Música: “Crist es feu obedient fins a la mort”

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Els colors de l’ Advent.
Advertisements

+ Aquesta breu pregària és una súplica per a demanar la protecció divina enmig de l'opressió (v. 5). + La petició va acompanyada d'una professió de.
X. Amb Jesús, per sempre, a la casa del Pare
V. Jesús entrega la seva vida per nosaltres
7 d’octubre 2018 Diumenge XXVll del temps de durant l’any
25 de l’any cB Regina Pregària a Jesús, Anyell de Déu, davant el pensament de la mort, del Requiem de Britten.
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
21 de l’any cB Regina Pregar escoltant el “Pie Jesu” de Marcel Olm, ens posa al costat de Jesús.
Aquest bonic poema sapiencial és una invitació a la confiança en la Providència divina. El salmista vol inculcar que només Déu pot assegurar la prosperitat.
Lloa el Senyor, ànima meva La lloança expressada en aquest salm es fonamenta en el poder creador del Senyor (v. 6) i en la seva bondat envers els.
Vigésimo quinto Domingo del Tiempo Ordinario
L'espectacle de la ciutat santa, protegida per un cèrcol de muntanyes, suscita l'actitud de profunda confiança en Déu, que es reflecteix en aquest.
Música d’ Advent A. Pärt Déu és amb nosaltres QUARTA SETMANA D’ADVENT.
26 de l’any Regina Escoltant “Converteix-te, Jerusalem” de Narcís Casanoves, sentim-nos Església “santa i pecadora”
La Jerusalem de David: esplanada, i restes de la ciutat antiga
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
Cercar el sentit de la vida, de les coses i de la mort és com una necessitat primària. Fins quan, Senyor, seguireu oblidant-me? Fins quan m’amagareu la.
18 de l’any cB Regina Preguem escoltant la lloança a les mans de Jesús (“Ad manus” de Buxtehude) que beneint Déu, fan que es multipliquin els Pans.
JESÚS DE NATZARET.
Quina és la fórmula de la felicitat que ens dóna la paraula de Déu?
8 juliol 2018 Diumenge XIV de durant l’any Imatges d’Armènia
La confiança i el goig profund que sorgeixen de la intimitat amb Déu, són els sentiments que predominen en aquest Salm. Els vv. 5-6 permeten de suposar.
Diumenge onzè durant l’any
En aquesta bonica oració –composta per celebrar la collita (Ex 23,16)– la comunitat agraeix al Senyor els fruits de la terra (v. 7). A més, li suplica.
En aquesta lamentació, apareixen reflectits els diversos moments d'una acció litúrgica, celebrada amb motiu d'una greu derrota nacional. En la primera.
La característica dominant d'aquest salm és l'absoluta confiança en el Senyor, malgrat l'hostilitat i la persecució. ► El salmista se sent del tot.
Ens alimentam amb el cos i la sang del Senyor
Anatot, poble de Jeremies
● Un home perseguit implacablement (v ● Un home perseguit implacablement (v. 9) apel·la al poder de Déu perquè el deslliuri dels seus adversaris.
10 de l’any Regina Escoltant el “Pie Jesu “ de Marcel Olm, sentim-nos mares i germans de Jesús.
24 de l’any cB Regina Seguim al Jesús que “es lliura” en el camí vers la Creu (T. Ll. de Victòria)
Vigésimo quinto Domingo del Tiempo Ordinario
Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex 29 Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex ), un fidel israelita exposa el seu cas al Senyor.
¿Sabeu d’on ve la MISSA que celebrem els cristians cada diumenge?
SETMANA SANTA Catequesi infantil – Parròquia Catedral de Sant Llorenç 2016.
+ Aquesta breu pregària és una súplica per a demanar la protecció divina enmig de l'opressió (v. 5). + La petició va acompanyada d'una professió de.
Llegendes sobre la Lluna
Lloa el Senyor, ànima meva La lloança expressada en aquest salm es fonamenta en el poder creador del Senyor (v. 6) i en la seva bondat envers els.
Déu et parla. Descobreix la seva Paraula
DEÚ ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA.
Carta d’un infant als seus pares.
Vivim-la amb el sacerdot
IV Part Música Catalana d’avantguarda “Epigrames” de Benet Casablanques (composició 2003) Monges de Sant Benet de Montserrat.
Déu et parla. Descobreix la seva paraula.
Vista del cim de les Benaurances
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
SENYOR, ENSENYA’ NS A PREGAR
Tapiç de la creació sXI Girona Música: Lloança (safardita)
"SENYOR, ENSENYA’M A SER FELIÇ I A DONAR PAU!"
+ En plena confusió, a causa de la malaltia i la persecució, el pobre crida anguniosament Déu. + El seu alliberament per part de Déu causarà vergonya.
PERDONEU-NOS, SENYOR ! Jesús ens descobreix el goig de retrobar l’amistat amb Déu el nostre Pare Amb nosaltres 2-8.
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
Meditem escoltant “He menjat el Teu Cos” (7’) de la Passió de Bach
Cant espiritual Joan Maragall.
► Aquesta súplica es caracteritza per les expressives imatges amb què el salmista descriu les insídies dels seus adversaris (vv. 2-7) i la intervenció.
Música: Hosanna de Dufay
“Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau”
Esplanada de les mesquites (Temple)
+ En aquest breu i bonic salm s’estableixen les condicions necessàries per a esdevenir “hoste” del Senyor, és a dir, per a entrar en el Santuari i.
El Salm 135 de Schütz canta l’amor etern de Déu
Coral de les 10 verges que esperen el retorn de Jesús. Bach
Davant l’amenaça d’un perill mortal, el salmista demana al Senyor que respongui favorablement a la seva demanada, alliberant-lo de la mort (vv. 1-3)
Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex 29 Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex ), un fidel israelita exposa el seu cas al Senyor.
Aquest salm celebra les perfeccions divines que es revelen en les seves obres meravelloses: èxode, mannà, aliança, terra promesa, festes. Servir un.
La “Música callada” de F. Mompou convida a l’adoració
23 juny 2019 Imatges del Mont Tabor
Zona de Dotaín, entre Galilea i Samaria
“La mare de Jesús” de T. Ll. de Victòria, evoca l’acollida
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
+ Envoltat d’enemics que miren d’arrabassar-li la confiança en Déu (v + Envoltat d’enemics que miren d’arrabassar-li la confiança en Déu (v.3), el.
Transcripción de la presentación:

Música: “Crist es feu obedient fins a la mort” Cicle B Jerusalem Cicle B Diumenge XXV durant l’any 23 de setembre 2018 Música: “Crist es feu obedient fins a la mort”

Posat que aquests Salms es diuen de David, les imatges seran no sols de l’esplanada, sinó de l’era d’Araunà (inici del lloc on després s’hi edificarà el Temple) que David va comprar per fer-hi un altar, quan l’Angel de Déu va deixar de castigar Jerusalem a causa d’una seva desobediència (2Sam 24,16-25) Esplanada i lloc de l’altar del Temple (actual roca de la Mesquita d’Omar. A sota de la roca: era d’Araunà)

JESÚS I NOSALTRES 1a lectura: El Llibre de la Saviesa ens presenta una situació de menyspreu, per part dels poderosos, molt semblant a la que va passar Jesús, i Ell s’hi va mantenir serè. Salm 53: Ens mostra l’actitud de Jesús davant el sofriment Lectura: La Carta de Jaume retrata a Jesús i a nosaltres: La Saviesa de Jesús és imparcial, sincera, moderada, dòcil, mentre que entre nosaltres hi ha lluites i baralles, per enveja. Evangeli: També Marc fa el contrast entre Jesús i nosaltres: Ell serà entregat en mans dels homes que el mataran, tot i que ressuscitarà. Nosaltres, en canvi, discutim sobre el més important, en lloc de fer-nos SERVIDORS de tothom.

Esplanada. A baix, ciutat de David Sa 2,12.17-20 Els malvats deien: «Posem un parany al just; ens fa nosa i és contrari a tot el que fem; ens retreu que no complim la Llei i que no som fidels a l’educació rebuda. A veure si és veritat això que diu, provem com serà la seva fi. Si realment el just és Fill de Déu, Déu el defensarà i el salvarà dels qui el persegueixen. Posem-lo a prova: ultratgem-lo i torturem-lo, a veure si es manté serè; comprovem si sap suportar el mal, condemnem-lo a una mort vergonyosa. Segons diu ell, Déu ja el protegirà.»  Esplanada. A baix, ciutat de David

El salm 53 forma part dels salms de David, del grup dels «maskilim» (meditacions) els més antics del salteri (ss51-54), sovint difícils de traduir. Aquests salms tenen en comú que, sentint-se acorralats pels enemics, demanen al Senyor els defensi. Ell, el salmista, demana a Déu que li faci justícia. Demana a Déu que miri amb quina violència li volen la mort (la mateixa situació de Jesús) Però sabent que Déu li fa costat, lloa de tot cor la bondat del Senyor

Salm 53 Déu poderós, feu-me justícia, salveu-me, pel vostre nom. El Senyor fa costat als meus defensors. Déu poderós, feu-me justícia, salveu-me, pel vostre nom. Escolteu la meva súplica, escolteu les meves paraules.

Mireu com s’aixequen contra mi, amb quina violència em volen la mort. El Senyor fa costat als meus defensors. Mireu com s’aixequen contra mi, amb quina violència em volen la mort. No pensen en Déu.

Mesquita d’Omar i roca (a l’esquerra) El Senyor fa costat als meus defensors Però és Déu qui m’ajuda, i fa costat als meus defensors. De tot cor oferiré sacrificis, us lloaré, Senyor, perquè sou bo. Mesquita d’Omar i roca (a l’esquerra)

Roca a l’interior de la Mesquita Jm 316.4:3 Estimats, on hi ha gelosies i rivalitats, hi ha pertorbació i maldats de tota mena. Però la saviesa que ve de dalt abans que tot és pura; és també pacífica, moderada i dòcil, compassiva i plena de bons fruits, imparcial i sincera. El fruit de la justícia neix de la llavor que els homes pacificadors han sembrat en esperit de pau. D’on vénen entre vosaltres les lluites i les baralles? No vénen dels desigs de plaer que es conjuren en el vostre cos? Desitgeu coses que no teniu i per això mateu. Envegeu coses que no podeu aconseguir, i per això lluiteu i us baralleu. Però vosaltres, no teniu perquè no demaneu. O bé demaneu i no rebeu, perquè demaneu malament, amb la intenció de malgastar-ho tot en els plaers. Roca a l’interior de la Mesquita

cridat a posseir la glòria de Jesucrist, el nostre Senyor. 2Te 2,14 Déu, valent-se de l’evangeli, ens ha cridat a posseir la glòria de Jesucrist, el nostre Senyor. 2Te 2,14 Vista aèria de la Roca

Era d’Araunà, sota la roca Mc 9, 30-37 En aquell temps, Jesús i els seus deixebles passaven per Galilea, però Jesús no volia que ho sapigués ningú. Instruïa als seus deixebles dient-los: <<El Fill de l’home serà entregat en mans dels homes, el mataràn i, un cop mort ressuscitarà al cap de tres dies>>. Ells no entenien què volia dir, però no gosaven fer-li preguntes. Arribaren a Cafar-Naüm. Un cop a casa, els preguntà: <<¿Què discutíeu pel camí?>> Però ells callaven, perquè pel camí havien discutit quin d’ells seria el més important. Aleshores s’assegué, cridà els dotze i els digué: <<Si algú vol ser el primer, ha de ser el darrer i el servidor de tots>>. Després féu venir un noi, el posà al mig, el prengué als braços i els digué:<<Qui acull un d’aquests nois perquè porta el meu nom, m’acull a mi, i qui m’acull a mi, no m’acull a mi, sinó el qui m’ha enviat>>. Era d’Araunà, sota la roca

Original: Joan Ramirez (+) Imatges, lectures, música, comentaris (versió catalana i castellana) : Regina Goberna, en col·laboració amb Àngel Casas Traducció a l’italià: Ramon Julià Traducció a l ‘euskera: Periko Alkain Traducció al portuguès: Ze Manel Marquespereira Traducció al francès: Àngel Casas Traducció al neerlandès : Ben Van Vossel Vídeo: Esther Lozano