La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

BENVINGUTS I BENVINGUDES

Presentaciones similares


Presentación del tema: "BENVINGUTS I BENVINGUDES"— Transcripción de la presentación:

1 BENVINGUTS I BENVINGUDES
Curs BENVINGUTS I BENVINGUDES ESCOLA MARIA-MERCÈ MARÇAL - TÀRREGA

2 FULL DE RUTA Presentació equip docent Objectiu del curs
Hàbits d’autonomia: personal, emocional i conductual Àrees d’aprenentatge: horari Metodologia de treball: racons, projectes, ambients. Funcionament de la classe: Aspectes d’aula Sortides i activitats Normes de funcionament escola Comunicació i col·laboració de les famílies Precs i preguntes Dinàmica de grup

3 MESTRES QUE INTERVENEN
NÚRIA - TUTORA PRACTICANTS: FUTURS MESTRES (1r i 2n trimestre) ANNA - EDUCACIÓ EMOCIONAL I SUPORT A EDUCACIÓ INFANTIL . MARTA - MÚSICA RACONS: ANNA I NÚRIA AMBIENTS: NÚRIA SANS (P3), CARME (P5), NÚRIA ROCA (1r), ANNA, MARTA I NÚRIA DOMINGO.

4 Els nens i nenes aprenen a partir de l’experimentació, la manipulació i la relació que estableixen entre allò que aprenen i la vida quotidiana.

5 HÀBITS Comportaments que van donant seguretat i els ajuden a relacionar-se i viure. S'adquireixen repetint-los d’una manera sistemàtica i, cal treballar-los tant a casa com a l’escola. (treball constant i diari). L’objectiu és que siguin més autònoms en tots els nivells.

6 REFORÇAREM D’autonomia personal:
Posar-se i treure’s la bata i la jaqueta. Tenir cura de mocar-se. Gestionar les pròpies necessitats fisiològiques: set, lavabo, fred/calor... Abaixar-se i apujar-se la roba en anar al WC. Autonomia emocional : ajudar-los a identificar i resoldre els conflictes que van sorgint en el dia a dia de la classe

7 De comportament - A la Classe : Saludar, acomiadar-se, seure bé a la cadira, no cridar a la classe, demanar les coses educadament, respectar el torn de paraula. -Al Pati: No llençar sorra ni pedres als companys, tenir cura dels jocs del pati. - D’ordre: Recollir sempre les joguines, llençar els papers a la paperera adequada, deixar la cadira ben col·locada, la roba ben penjada. - De treball: Agafar bé els estris (llapis, pinzell,..), desar les fitxes a l’arxivador.

8 OBJECTIUS Els continguts a Educació infantil
Àrea I: Descoberta d’un mateix i dels altres. Es parteix que els infants prenguin consciencia del seu propi cos i les seves possibilitats. Es treballa en totes les activitats, especialment psicomotricitat. DIMECRES O DIVENDRES AL MATÍ. Àrea II: Descoberta de l’entorn. (natural i social). Parteix de l’observació directa del dia a dia i de l’entorn proper. Fenòmens naturals, estacions de l’any, festes populars, animals , plantes.... Àrea III: Comunicació i llenguatges. Mitjans de comunicació i expressió del nen. Verbal . Treball constant i continu de la llengua oral ( parlar-los bé i mastegar sòlids) Llenguatge escrit , partim de la identificació lletres del seu nom i ampliant amb el nom dels companys i paraules curtes properes i senzilles. Matemàtic . Es treballa molt vivencial, a rutines matí, passar llista, repartir material, quinzet, làmines estimació, als racons (seqüencies temporals, problemes visuals,...) Plàstic. Treballem diferents tècniques: punxar, retallar, esquinçar, pintar, modelar, estampar, enganxar ... Es valora la creativitat i expressió més que domini de la tècnica. Musical. Classe de música i ho complementem a la classe dia a dia ( bon dia , dies setmana, cançons sobre estacions, parts del cos , les danses ...)

9 HORARI

10 METODOLOGIA DE TREBALL
Línia d’escola de treball sense llibres, per això es paga una quota en concepte de material que s’elaborarà a l’escola. La base de l’aprenentatge és el joc. A partir del joc tenen riquesa de vocabulari i expressió. Fan les seves creacions, es desenvolupen i sobretot aprenen perquè d’aquesta manera els seus aprenentatges són significatius. PROJECTES Treballem per projectes, que faciliten l’aprenentatge significatiu, donen protagonisme als infants i afavoreixen la integració dels aprenentatges i la motivació per a nous coneixements. A més a més es relaciona el tema amb totes les diferents àrees. Recollirem dades. Què en sabem? Què en volem saber? I per acabar, Què hem après? Com em sento? Durant el curs treballarem diferents projectes. Les mestres hem escollit com a eix transversal EL CANVI com a projecte d’escola i la resta sorgiran dels seus interessos. De moment ja tenim un primer projecte amb què treballar relacionat amb el nom de la classe que han triat: ELS PINGÜINS. Per aconseguir informació de diferents maneres podem utilitzar l’ordinador, alguna sortida, consultar llibres de la biblioteca comarcal, demanar-vos la vostra col·laboració portant: contes, revistes, vídeos, objectes, fotografies...

11 RACONS Cada setmana es plantegen 4 racons diferents. Es treballen durant dues sessions de forma rotativa. En cada sessió els infants fan dos racons i d’aquesta manera, tots els alumnes han passat una vegada per cada racó. Els DIMARTS I DIJOUS al matí. Racons de joc simbòlic (cuineta, nines,..) La lògica- matemàtica (construccions, dòmino, memori,..) Llenguatge verbal i escrit (grafisme, confegir el propi nom i el dels companys,..) Plàstica. (Treballem diferents tècniques). Durant el treball amb racons sempre som dues mestres.

12 INICI: OCTUBRE DILLUNS I DIMARTS TARDA
AMBIENTS Els ambients són espais creats i ambientats al voltant d’un tema, dissenyats per manipular i experimentar amb diferents materials. INICI: OCTUBRE DILLUNS I DIMARTS TARDA ROBA CÒMODA (xandall, bambes, samarreta no necessàriament la de l’escola) Amb aquesta activitat és pretén que es desenvolupin tots els eixos i capacitats: Aprendre a ser i actuar d’una manera cada vegada més autònoma. Aprendre a pensar i comunicar. Aprendre a descobrir i tenir iniciativa. Aprendre a conviure. Es barrejaran els infants dels tres cursos d’ Educació Infantil. L’activitat podrà ser lliure o dirigida i en aquest tipus de metodologia es valora molt l’aprenentatge entre iguals: els més petits aprenen dels més grans i els grans reafirmen els seus aprenentatges. És important que cada infant prengui la iniciativa, que provi. Hem de deixar que s’equivoqui i fer-lo reflexionar.

13 FUNCIONAMENT DE LA CLASSE

14 MATINS Ens saludem, pengem jaquetes i motxilla i posem la bata.
Rutines: els encarregats passen llista, miren el temps, calendari, comptem, cantem els dies de la setmana,... Fem kinesiologia per afavorir l’atenció, la concentració, la motivació i faciliten els aprenentatges. Comencem l’activitat programada. (llenguatge verbal, matemàtic, racons,...)

15 LLENGUATGE VERBAL

16 KINESIOLOGIA

17 RACONS

18 ESMORZEM I... ESCOLTEM UN CONTE !

19 AL PATI EXPERIMENTEM I DESCOBRIM

20 MITJONS I BAMBES AMB VELCRO
MATINS DE: -DIMECRES -DIVENDRES MITJONS I BAMBES AMB VELCRO

21 CAP A DINAR !!!

22 TARDA Arribem i ens saludem, posem bates i fem una mica de relaxació.
Fem BITS i làmines d’estimació. Seguim amb l’activitat programada per la tarda

23 LLENGUATGE PLÀSTIC

24 DESCOBERTA ENTORN

25 LLENGUATGE MATEMÀTIC

26 ASPECTES D’AULA LECTOESCRIPTURA
Durant el curs de P4 el treball de lectoescriptura es fa amb lletra de pal. (dalt cap baix/ esquerra dreta). No han de fer res a casa. EL REPORTER És una activitat casa-escola cada cap de setmana, per tal de treballar el llenguatge oral. ANIVERSARIS El nen que celebra l’aniversari és el protagonista de la setmana. Els companys coneixem coses que li agrada fer al/la protagonista. Porta un conte preferit i una fotografia de la seva família i una de quan va néixer juntament amb alguna peça de roba per poder veure el CANVI en el creixement. (No es pot portar ni regals ni llaminadures i tampoc es pot repartir invitacions al recinte de l’escola.) Els aniversaris d’estiu els fem els últims dies de juny.

27 ACTIVITATS I SORTIDES - SETEMBRE - Descoberta de l’escola
-Del 19 al 23: Setmana de la mobilitat sostenible i segura. Dia 23 : dia sense cotxes. Del 26-30: Setmana del Medi Ambient -OCTUBRE -14 d’octubre: Celebrem el Dia Mundial de l’Alimentació -28 d’octubre: Celebrem la Castanyada -NOVEMBRE 15 de novembre: Taller pintant amb els artistes i dinar al Gat del Rosal - Del 14 al 18: Setmana de la Ciència 20 de novembre: Festa de la música Sta Cecília -DESEMBRE - Jornada Intensiva: 22 de desembre: Celebrem el Nadal

28 SORTIDES DURANT TOT EL DIA
1R TRIMESTRE - Dimarts 15 de novembre: Taller pintant amb els artistes i dinar al Gat del Rosal 2N TRIMESTRE - Sortida al Taller Solaç: modelem amb el fang (falta concretar dia) - Dimecres 29 de març : Sortida a la Manreana (preu a concretar) - Divendres 7 d’abril: Sortida de la Mona 3R TRIMESTRE - Sortida i visita al parc de Bombers de Tàrrega (falta concretar el dia) QUOTA DE 5€ per poder beneficiar-nos de les sortides i activitats organitzades per l’escola i sense càrrec econòmic per part de les famílies!

29 NORMES DE FUNCIONAMENT
Es recomana no aparcar ni entrar els cotxes al carrer Pau Casals a les entrades i sortides de l’escola i ser respectuosos amb els veïns. Horari de l’AMPA: 9 a 9:30 Monitora del menjador la Rosa. En cas de venir a recollir el vostre fill/a en horari de menjador cal trucar al timbre de la reixa del menjador. MUDES: Cada canvi de temporada us posarem la muda a la motxilla per adequar-la al temps. Roba còmoda. Beta i nom a totes les peces de roba. Bata cap a casa els dimecres i divendres. Els dilluns i dijous l’han de dur dins la motxilla sense cordar. Bossa de roba pels àlbums, s’ha de retornar a l’escola en finalitzar el trimestre.

30 Dia d’atenció a les famílies és el dilluns de 12:30 a 13:30 h a l’aula
Dia d’atenció a les famílies és el dilluns de 12:30 a 13:30 h a l’aula. Si voleu parlar amb la tutora cal concertar entrevista amb antelació. No es pot venir amb els nens. Informe d’avaluació al GENER i a JUNY. Les entrevistes amb les famílies es comencen després de l’entrega del primer informe. Us convocarà la tutora. ABSÈNCIES : Cal justificar-les per via telefònica si són d’imprevist o personalment. Si ha de venir a recollir el vostre fill/a a la sortida de l’escola una persona que no és l’habitual, cal que aviseu a la mestra. No s’han de portar joguines o altres objectes a l’escola. Quan calgui algun material o estri concrets, es demanarà a les famílies.

31 MALATIES: no es pot venir a classe amb malalties infeccioses
MALATIES: no es pot venir a classe amb malalties infeccioses. En cas de polls o llémenes als cabells, es convenient no assistir al centre fins que no presenti perill de contagi pels companys i heu d’avisar a la tutora per prendre les mesures preventives adequades. ESMORZARS: és millor fer l’esmorzar principal a casa i portar a l’escola només un petit entrepà o fruita en una carmanyola

32 DIES FESTIUS I DE LLIURE DISPOSICIÓ
Festes locals 12 octubre 31 octubre 9 setembre 1 novembre 9 desembre 12 maig 6 i 8 desembre 24 febrer 1 maig 18 d’abril

33 COMUNICACIÓ AMB LES FAMÍLIES
TUTORIES : dilluns de 12:30-13:30h WEB: BLOG CORREU ELECTRÒNIC: MOTXILLA COM PUC PARTICIPAR I COL·LABORAR AMB L’ESCOLA? BORSA DE FAMÍLIES (enquesta escola) PROJECTES D’ESCOLA I DE CLASSE: Oficis, pingüins, canvi, hort...

34 AMOR ALEGRIA CONFIANÇA/PACIÈNCIA ESDEVENIMENT Es veu com....
EXPERIÈNCIA D’APRENENTATGE Una aventura Producció: Acetilcolina Interferó Interleukina Augmenta la capacitat de construir i organitzar la xarxa de neurones. Facilita el pensar i memoritzar DESASTRE Mala sort Producció:Adrenalina Cortisol Noradrenalina Permet accions de supervivència. Disminueix la capacitat d’aprendre i de memoritzar. Esquema facilitat per la Dr. Carme Cortadelles en el Seminari de kinesiologia de Rosa Sensat AMOR

35

36


Descargar ppt "BENVINGUTS I BENVINGUDES"

Presentaciones similares


Anuncios Google