Taula sectorial de Voluntariat social Avaluació i línies de treball

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
El Plan de Comunicación UPC Sostenible 2015
Advertisements

SERVEI D’ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT A LATRANSICIÓ. ESCOLA-TREBALL
Connecta Joven Imatges: NECESSITAT SOCIAL APRENENTATGE SERVEI
DEFINICIÓ I OBJECTIU DEL SERVEI COMUNITARI
ELS EQUIPS D´ASSESSORAMENT PSICOPEDAGÒGIC
d' a s s i s t è n c i a al g o v e r n l o c a l
MEMÒRIA DELS SERVEIS SOCIALS DE L’AJUNTAMENT DE TORELLÓ. ANY 2010
Turisme de Lleida Pla Operatiu 2014
Taules sectorials del CMSS Avaluació
Taules sectorials del CMSS Avaluació i línies de treball
CRAI: Unitat de Procés Tècnic
Taula sectorial de Gent gran en risc Avaluació i línies de treball
1 era JORNADA D’EMPRENEDORIA I EMPRESA Sant Celoni 31 març 2011
Escola de cuidadors. Escola de cuidadors Una mica d'Història.
EXCEL·LÈNCIA PROFESSIONAL I INCREMENT
Què és Càritas Dijous, 29 de gener de 2015.
El Consell Municipal de Serveis Socials de Santa Coloma de Gramenet
Taula local d’infància de Santa Coloma de Gramenet Sessió de constitució Secretaria tècnica 11 de Desembre de 2015.
Creativitat amb austeritat Impacte Projectes públic-privats
Els plans locals d’inclusió social, estat de la qüestió
Àrea de Serveis personals, Benestar i Famílies
1 u n i t a t El departament de Recursos Humans.
Presentació dels resultats de la primera fase del projecte PLANS DOCENTS i MATERIALS BÀSICS Barcelona, 22 setembre de 2016.
Taula sectorial d’Habitatge Avaluació i línies de treball
Taules sectorials del CMSS Avaluació activitat 2017
va aprovar la Llei de Millora de barris.
ACCIONS GRUPALS AMB EL PROFESSORAT
T'acompanyam perquè treballis en IGUALTAT.
Projecte d’Itineraris Formatius
COMUNICACIÓ I INTERACCIÓ EDUCATIVA II (CIE II)
El marc normatiu La Llei 12/2007, d/11 d’octubre, de Serveis Socials i el Decret 202/2009, de 22 de desembre estableixen la creació d’òrgans de participació.
BATXILLERAT ARTS ESCÈNIQUES
Dispositiu Local d’Inserció
COMISSIÓ D’ACCIÓ SOCIAL
PROGRAMA AMB EL LLIBRE SOTA EL BRAÇ!
Seminari d’Educació Especial
XARXA D’ESCOLES PER LA SOSTENIBILITAT DE VIC
Pla local per la inclusió social de Santa Coloma de Gramenet
Pla local per la inclusió social de Santa Coloma de Gramenet
Taula Local d’Habitatge i pobresa energètica de Santa Coloma de Gramenet Sessió de constitució Maig 2016.
REUNIÓ DEL CONSELL D’ENTITATS I ASSOCIACIONS
Serveis de Formació.
BALANÇ DE LA LLEI DE BARRIS
IV JORNADES DOCTORIALS
Proposta d’un programa de ciutat que articuli totes les actuacions i recursos en orientació i assessorament acadèmic Programa en construcció participada.
Taula sectorial de Salut Mental i Addiccions Avaluació i línies de treball Secretaria del CMSS Setembre 2014.
ALIANCES ESTRATÈGIQUES
Xarxa de Custòdia del Territori
Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica EAP DE SANT ANDREU
Taula sectorial de Diversitat funcional Avaluació i línies de treball
MPGM Ciutat Meridiana Procés participatiu Gener 2019.
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE NOU BARRIS
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE GRÀCIA
IV Espais d'experiències.:pràctiques comparades
Barcelona, 23 de novembre de 2.009
COMUNICACIÓ AMBIENTAL PROMOCIÓ DE LA SALUT PÚBLICA
Protocol de funcionament intern del Consell Municipal de Serveis Socials de Santa Coloma de Gramenet Secretaria del Consell Municipal de Serveis Socials.
Grup d’Aprenentatge en Pressupostos Participatius
CRAI: Unitat de Recerca
Pla Comunitari Poble-sec
SERVEIS CARTA DE SANTA COLOMA DE FARNERS
Taula sectorial d’Habitatge Avaluació i línies de treball
Presentació de resultats
Convivència i Mediació Escolar
Clara Ramoneda – Voluntària a FPG
IMPULS DE LA LECTURA FORMACIÓ
CICLES FORMATIUS.
2a JORNADA TAULES DE TREBALL
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Transcripción de la presentación:

Taula sectorial de Voluntariat social Avaluació i línies de treball Secretaria del CMSS Setembre 2014

TS Voluntariat Social Què és En aquest espai s’avalua i planifica l’activitat voluntària a la ciutat, adequant-la a les necessitats de les persones més vulnerables i als recursos existents del tercer sector social.   L’any 2013, la xarxa d’entitats del Punt del Voluntariat està formada per 26 entitats socials que desenvolupen 69 projectes i donen assistència a més de 8.000 ciutadans i ciutadanes. La xifra de persones voluntàries s’estima en més de 300. Persona de contacte Maribel Moya Tècnica del Punt del voluntariat Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Tel. 93 462 40 00 ext. 4079 moyadm@gramenet.cat

Assemblea Cristiana Evangèlica Associació Coord. d’Ajuda Unida (ACAU) Composició   Amics de la Gent Gran Assemblea Cristiana Evangèlica Associació Coord. d’Ajuda Unida (ACAU) Assoc. d’Afectats/des de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica Assoc. d’Amics del Malalt Mental (AM.MA.ME) Assoc. d’Iniciativa Social Vida Nova Assoc. d’intervenció comunitària en drogues (ASAUPAM) Assoc. de Cuidadors i Voluntaris de Santa Coloma (ACUIVOL) Assoc. de Persones Sord-Cegues de Catalunya (APSOCECAT) Assoc. de Suport Emocional al Dol Assoc. Espanyola contra el Càncer Assoc. per a la Multiculturalitat, la Informació i la Convivència Social (AMICS) Càritas Diocesana Casal del Infants Centre d’Acolliment per a Estrangers Santa Rosa Centre Obert Moisès Centre Obert Rialles Club Social Gramenet (Fundació Privada FUNAMMENT) Creu Roja Barcelonès Nord El Faro. Servicio social evangélico Església Evangèlica de Catalunya Fundació Germina Fundació Integramenet Grup de Voluntaris de l’Associació Can Mariner Grupo María Auxiliadora Pobres Associació Mundial Tècnica del Punt del Voluntariat

Avaluació 2012   Activitat de la Taula: 4 reunions Taula sectorial , 2 reunions Comissió permanent Objectius Accions 1. Potenciar les capacitats de la xarxa d’entitats socials de la ciutat, mitjançant la formació. Recerca sobre l’oferta formativa i les necessitats de les entitats socials. Disseny d’una experiència d’aprenentatge per servei entre les entitats de la Taula. 2. Fomentar i fer créixer l’activitat voluntària a la ciutat, mitjançant actes públics. Recollida de propostes i establiment d’acords per desenvolupar actes de promoció del voluntariat social a la ciutat 3. Millorar el sistema d’articulació de l’activitat voluntària. Revisió i optimització dels circuits de captació, derivació i seguiment de les persones voluntàries Productes Disseny d’un Qüestionari sobre l’oferta formativa de les entitats socials de la ciutat. Detecció i registre dels interessos formatius de les entitats. Llistat de l’oferta de serveis de les entitats socials de la ciutat, registre de les seves demandes de serveis, i disseny d’una experiència d’aprenentatge per servei. Dia internacional del voluntariat social, Fira de Sant Jordi i Fira de la solidaritat i la convivència.

Avaluació 2013   Activitat de la Taula: 2 reunions Taula sectorial, 4 reunions Comissió permanent Objectius Accions 1. Potenciar les capacitats de la xarxa d’entitats socials de la ciutat, mitjançant la formació. Establiment de sinèrgies entre les entitats de la Xarxa mitjançant la metodologia de l’Aprenentatge per servei. Oferta d’accions formatives entre entitats, i altres adreçades a persones voluntàries. 2. Fomentar i fer créixer l’activitat voluntària a la ciutat, mitjançant actes públics. Creació i manteniment d’eines de difusió (Facebook, web del Punt, Full informatiu). Participació a Fires i altres actes a la ciutat. 3. Millorar el sistema d’articulació de l’activitat voluntària Elaboració d’eines o estratègies per millorar la coordinació, la derivació i el seguiment. Productes Tramesa, explotació i anàlisi del Qüestionari sobre l’oferta formativa de les entitats socials de la ciutat. Anàlisi dels interessos formatius de les entitats. Intercanvi entre entitats per mitjà de la metodologia d’aprenentatge per servei. Protocol de derivació i seguiment de persones voluntàries Dia internac. del voluntariat social, Fira de Sant Jordi i Festa de la cooperació colomenca.

Línies de treball 2014-2015 Objectius Accions / productes   Objectius Accions / productes 1. Potenciar les capacitats de la xarxa d’entitats socials de la ciutat. Manteniment i adaptació del Pla Formatiu de la Xarxa d’Entitats del Punt del Voluntariat SCG, d’acord amb les necessitats formatives emergents. Jornada de reflexió i aprenentatge mutu entre la xarxa d’entitats del Punt del Voluntariat Manteniment de l’intercanvi entre entitats mitjançant la metodologia de l’aprenentatge per servei 2. Fomentar i fer créixer l’activitat voluntària a la ciutat. Manteniment dels Tallers de sensibilització a Centres escolars Manteniment d’eines de difusió (Facebook, web del Punt, Full informatiu). Manteniment de la participació a Fires i altres actes a la ciutat. Actualització i edició de la Guia d’Entitats de Voluntariat. 3. Millorar el sistema d’articulació de l’activitat voluntària. Aplicació del Protocol de derivació i seguiment de persones voluntàries Explotació de dades sobre voluntariat i entitats socials (activitat, persones ateses, nombre de voluntaris, etc.)