INGESTIÓ DIGESTIÓ ABSORCIÓ EGESTIÓ dents llengua Glàndules salivals TRENCAMENT DELS POLISACÀRIDS EN DISACÀRIDS dents llengua Glàndules salivals musculatura MASTICACIÓ per triturar INSALIVACIÓ per formar el bol alimentari DEGLUCIÓ i MOVIMENTS PERISTÀLTICS DIGESTIÓ DIGESTIÓ GÀSTRICA: Acció Química: Els sucs gàstircs (HCl), descomponen els aliments i formen el QUIM Acció Mecànica: Els moviments estomacals mesclen el quim FETGE: BILIS PÀNCREES: SUCS PANCREÀTICS INTESTÍ: SUCS INTESTINALS Tots aquests sucs, transformen el QUIM en QUIL DISACÀRIDS en MONOSACÀRIS GREIXOS en ÀC. GRASSOS PROTEÏNES EN AMINOÀCIDS ABSORCIÓ Hi ha uns bactèris simbiòtics que fermenten alguns residus provocant gasos i femta L’intestí prim té vellositats intestinals per absorvir els nutrients i l’intestí gros, absorveix l’aigua i les sals minerals. EGESTIÓ Expulsió periòdica de la femta