Anatomia, fisiologia i malalties de l’aparell reproductor

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
-APARATO REPRODUCTOR MASCULINO
Advertisements

CONOCEMOS LOS SISTEMAS REPRODUCTORES FEMENINO Y MASCULINO
La reproducción humana
APARATO REPRODUCTOR Qué es el aparato reproductor.
El sistema reproductor humano
LA FUNCIÓN DE REPRODUCCIÓN
Lic. Nazarena M. Palladino
ARF.
LA REPRODUCCIÓN - Función de la reproducción - Los caracteres sexuales
“EL MILAGRO DE LA VIDA” Reproducción Humana
LA REPRODUCCIÓN HUMANA
EL APARATO REPRODUCTOR
Juan Camilo Godoy Bautista OMM
Sistema Reproductor Masculino, Femenino y Hormonas Sexuales.
Sistema Reproductor Masculino y Femenino.
UNIDAD 2 La función de reproducción en los seres humanos
Nociones sobre reproducción humana
SISTEMA REPRODUCTOR.
LA REPRODUCCIÓN HUMANA
Sextos básicos – Science Departament. Sistema reproductor humano Sistema reproductor femenino Genitales externos Reciben el nombre de vulva, están formados.
SISTEMA REPRODUCTOR HUMANO.
EL APARATO REPRODUCTOR FEMENINO Y MASCULINO
Reproducción, inmunidad y salud Blanca Torreira 3ºB.
Jonatan Zanuy 3ºB Reproducción,Imunidad y Salud. Indice : 1. El aparato reproductor femenino 2.El ciclo mestrual femenino 3.El aparato reproductor masculino.
 Aparato reproductor Femenino y Masculino.  A continuación vamos ha observar ambos aparatos de reproducción.
Sistema Reproductor Femenino y Masculino
EL APARATO REPRODUCTOR
Órganos Reproductores
Sistema Reproductor. El aparato reproductor masculino es, junto con el femenino, el encargado de la reproducción, es decir, de la formación de nuevos.
TEMA 6 LA REPRODUCCIÓN.
LA REPRODUCCIÓN Es la función que permite a los seres vivos originar otros seres semejantes a ellos. Los seres humanos tienen reproducción sexual. Además.
Viviendo la Adolescencia
QUE ES? PARA QUE SIRVE? ORGANOS INTERNOS Y EXTERNOS.
SISTEMAS REPRODUCTIVO HUMANO La ¨Reproducción¨ en el ser Humano La reproducción humana es un proceso de tipo sexual, que permite la creación de nuevos.
FISIOLOGÍA DEL SISTEMA REPRODUCTOR. FISIOLOGÍA DEL SISTEMA R.FEMENINO  PRODUCE GAMETOS FEMENINOS DENOMINADOS OVULOS.  SECRETAN HORMONAS FEMENINAS QUE.
PLANTES.
6è de Primària Escola El Cim
La reproducció humana Coneixement del Medi 6é de Primària.
L’APARELL REPRODUCTOR
CIÈNCIES NATURALS TEMA 1. LES FUNCIONS VITALS
Malalties del aparell reproductor

Anatomia, fisiologia i malalties del sistema endocrí
REPRODUCCIÓ I SEXUALITAT
APARELL REPRODUCTOR MASCULI
Realizat per: Alejàndro Isabel Pablo Juan Natalia Alberto
APARELL REPRODUCTOR FEMENÍ
La reproducció dels animals
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
FET PER L’ÈRIC I L’ANASTASIA
L’APARELL REPRODUCTOR FEMENÍ
La reproducció dels animals
Vitamines Estructura química variada.
EN EL VENTRE DE LA TEVA MARE
2.3. Els urèters Localització: Conductes que van dels ronyons a la bufeta, per la cara posterior. Longitud: Aproximadament 25 cm. Funció: Conduir l’orina.
LA REPRODUCCIÓ DELS ANIMALS
L’APARELL REPRODUCTOR
La Fecundació. Tema 4 C.Medi. La reproducció..
REPRODUCCIÓ I SEXUALITAT
Aparell reproductor masculí
“APARATO REPRODUCTOR MASCULINO”. “PARTES DEL SISTEMA REPRODUCTOR MASCULINO” PENE: ES UN ÓRGANO ERÉCTIL, EXTERNO, QUE POSEEN LOS HOMBRES. TESTÍCULOS:
LA REPRODUCCIÓ DELS ANIMALS
Desenvolupament embrionari
APARATO REPRODUCTOR Qué es el aparato reproductor. Para qué sirve el aparato reproductor. Partes que tiene el aparato reproductor. Cómo funciona el aparato.
APARATO REPRODUCTOR Qué es el aparato reproductor. Para qué sirve el aparato reproductor. Partes que tiene el aparato reproductor. Cómo funciona el aparato.
LA REPRODUCCIÓ DELS ANIMALS
Òrgans Funció Ovari Produir òvuls Trompa de Fál·lopi Conductes que comuniquen els ovaris amb l’úter Úter Allotjar el fetus durant l’embaràs, òrgan.
Transcripción de la presentación:

Anatomia, fisiologia i malalties de l’aparell reproductor

La reproducció És la funció vital gràcies a la qual els essers vius asseguren la continuïtat de la seva espècie. Sexualitat: És una manera de manifestar-se, de comportar-se, influïda pel sexe de cadascú.

Aparell reproductor femení - Gònades: Ovaris (a la cavitat abdominal), fabriquen els òvuls. - Trompa de fal·lopi: Comunica l’ovari amb l’úter. - L’úter: Òrgan musculós buit on es desenvolupa l’embrió. - Coll de l’úter: Part inferior de l’úter que comunica l’úter amb la vagina. - Vagina: Conducte muscular que comunica l’úter amb l’exterior. - Vulva: Llavis majors, llavis menors i clítoris: Part exterior de l’aparell copulador femení.

Aparell reproductor masculí Gònades: Testicles (part baixa de l’abdomen) dins de l’escrot, fabriquen espermatozoides. Cèl·lules sexuals: Espermatozoides. Conductes: - Epidídim: Conducte on s’emmagatzemen i maduren els espermatozoides. - Conducte deferent: Porta els espermatozoides fins a l’uretra. - Penis: Encarregat de dipositar els espermatozoides dins la vagina femenina. - Uretra: Porta els espermatozoides a fora del cos. Glàndules: - Vesícula seminal i pròstata. - Funció: Produeixen líquid seminal que transporta i nodreix als espermatozoides. Semen o esperma: Conjunt format pel líquid seminal i els espermatozoides.

Cicle menstrual Pèrdua de les capes superficials de la mucosa uterina o endometri i sang. Cicle ovàric: Cicle de maduració dels òvuls. Fases: Fase fol·licular: - Desprès de la regla, maduració d’un fol·licle. - Creixement de l’endometri per afavorir la implantació. - Ovulació: trencament del fol·licle i sortida de l’òvul. Fase luteínica: Les restes de fol·licle formen el cos luti i secreta progesterona. Les parets de l’úter creixen. Cicle menstrual: - Si l’òvul no és fecundat, el cos luti degenera. - L’endometri es desprèn: el fol·licle torna a començar.

Fecundació És la unió d’un òvul i un espermatozoide. Còpula: Compren l’erecció del penis, la seva introducció a la vagina, i l’ejaculació del semen. Fases: - Fertilització:- Perforació de la membrana de l’òvul per un espermatozoide. - L’òvul forma una nova cobertura per impedir l’entrada d’altre espermatozoide. - Fusió dels nuclis: El nucli de l’espermatozoide i de l’òvul es fusionen i formen una cèl·lula (zigot).

Embaràs Període que comprèn des de la implantació a l’úter fins al part. - Fases: - Implantació: fase en la qual l’embrió s’introdueix dins de l’endometri. - Període embrionari: Des de la implantació fins a la formació dels primers òrgans. - Període fetal: Etapa de creixement ràpid de l’embrió fins al naixement. - Canvis en la mare: Augment de la mida del ventre i de les glàndules mamàries, canvi de la posició dels òrgans interns, canvis psíquics i de comportament.

Gestació i part La placenta és una estructura que permet el desenvolupament i supervivència del fetus durant el període de gestació. Funcions de la placenta i el sac amniòtic: - Intercanvi de substàncies entre la mare i el fetus, com ara els nutrients i les substàncies de rebuig (cordó umbilical). - Síntesi d'hormones, que usen tant la mare com el fetus. - Barrera protectora davant dels microorganismes i de les substàncies patògenes. Part natural: 1- Dilatació: 2- Expulsió del fetus: 3- Expulsió de la placenta: Cesària:

Malalties

Mètodes anticonceptius