La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Reunió famílies Curs 2017/2018 ESCOLA SANT ÀNGEL.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Reunió famílies Curs 2017/2018 ESCOLA SANT ÀNGEL."— Transcripción de la presentación:

1 Reunió famílies Curs 2017/2018 ESCOLA SANT ÀNGEL

2 PUNTS A TRACTAR Tutors/es i especialistes que intervenen. Metodologia.
Normes de centre i de l’aula:(NOFC) Currículum d’Educació Infantil. Continguts. Hàbits i recomanacions. Organització i funcionament.

3 TUTORES P 3: Begonya Bertomeu P 4: Aurora Pla P 5: Laia Arasa

4 ESPECIALISTES Educació Especial: Neus Tena Música: Natàlia Zaragoza
. Educació Especial: Neus Tena Música: Natàlia Zaragoza Psicomotricitat : Natàlia Zaragoza Suport: Natàlia Zaragoza i Sílvia

5 METODOLOGIA Treball per projectes. Racons de treball
Bàsicament dins de les àrees curriculars de DUMA i DE. Parteixen dels interessos dels/les xiquets i xiquetes. Té molta importància la col·laboració de les famílies. Els xiquets i les xiquetes són actius en la recerca d’informació. Racons de treball  Treball en grups reduïts. Atenció individualitzada. Ll. Verbal i ll. Matemàtic. Tallers I ACTIVITATS internivells i intercicles. Activitats per a tot el cicle que formen part del Currículum. Grups heterogenis: P3, P4 i P5. Setmana de la ciència i setmana matemàtica. Padrins de lectura (P-4 i P-5).

6 METODOLOGIA DINÀMIQUES D’AUTONOMIA I TREBALL COOPERATIU.
Nou plantejament de treball d’escola per a les àrees curriculars relacionades amb l’entorn (DE/DUMA/Naturals i Socials). A Educació Infantil es prioritza el treball d’hàbits i rutines utilitzant dinàmiques de treball cooperatiu (per aconseguir un objectiu comú cal i és imprescindible la tasca que fa cada membre del grup). PROGRAMA SI (SALUT INTEGRAL). Programa de nova creació (ja l’han aplicat alguns centres pilots) al qual ens hem adherit molts centres de tot l’estat espanyol. PARTICIPACIÓ DE LES FAMÍLIES. Activitats de col·laboració entre família-escola: fer panellets, mones, llegir/explicar contes, oficis, jardinet del pati, hort de l’escola, etc.

7 LLIBRETA VIATGERA ( AGENDA ESCOLAR).
METODOLOGIA CARPETA DE LLEGIR.  Habitualment sortirà divendres i tornarà dilluns pel matí. Vinculació família-escola.  LLIBRETA VIATGERA ( AGENDA ESCOLAR). Instrument per facilitar la comunicació entre les famílies i l’escola. També és a través de la llibreta viatgera on justificareu les faltes. Els retards en les entrades i sortides es registraran als fulls de secretaria.

8 NORMES DE CENTRE I D’AULA
DEMANAR PERMÍS I SALUDAR. CAMINAR A POC A POC. RESPECTAR EL MATERIAL I LES INSTAL·LACIONS. AULA GUARDAR EL TORN DE PARAULA. PARLAR SENSE CRIDAR. RESOLDRE ELS CONFLICTES DIALOGANT. PORTAR EL MATERIAL NECESSARI.

9 HORARI PSICOMOTRICITAT
PSICOMOTRICITAT P3: DIVENDRES MATÍ. PSICOMOTRICITAT P4: DIMARTS MATÍ. PSICOMOTRICITAT P5: DIJOUS MATÍ. És obligatori portar el xandall i calçat esportiu.

10 Currículum d’E.I Àrea I : Descoberta d’un mateix i dels altres.
- Hàbits d’autonomia, d’higiene personal i coneixement de l’esquema corporal. - Psicomotricitat. Àrea II : Descoberta de l’entorn . - Entorn proper al xiquet/a: l’escola, la casa, el poble, festes i tradicions. Àrea III: Intercomunicació i llenguatges: verbal, matemàtic, plàstic i musical.

11 CONTINGUTS Llenguatge matemàtic: càlcul mental, lògica, numeració…
Descoberta d’un mateix i dels altres: són bàsics els hàbits d’autonomia, ordre i higiene., les emocions i el treball cooperatiu, … - Descoberta de l’entorn: conèixer aspectes del nostre entorn proper a través del treball de les estacions de l’any, festes populars, l’hort,… i continguts molt relacionats amb els projectes que treballarem. - Comunicació i llenguatges: Llenguatge verbal (oral i escrit): el procès evolutiu lògic ha de ser: ESCOLTAR-PARLAR-LLEGIR-ESCRIURE. Llenguatge matemàtic: càlcul mental, lògica, numeració… Llenguatge plàstic: s’experimentarà i es treballarà amb diferents tècniques plàstiques i dos artistes ( un pintor i un escultor). RESPECTAR EL RITME INDIVIDUAL DE CADASCÚ.

12 HÀBITS I RECOMANACIONS
D’AUTONOMIA I TREBALL. PARLAR SENSE CRIDAR. SABER ESCOLTAR. SALUDAR, AGRAÏR, … RECOLLIR BÉ. SER ENDREÇAT I NET. FER FILA CORRECTAMENT. RECOMANACIONS PENSEU QUE ELS XIQUETS/ES D’AQUESTES EDATS NECESSITEN NORMES, PAUTES I RUTINES PER ORGANITZAR EL SEU PENSAMENT, LA SEUA AUTOESTIMA, LA SEUA SEGURETAT,… PER AIXÒ ÉS MOLT IMPORTANT INTENTAR DONAR CONTINUÏTAT ALS HÀBITS QUE ES TREBALLEN A L’ESCOLA.

13 FUNCIONAMENT Recordar Recordar
Entrega i recollida d’alumnes fora de l’horari habitual Sempre per l’edifici de Primària. Prèstec llibres. Biblioteca d’aula (divendres) i biblioteca escolar ( dimecres de 12.30h a 13.30h ). Recordar Puntualitat i assistència ( justificar faltes a l’agenda) Aniversaris: corones, cançó i foto de grup. NOFC (Normes d’Organització i Funcionament de Centre).

14 Proposta esmorzar LÀCTICS ENTREPÀ D’EMBOTITS FRUITA
DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES LÀCTICS ENTREPÀ D’EMBOTITS FRUITA ENTREPÀ DE FORMATGE DIMECRES I DIVENDRES ÉS OBLIGATORI PORTAR FRUITA.

15 HORARI FAMÍLIES Dia de visita/entrevista: Dijous de 12´30h a 13’30h.
Concertar visita mitjançant la llibreta viatgera (i avisar en cas de no poder assistir).

16 TELÈFONS i WEBS: Secretaria ( edifici Primària) 977 470 301
Recordeu que quan truquem des del centre surt a la vostra “pantalla de mòbil”: Web centre:

17 MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ASSISTÈNCIA.
LES TUTORES D’EDUCACIÓ INFANTIL


Descargar ppt "Reunió famílies Curs 2017/2018 ESCOLA SANT ÀNGEL."

Presentaciones similares


Anuncios Google