La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

2.3. Els urèters Localització: Conductes que van dels ronyons a la bufeta, per la cara posterior. Longitud: Aproximadament 25 cm. Funció: Conduir l’orina.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "2.3. Els urèters Localització: Conductes que van dels ronyons a la bufeta, per la cara posterior. Longitud: Aproximadament 25 cm. Funció: Conduir l’orina."— Transcripción de la presentación:

1 2.3. Els urèters Localització: Conductes que van dels ronyons a la bufeta, per la cara posterior. Longitud: Aproximadament 25 cm. Funció: Conduir l’orina fins a la bufeta, on penetren a través del trígon. Musculatura llisa

2 2.4. La bufeta urinària Localització: Part inferior de l’abdomen, darrera el pubis. En l’home una mica mes amunt, per la pròstata, i en la dona més endavant, per l’úter. Longitud: Aproximadament 10 cm. Funció: Emmagatzemar l’orina fins al moment de la micció. Capacitat: ml d’orina. Però les seves parets es poden distendre fins arribar a els 2 l. Musculatura llisa Formada per: cos, trígon i coll vesical. Esfínter intern (involuntari).

3

4 2.5. La uretra Conducte fibromusculòs que porta l’orina de la bufeta a l'exterior. Dona: 2,5 - 6 cm. Orifici uretral o meat urinari per davant la vagina. Home: De 15 a 20 cm de llarg. És un conducte urogenital (orina i semen) Travessa la pròstata i el penis fins arribar al meat urinari. - Uretra prostàtica - Uretra membranosa - Uretra esponjosa

5


Descargar ppt "2.3. Els urèters Localització: Conductes que van dels ronyons a la bufeta, per la cara posterior. Longitud: Aproximadament 25 cm. Funció: Conduir l’orina."

Presentaciones similares


Anuncios Google