Setmana Santa 2007 Enaltiu el Senyor : que n'és de bo!

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Els colors de l’ Advent.
Advertisements

X. Amb Jesús, per sempre, a la casa del Pare
V. Jesús entrega la seva vida per nosaltres
CORAL DEL PARE CLARET.
VI. L’Esperit Sant i l’Església
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
21 de l’any cB Regina Pregar escoltant el “Pie Jesu” de Marcel Olm, ens posa al costat de Jesús.
L’amor i la fidelitat del Senyor (v L’amor i la fidelitat del Senyor (v. 2), que reconforta i protegeix els humils (vv. 3, 6), motiven aquest cant.
II. Déu és el nostre Pare 4. La creació és obra de l’amor de Déu.
L'espectacle de la ciutat santa, protegida per un cèrcol de muntanyes, suscita l'actitud de profunda confiança en Déu, que es reflecteix en aquest.
Música d’ Advent A. Pärt Déu és amb nosaltres QUARTA SETMANA D’ADVENT.
Aquest magnífic cant d'acció de gràcies celebra una victòria d'Israel, en la qual es va manifestar una vegada més l'amor del Senyor envers el seu.
26 de l’any Regina Escoltant “Converteix-te, Jerusalem” de Narcís Casanoves, sentim-nos Església “santa i pecadora”
Cercar el sentit de la vida, de les coses i de la mort és com una necessitat primària. Fins quan, Senyor, seguireu oblidant-me? Fins quan m’amagareu la.
18 de l’any cB Regina Preguem escoltant la lloança a les mans de Jesús (“Ad manus” de Buxtehude) que beneint Déu, fan que es multipliquin els Pans.
III. Jesús ve a salvar-nos
Quina és la fórmula de la felicitat que ens dóna la paraula de Déu?
En aquesta bonica oració –composta per celebrar la collita (Ex 23,16)– la comunitat agraeix al Senyor els fruits de la terra (v. 7). A més, li suplica.
Antífones de la “Oh” Aquestes grans Antífones del càntic de Maria, de la pregària de vespres, anomenades de la “Oh”, tenen un dens contingut bíblic,
Ens alimentam amb el cos i la sang del Senyor
L’ANY LITÚRGIC..
L’ANY LITÚRGIC..
Música d’ Advent A. Pärt R E V I U R À ! SEGONA SETMANA D’ADVENT.
● La lloança continguda en aquest cèlebre himne, expressa la intuïció poètico-religiosa del salmista, que contempla amb ulls admirats l’obra de Déu.
En aquest salm –el més breu del saltiri– totes les nacions són convidades a lloar el Déu d’Israel (v. 1), per l'immens amor que té envers el seu poble.
¿Sabeu d’on ve la MISSA que celebrem els cristians cada diumenge?
Aquest magnífic cant d'acció de gràcies celebra una victòria d'Israel, en la qual es va manifestar una vegada més l'amor del Senyor envers el seu.
La proclamació de la reialesa del Senyor és associada en aquest himne a dos esdeveniments decisius de la seva obra salvífica: la creació i el judici.
▬ El salm 115 resumeix perfectament el sentiment d'Israel en el sopar pasqual, o Seder, en la primera nit de la festa. ▬ Horriblement oprimit ("he.
D’ara endavant, ja no podem ser més esclaus del pecat, sinó
SETMANA SANTA Catequesi infantil – Parròquia Catedral de Sant Llorenç 2016.
Música d’ Advent A. Pärt ALEGREU-VOS! TERCERA SETMANA D’ADVENT.
TINC SET!.
Aquest és un missatge especialment inspirador i bell
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
Per aquesta raó Jesús ens diu als cristians:
Déu et parla. Descobreix la seva Paraula
DEÚ ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA.
Celebració FINAL DE CURS.
Vivim-la amb el sacerdot
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
Sempre que m’invoquis, t’escoltaré, et salvaré i tothom t’estimarà;
“SENYOR, ENSENYA’M A ESTIMAR EL QUE REALMENT ÉS BÓ PER MI”
Vista del cim de les Benaurances
Aquest vibrant himne de lloança celebra la majestat i el poder de Déu, que es manifesten en la força de la tempesta. La “veu del Senyor” és el tro,
Aquest cant litúrgic d’acció de gràcies està estretament vinculat amb el salm 19; la súplica del poble abans de la batalla ha estat escoltada, i el.
“ Jo, amb les obres, et mostraré la meva fe” Jm2, 18
CLICA AQUÍ I CANTA EL LEMA: L’ODISSEA (web del col·legi)
La proclamació de la reialesa del Senyor és associada en aquest himne a dos esdeveniments decisius de la seva obra salvífica: la creació i el judici.
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
Meditem escoltant “He menjat el Teu Cos” (7’) de la Passió de Bach
Religió Catòlica 2 Educació Primària.
Música: Pasqua, del Petit llibre d’orgue de Bach
“DÉU ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”
Cant espiritual Joan Maragall.
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
Música: Hosanna de Dufay
“Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau”
L’amor i la fidelitat del Senyor (v L’amor i la fidelitat del Senyor (v. 2), que reconforta i protegeix els humils (vv. 3, 6), motiven aquest cant.
AL·LELUIA! PASQUA 2007.
El Salm 135 de Schütz canta l’amor etern de Déu
Coral de les 10 verges que esperen el retorn de Jesús. Bach
“No tinguis por Maria, que jo sóc amb tu”.
NO TINGUIS POR, QUE JO SÓC AMB TU
Aquest salm celebra les perfeccions divines que es revelen en les seves obres meravelloses: èxode, mannà, aliança, terra promesa, festes. Servir un.
La “Música callada” de F. Mompou convida a l’adoració
23 juny 2019 Imatges del Mont Tabor
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
FESTA DEL PARE CLARET 2018.
Transcripción de la presentación:

Setmana Santa 2007 Enaltiu el Senyor : que n'és de bo! Perdura eternament el seu amor. ( Salm 118, 1 ) Setmana Santa 2007

HOSANNA AL FILL DE DAVID BENEIT EL QUI VE EN NOM DEL SENYOR. EL REI D'ISRAEL

Acompanyem Crist en el camí pasqual que comença avui: l’acompanyem cantant-li Hosanna, Fill de David. Però ens hem d’adonar que el Messies triomfa des de la humilitat i amb el do total d’ell mateix. Els cants de lloança s’avancen a la resurrecció pasqual que esperem, però encara ens queda contemplar el seu pas per la passió i mort. Ens unim a l’Església que segueix Jesús en el seu misteri pasqual. Setmana Santa i Pasqua - Montserrat 1998

Les lectures del dilluns, dimarts i dimecres sants ens apropen progressivament al moment decisiu del lliurament de Jesús, i, a la vegada, ens anuncien la dimensió de la seva Victória.

Feu això que és el meu memorial

El cos i la sang del Senyor que ens són lliurats i repartits a tots nosaltres no són solament anunci, sinó també penyora de la seva resurrecció. I Jesús està tan profundament complagut d’aquest esdeveniment transcendent que ens diu : “ Com desitjava menjar amb vosaltres aquest sopar pasqual. Feu això que és el meu memorial.” Setmana Santa i Pasqua - Montserrat 1998

Quan seré enlairat damunt de la terra, atrauré tothom cap a mi. Llavors inclinà el cap i va lliurar l'esperit. ( Jn 12, 32 ) ( Jn 19, 30 )

L’amor de Déu no pot arribar més enllà però la malícia humana tampoc. D’aquesta confrontació emergeix la Creu. És l’amor de Déu lliurat fins a la mort, però és alhora el camí per arribar a la vida. El misteri d’avui és, evidentment, una Creu dolorosa i sagnant, però des d’aquesta Creu començarem a veure la victòria que reneix de les cendres de la mort i del dolor. Que calli el teu cor, deixa que la Creu t’abraci. Setmana Santa i Pasqua – Montserrat 1998

Déu ha mort en la carn, i ha ressuscitat els qui dormien feia segles. El Senyor, va entrar a l'abisme, on eren ells amb l'arma vencedora, la Creu.

aixeca’t, tu que dorms, perquè jo no et vaig crear A tu t’ho mano : aixeca’t, tu que dorms, perquè jo no et vaig crear perquè et tingessin, lligat, a l’abisme. Alça’t d’entre els morts, que jo sóc la vida. Aixeca’t, plasmació meva. Aixeca’t figura meva, feta segons la meva imatge. Desvetlla’t marxem d’aquí perquè tu estàs en mi i jo en tu, fem una unitat indestriable. D’una homilia antiga sobre el Dissabte Sant

El diumenge, Maria Magdalena se’n va anar al sepulcre de bon matí, quan encara era fosc. (Jn 20.1) Oh nit, realment benaurada, que uneix el cel i la terra, nit en què l’home retroba Déu.

Oh, Déu, que feu resplendir aquesta nit santíssima amb la glòria de la resurrecció del Senyor ; desvetlleu en la vostra Església la consciència de ser fills de Déu, a fi que, renovats en el cos i en l’esperit, us servim amb fidelitat Col·lecta de la missa de la Vetlla Pasqual

Al· leluia ! Crist ha ressucitat !

Digne és l’Anyell que ha estat degollat de rebre tot poder, riquesa, saviesa, força i lloança. ( Ap 5, 12 )

Oracle “Ets del sacerdot Senyor per al sempre meu com senyor: ho fou “Seu a la meva dreta.” “Ets sacerdot per sempre com ho fou Melqui- sedec.” Salm 110

Avui és el dia en que venç el Senyor: alegrem-nos-en i celebrem-lo. Enaltiu el Senyor : que n’és de bo ! Perdura eternament el seu amor. ( Salm 118, 24,29 )