexe. Dones i homes. L’alçada. Més alts més baixos. La constitució. Cos més ample, cos més estret. Els trets personals. Color dels cabells, dels ulls i de la pell.

7 Les funcions vitals Tots els éssers vius compleixen tres funcions vitals: La nutrició. La reproducció. La relació.

8 La funció de nutrició. La funció de nutrició consisteix a prendre aliments i fer-los servir per aconseguir: Energia. Per poder córrer, jugar, estudiar,... Substàncies. Per créixer i mantenir el cos en bon estat. Els aliments ens proporcionen l’energia i els materials que necessitem.

9 La nutrició té una part que es veu, que és l’alimentació (menjar aliments) i una altra que no es veu, perquè té lloc dins el cos. Prenem aliments. Aconseguim dels aliments la matèria que necessitem. La matèria es reparteix per tot el cos per aconseguir l’energia i substàncies necessàries. expulsem tot el que no utilitzem.

10 La reproducció Mitjançant la funció de reproducció les persones tenen fills. Els éssers humans, com la majoria de mamífers, som vivípars, és a dir, que els fills neixen del ventre de la mare.

11 La funció de relació. La funció de relació consisteix en captar informació del nostre voltant i actuar de la manera que convingui. Sabem el que passa al nostre voltant gràcies als òrgans dels sentits.

12 Les etapes de la vida LA INFÀNCIA.
La infància és l’etapa de la vida en què creixen i canviem més. Fem les primeres amistats. Aprenem moltes coses. Comencem a conèixer el món que ens envolta i a relacionar-nos-hi. Dura fins als 12 anys aproximadament.

13 El nadó acabat de néixer.
Acabat de néixer, el nadó mesura uns 50 cm. i pesa uns 3 quilos. Té els cabells fins i suaus. A la panxa té unes restes de pell que serà el melic. Té el cap molt delicat perquè els ossos encara no estan ben units. Neixen sense dents i només prenen llet.

14 Els canvis corporals Els nadons quan neixen tenen, en comparació, el cap més gros que el cos. Durant el primer any augmenten molt de pes i alçada, el cos es fa més allargat i el cap no sembla tan gros. Les dents apareixen a partir dels quatre mesos. A partir dels sis anys comencen a caure les dents de llet i surten les definitives.

15 Els aprenentatges A la infància s’aprenen moltes coses i són capaços de fer-ho sols. Cap a l’any aprenen a caminar. Cap els dos anys ja saben parlar. Van a l’escola on aprenen i es relacionen amb altres nens.

16 Les dents Quan naixem no tenim cap dent.
La majoria dels nens té totes les dents abans de fer els 3 anys. Se les anomena de llet i hi ha unes 20 en total. Quan el nen va creixent comencen a caure d'una en una. Aquestes cauen per fer lloc a les dents permanents o definitives. Als 14 anys aproximadament, la majoria de nens tenen totes les dents permanents. N'hi ha 28 en total. Uns 6 anys més tard, cap als 20 anys, creixen 4 dents més a la part posterior de la boca ("queixals del seny") completant la sèrie amb un total de 32 dents.

17 La Salud A la infància hem de tenir cura d’aquests hàbits saludables:
Menjar de tot. Seure bé i no carregar gaire pes. Rentar-nos les dents després de cada àpat. Fer exercici i dormir força

18 ADOLESCÈNCIA Entre els 12 i els 16 anys, el cos es transforma: és la pubertat. En aquesta etapa es produeixen molts canvis. Als nois els canvia la veu i els surt borrissol a la cara i el cos. A les noies els creixen els pits i els canvia la forma del cos. Els adolescents són cada vegada més independents, els agrada prendre les seves pròpies decisions i seguir els seus gustos.

19 L’EDAT ADULTA En aquesta etapa el cos està totalment desenvolupat i preparat per tenir fills. Les persones deixen de créixer i canvien lentament. Estan preparades per assumir responsabilitats (la feina, cura dels fills,...).

20 LA VELLESA Quan les persones arriben a la vellesa el seu cos té menys força, agilitat i resistència. En aquesta etapa es tenen arrugues a la pell i els cabells blancs. Els avis i àvies saben moltes coses i tenen una gran experiència perquè han viscut molt. En podem aprendre moltes coses.

21

22 Per si en voleu saber una mica més

23 ÒRGANS DEL NOSTRE COS EL CERVELL
Es troba dins el cap i està protegit pel crani.

24 PULMONS Els pulmons estan protegits per les costelles. Són òrgans buits i estan coberts per una membrana anomenada pleura.

25 EL COR El cor serveix per impulsar la sang per tot el cos.

26 ELS RONYONS Els dos ronyons realitzen funcions de neteja.

27 ESTÓMAC És on es guarden i barregen els aliments amb sucs gàstrics convertint l'aliment en farinetes.


Descargar ppt "El cos humà Unitat 1."

Presentaciones similares


Anuncios Google