Urbanisme XVIII Barceloneta.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
BARCELONA Barcelona – Freddy Mercury - Montserrat Caballé
Advertisements

Barcelona : Una ciudad… mítica
Haga clic para modificar el estilo de texto del patrón Segundo nivel Tercer nivel Cuarto nivel Quinto nivel Setmana Cantant Tarragona 2008 Llum i música.
La Revolució Russa 1917 LENIN.
Projecte Agrega. Què és el Projecte Agrega? El projecte Agrega és un projecte dirigit als membres de la comunitat educativa El projecte Agrega és un projecte.
Ciutadella i Barceloneta
C A N I C R O S S Km 0 alçada 464 m. Sortida del pont de la plaça en direcció Av. Catalunya-ctra. de Gallifa. Km 0,328 alçada 485 m. Gir a la dreta Rda.
Qué i qui és el Col·lectiu d’Ensenyants de la Ribera.
Projecte AssociaCOM. Any Ajuntament de Sant Joan d'Alacant. Proyecto AssociaCOM Año 2012 Foto: Chema Madoz.
21/04/2015 Palacio de la Generalidad de Cataluña.
La immaculada concepció la Patrona d’infateria PARELLADA CARDELLACH, Caius. Colom venç Colombo. Aleu & Domingo Barcelona 1987, ps. Segons el web.
Síntesi de dades bàsiques del Maresme. Els municipis comparats Abril 2006.
Activitats artístiques al CFA Miquel Martí i Pol De l’expressió oral i escrita a la cohesió social.
Valencia medieval.
JORGE ENGO VERGARA1 L’olleria. JORGE ENGO VERGARA2 HISTORIA El terme d'esta vila reial fou habitat des dels temps de la prehistòria, així com ho donen.
Enquesta de visions a tècnics comarcals Trobada de participació de tècnics comarcals - 10 febrer 2006.
Laura Torres Iván de la Cruz Lorena Expósito. Al principi del segle funcionava un sol teatre estable, el de la Santa Creu, més tard conegut com Principal.
Santa JOANA D’ARC JOANA CRUAÑES. És la famosa donzella d’Orleans, salvadora del regne de França contra la invasió anglesa. Santa i verge, el cicle de.
Els colors de l’ Advent.
LA NOVEL·LA DE LA POSTGUERRA
Víctor Gutiérrez Víctor Oficial de les legions romanes, procedent de Mauritània i màrtir en Milan, en l'any 303, baix Maximià. Els episòdis més sobreïxents.
Barcelona Docente: Jorge Paguay Farid Manzur.
L9 VISITA D’OBRES A L’L9 DEL METRO DE BARCELONA Barcelona, 4 de juny de 2014.
PRESENTACIÓ CONSORCI BIOPOL’H Comunicació - Consorci Biopol’H.
Barcelona – Freddy Mercury - Montserrat Caballé Puerto.
EVOLUCIÓ HISTÒRICA I ESTRUCTURAL DE L’EDIFICI
11/10/2015 Palacio de la Generalidad de Cataluña.
PER PASSAR DIAPOSITIVA FER CLIC AMB EL RATOLÍ. PETITA HISTÒRIA DE CASTELLDEFELS.
ANIMALS en perill d’extinció
LES PLANTES.
BARCELONA JOSE LUIS 23/10/2017.
BARCELONA BASÍLICAS E IGLESIAS MONUMENTAL MONUMENTALES
L’ÈPOCA DE L’IMPERIALISME
LA GUERRA DE SUCCESSIÓ I EL DECRET DE NOVA PLANTA
Història de l’Art L’Art Europeu de la primera meitat del segle xx.
ESTRUCTURA D’UNA CIUTAT ROMANA
Programa del Dr. Joan-Francesc Pont per a la Direcció de l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials JUNTA D’ESCOLA 1 d’abril de 2004 “El dubte no és.
Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes
El Pla Cerdà i l’Eixample de Barcelona
Infraestructures ferroviàries a la comarca del Vallès Occidental
Scala era el nom que els romans donaven a una platja propera a Empúries.
JESÚS DE NATZARET.
EVOLUCIÓ DE LA PLANTA DE L’ESGLÉSIA DE SANTA CREU (O SANTA HELENA) DE RODA.
SANTA MARIA DEL MAR Santa Maria del Mar és una basílica que va ser construïda pels arquitectes Berenguer de Montagut i Ramon Despuig. La basílica és.
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
TAP PC(g) - TARDOR Construir sobre el construït Assignatures: Composició i Projectes Professors: Enric Granell, Xavier Perxas   OBJECTIUS.
DE L´ESCOLA TRADICIONAL A L´ESCOLA NOVA
MONESTIR DE PEDRALBES El Monestir de Pedralbes és un dels edificis més valuosos del gòtic català, que conserva el claustre gòtic considerat el més gran.
CALES DE L’ESCALA.
Monestir de Poblet.
Valora la repercussió de l’assaig de Joan Fuster en el context de l’època QÜESTIÓ NÚM. 15.
PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ I EXPLOTACIÓ DEL TRAMVIA SALT-GIRONA
27 janvier 2013 à MIRAVET.
NOVETATS ESPAI MARGALEF
L´assaig de postguerra
Castell de Sant Esteve Era un castell construït sobre una vil·la romana. Es troba a Palamós, al començament del camí de ronda de la platja de la Fosca.
El Pensador Auguste Rodin
CASTELL DE CORNELLÀ El castell de Cornellà és un dels edificis més importants de la ciutat de Cornellà, construït i reformat en diverses èpoques. Es.
AGENDA CATALANA DEL CORREDOR MEDITERRANI
CASTELL DE PIERA Em va agradar molt!
Organigrama de FGV Aprovat pel Consell d'Administració de 04/08/2017
Segles V-VII Hispània visigoda
Reptes i oportunitats per al Litoral Català
Reptes i oportunitats per al Litoral Català
Santa Maria del Pi.
Aitana Viguer Duart 2 A Ina García
EXEMPLE DE TITULAR EN TRES LÍNIES
BARRI SAGRADA FAMÍLIA.
La Barcelona dels anys 60 Xavier Miserachs Fotografies:
UN ENTORN PRIVILEGIAT AL PEU DEL MONTNEGRE…
Transcripción de la presentación:

Urbanisme XVIII Barceloneta

Línia de costa a Barcelona i formació dels terrenys de la Barceloneta 2

Pla de la Barceloneta 1718 fracàs del 1er projecte proposat pel capità general, marquès de Castel Rodrigo, qui el considerava necessari «pues se experimenta que los que poblaban el Barrio que llamaban de la Rivera, y se ha demolido para la esplanada de la Ciudadela, se van a avecindar a Mataró, y otros lugares de la costa, en grave perjuicio del comercio de este Puerto y de las operaciones del Real Servicio que en el pueden ofrecerse...».  1719 Verboom elabora un projecte urbanístic d’urgència amb habitacles de qualitat molt precària. 1749 el marqués de la Mina [Juan Miguel Guzmán Dávalos] decideix netejar la platja de barraques «laberinto incomprensible de chozas de diferentes especies y figuras, todas de materia combustible». 1751 un reial decret adjudica 321 solars d’un lloc insalubre dit de Marvella a alguns expropiats del barri de la Ribera (triangle format entre la platja y el art). 1751 el marquès de la Mina encarrega un nou projecte a Juan Martín Cermeño (? – Barcelona 1753), el qual fou dirigit per Francesc Paredes (Barcelona ?, s. XVIII). 1753 inici de les obres 3

— moltes d’elles del Nou Mon Inspirat en un projecte de Verboom, basat en altres urbanitzacions barroques de nova planta — moltes d’elles del Nou Mon — Sicília a prop de Palermo diversos exemples del XVII i XVIII ▪com Balestrate (1672) — Del regne espanyol podem citar com a precedent: ▪Nuevo Batzán (Madrid), traçada per Josep Benet Xorriguera (segle XVII) i com a conseqüent: ▪Nova Tabarca, a Illa Plana, davant de Santa Pola, Alacant (1769-74) ▪ urbanització anglesa de Georgetown [Es Castell], Menorca (1771-80) Barceloneta (1753) F. Méndez de Ras (projecte) Nova Tabarca, a Illa Plana Alacant, 1769-74 4

Fort de Montpazier (1284) a l’Occitània, traçat per Jean de Grailly, Un exemple curiós: Fort de Montpazier (1284) a l’Occitània, traçat per Jean de Grailly, Barceloneta (1753) 5

Evolució de l’edificació a la Barceloneta - - - - - - - 1753-55 * * * * * 1782 ∞ ∞ ∞ ∞ 1805 ◦ ◦ ◦ ◦ ◦ 1842 ————— 1852 ▫ ▫ ▫ ▫ ▫ 1879

7

8

Mausoleu del marquès de la Mina 1767 (destruït) J. Coromina. Barcelona, ocupada pels francesos, blocada per mar sota el comandament de l’almirall Hollowell i per terra per l’exèrcit aliat d’espanyols i anglesos, 1814 Sant Miquel del Port 1753 Joan Enrich Mausoleu del marquès de la Mina 1767 (destruït) 9

Fragment localitzat per F Fragment localitzat per F. Fontbona (2005) al soterrani de l’Institut d’Estudis Catalans 10

Sant Miquel del Port, 1753 Fotografies anteriors a 1936 i a l’actualitat (interior modificat el 1863 per Elies Rogent) 11