La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Sòcrates Treball realitzat per: Salvador Bosch Tania Gorri Ana Bellido

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Sòcrates Treball realitzat per: Salvador Bosch Tania Gorri Ana Bellido"— Transcripción de la presentación:

1 Sòcrates Treball realitzat per: Salvador Bosch Tania Gorri Ana Bellido
Mónica Romero Víctor Carles

2 Índex 1ºBiografia de Sòcrates: 2ºProfesió de Sòcrates
3ºInfluencies que va tindre en Plató

3 Biografia de Sòcrates Sòcrates va nàixer l’any 470 a.C. a Atenes al sí d’una família humil. En la seua joventut es dedicà a l’estudi de la natura y va ser militar, però després d’una visita a l’Oracle de Delfos s’adonà de la seua ignorància i decidí dedicar-se a la reflexió i l’ensenyament de la seua filosofia a alumnes com Plató de forma gratuïta, però mai escrigué res. Va ser acusat de corrompre als joves als que ensenyava per anar contra l’Estat i crear nous Deus, per això va ser condemnat a mort. L’any 399 a.C., complint am la condemna, va prendre venen i morí parlant amb els seus alumnes.

4 Filosofia socràtica 1ºDefensa de una concepció absolutista de la veritat i del valor moral. Tant Sòcrates com Plató combateren tota la seua vida el relativisme i el subjectivisme dels sofistes, ells afirmar que una cosa son les opinions i altra la veritat. Aquesta no es relativa a allò que dicta una societat o època. Hi han, per tanta, unes certes veritats absolutes; la raó i la reflexió filosòfica. 2ºL’educació i la dialèctica Socràtica. L’educació ha de abastar la veritat pera aconseguir la felicitat i la virtut. Tot home posseeix la veritat i l’educador ha de guiar-lo i que puga descobrir la veritat i puga organitzar-se la vida de manera justa . El mètode educatiu de Sòcrates es la dialèctica que consisteix en el diàleg entre mestre i deixeble. Te dues fases: -Ironia: Consisteix en fer que el deixeble el qüestiona totes les creences que creia saber. Això l'aconsegueix fent-lo caure en contradiccions amb respostes inflexibles o inadequades. -Maièutica: És l’art de aconseguir que el deixeble “dona a llum” la veritat. Aquesta fase ha de culminar amb el descobriment d’alguna cosa mitjançant una definició si es possible.

5 3º La recerca de les definicions essencials
Sòcrates pensava que hi havia d'haver a totes les coses. Aquesta característica es la que ens permitix diferenciar unes coses de altres,( el just del injust, el bo del dolent, el bell del lleig, etc.).I per això es va dedicar a de les definicions de cadascun d’aquest valors i es planteja preguntes com: “què és en essència la justícia?”,”Què és el bé?, Què és la bellesa?”.

6 4º D'intel·lectualisme moral.
És la teoria ètica de Sòcrates que es defineix en la frase de: La virtut consisteix en el coneixement. Consta de 3 principis: -La virtut es coneixement: Una persona que no coneix alguna cosa no potser res relacionat amb aquesta cadència que posseeix, com una persona que no coneix la justícia no pot ser justa. Sense coneixement no i pot haver-hi virtut. -El vici e ignorància:Tot ésser humà desitja el seu propi bé, però de vegades sens equivoquem i prenem el mal pel bé. L’error o la ignorància del Venson la causa del vici i de l'obra malament. -Ningú no obra malament de manera deliberada: Si algú obra d'alguna manera que cresqués la correcta però l'obrera de forma incorrecta es que realment no sap que manera es la correcta.

7 Influència en Plató Plató va ser alumne de Sòcrates i els seus ensenyaments van influenciar decisivament la seua filosofia. Sòcrates és protagonista de molts dels seus diàlegs Els dos estaven en desacord amb els sofistes i van defendre l’existència d’una veritat absoluta, objectiva i universal Utilitza la dialèctica com a mètode educatiu, encara que la seua dialèctica és diferent a la de Sòcrates Es basa en les definicions essencials de Sòcrates per a crear les Idees Es basa en l' intel·lectualisme moral de Sòcrates aplicat a la política per a idear el seu govern de filòsofs

8 http://eticayfilosofiapurezagrao.es/index_htm_ files/socrates1.wmv
II/ejerfilo2/sofissocrat/sofissocrattest.html


Descargar ppt "Sòcrates Treball realitzat per: Salvador Bosch Tania Gorri Ana Bellido"

Presentaciones similares


Anuncios Google