La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La reproducció humana Coneixement del Medi 6é de Primària.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La reproducció humana Coneixement del Medi 6é de Primària."— Transcripción de la presentación:

1 La reproducció humana Coneixement del Medi 6é de Primària

2 La reproducció. Els aparells reproductors
Les diferències corporals entre les dones i els homes s’anomenen caràcters sexuals. Caràcters sexuals primaris: òrgans reproductors. Caràcters sexuals secundaris: característiques físiques que permeten distingir una dona i un home però que no estan directament relacionades amb la reproducció. Borrissol arreu del cos dels homes. Veu grossa dels homes. Veu aguda de les dones.

3 La reproducció. Els aparells reproductors
L’aparell reproductor femení està format per diversos òrgans: ovaris, trompes de Fal·lopi, úter i vagina. mamelles Ovaris: són dos i madura cada mes un òvul en un ovari diferent. Trompes de Fal·lopi: són dues i comuniquen els ovaris amb l’úter. L’úter: òrgan on es desenvolupa el bebé durant l’embaràs. Vagina: comunica l´úter amb l’exterior. úter ovari trompa de Fal·lopi trompa de Fal·lopi ovari ovari úter vagina

4 La reproducció. Els aparells reproductors
L’aparell reproductor masculí està format per diversos òrgans: testicles, pròstata, vesícules seminals i penis. Testicles: són dos i fabriquen espermatozoides contínuament. Estan protegits per l’escrot. Pròstata i vesícules seminals: fabriquen l’esperma, que serveix de transport i d’aliment als espermatozoides. Penis: òrgan pel qual els espermatozoides ixen a l’exterior. A l’interior del penis hi ha l’uretra. conductes deferents pròstata vesícules seminals testicles uretra testicle penis escrot testicle

5 La fecundació Els òvuls són les cèl·lules sexuals femenines, és a dir, són cèl·lules encarregades de la reproducció. membrana nucli Els òvuls d’una xiqueta només maduren quan arriba a la pubertat. En madura un cada 28 dies en un ovari diferent. L’òvul recorre la trompa de Fal·lopi i arriba a l’úter. Menstruació o regla: hemorràgia que es produeix per a expulsar l’ovul si no hi ha hagut fecundació. nucli cap cua

6 La fecundació Els espermatozoides són les cèl·lules sexuals masculines encarregades de la reproducció. Són molt xicotets: tenen un cap menut i una cua que mouen per a desplaçar-se. Es fabriquen contínuament als testicles des de la pubertat. Ixen dels testicles i recorren els conductes deferents i la uretra per a eixir a l’exterior del penis. Durant aquest recorregut s’uneixen al líquid que han fabricat les vesícules seminals i la pròstata i formen el semen.

7 La fecundació La fecundació és la unió d’un òvul i d’un espermatozoide. Es realitza a les trompes de Fal·lopi. És necessari que els espermatozoides arriben a les trompes de la dona. Passa durant la còpula.

8 La fecundació La fecundació i el desenvolupament de l’òvul fecundat.
5. L’òvul fecundat baixa cap a l’úter. 4. Entrada d’un espermatozoide a l’òvul. 3. Trobada de l’òvul i dels espermatozoides. 2. Recorregut de l’òvul per la trompa de Fal·lopi. 6. L’òvul fecundat s’adhereix a la paret de l’úter. 1. Eixida de l’òvul de l’ovari.

9 La fecundació La fecundació i el desenvolupament de l’òvul fecundat.
L’òvul fecundat o zigot comença a dividir-se. En arribar a l’úter, l’embrió ja està format per moltes cèl·lules.

10 L’embaràs i el part L’embaràs és el conjunt de canvis que es produeixen des de la fecundació fins al naixement del bebé. Símptomes de l’embaràs: No hi ha mentruacions. Solen produir-se mareigs i vòmits. L’embaràs dura nou mesos: Embrió: els tres primers mesos. Fetus: a partir del tercer mes quan ja té el òrgans formats. Es forma la placenta quan l’òvul fecundat s’adhereix a l’úter. Cordó umbilical: la unió entre la placenta i el fetus. Líquid amniòtic: envolta al fetus i el protegeix.

11 L’embaràs i el part Durant l’embaràs el fetus es converteix en bebé.
Primer trimestre: L’embaràs no es nota exteriorment. L’embrió és tan menut com un gra d’arena. Tres mesos: es poden distingir totes les parts del cos del bebé. Quatre mesos: el fetus ja té el òrgans formats. Nou mesos: El bebé mesura uns 50 cms. Pesa uns grams. Està preparat per a nàixer.

12 L’embaràs i el part L’eixida del bebé del ventre de la mare s’anomena part. Al començament l’úter es contrau rítmicament per espentar el cap a la vagina. La mare ajuda espentant amb força amb els músculs de l’abdòmen. Quan el bebé ha nascut es talla el cordó umbilical: melic. El part acaba quan s’expulsa la placenta.

13 La lactància La paraula mamífer significa “que té mamelles”.
Les femelles dels mamífers són els únics animals que tenen mamelles i alimenten les cries amb la llet que s’hi produeix. Els bebés s’alimenten només de llet durants els primers mesos de vida. Tipus de llet: Materna: Conté tot l’aliment que el bebé necessita. Té substàncies que defenen el bebé d’algunes malalties com el refredat. Artificial: Llet de vaca modificada per adaptar-se als bebés No el defenen de les malalties.

14 Les etapes de la vida INFÀNCIA JOVENTUT MADURESA ANCIANITAT
Des del naixement fins al dotze anys, aproximadament. El cos creix i canvia molt de pressa. La dentadura de llet es substitueix per la definitiva. És una etapa en la que aprenem moltes coses. Comença amb la pubertat: maduració dels òrgans reproductors. Es desenvolupen els caràcters sexual secundaris: borrissol, canvi de veu.... Els joves aprenen a prendre les seues pròpies decisions. INFÀNCIA JOVENTUT Les persones tenen menys força i menys agilitat. Les persones tenen molts coneixements i experiències. Es disposa de molt de temps lliure per a poder gaudir de les aficions i de la família. Les persones es converteixen en adultes. La majoria de persones elegeixen tindre fills i han aprés el necessari per a cuidar i educar-los. El cos està totalment desenvolupat als 20 anys. MADURESA ANCIANITAT

15 HEM ACABAT!


Descargar ppt "La reproducció humana Coneixement del Medi 6é de Primària."

Presentaciones similares


Anuncios Google