La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

SEEZ Formació en xarxa per a docents d’educació especial a la zona

Presentaciones similares


Presentación del tema: "SEEZ Formació en xarxa per a docents d’educació especial a la zona"— Transcripción de la presentación:

1 SEEZ Formació en xarxa per a docents d’educació especial a la zona

2 INDEX Història Objectius Models La presa de decisions sobre els temes
Els temes treballats Metodologia Punts fort i punts febles

3 Tot fent una mica d’història
Antecedents I Jornades d’Intercanvi d’experiències celebrades el dia 15 d’abril del 2008 i organitzades per l’EAP i el CRP. Les escoles van poder intercanviar les bones pràctiques educatives que es duen a terme en els seus centres.   Aquest és el tercer curs que es realitza el seminari, que pretén oferir un espai de formació per ampliar coneixements sobre continguts específics i compartir experiències entre els especialistes d’Educació Especial del districte.

4 Objectius plantejats Objectiu general Objectius específics
Avançar en la qualitat educativa, entesa en el marc del model d’escola inclusiva, adreçada a millorar l’atenció a la diversitat en els centres del districte. Objectius específics Reflexionar sobre la concepció inclusiva de l’educació i el paper dels mestres d’Educació Especial des d’aquesta perspectiva. Reflexionar i conèixer els models de col·laboració entre el professorat i l’especialista d’E.E.      Conèixer metodologies afavoridores de l’educació inclusiva: treball en grups cooperatius, treball per projectes, etc. Conèixer estratègies d’intervenció per a l’alumnat amb nee: Trastorns de conducta, TGD/TEA, Trastorns d’aprenentatge… Posar en comú les experiències d’Educació inclusiva que es duen a terme en alguns centres del districte.

5 Model 1 AGENTS IMPLICATS ESTRUCTURA
EAP (dinamitzador i coordinador amb formador). CRP gestionador de recursos Formador externs ADREÇAT A: Professorat d’educació especial i suport ESTRUCTURA Introduir temes diferents a partir de formadors “experts”. Una sessió d’intercanvi d’experiències a la Jornada de cloenda. PERIODICITAT Sessions quinzenals.

6 Model 2 AGENTS IMPLICATS ESTRUCTURA
EAP (dinamitzador i coordinador amb formador). CRP gestionador de recursos. Formador externs. ADREÇAT A Professorat d’educació especial i suport. ESTRUCTURA Aprofundir en una temàtica. Sessions de formació sobre el tema amb diferents formadors. Presentació i intercanvi de pràctiques educatives per part dels participants (2 sessions). Una sessió d’intercanvi d’experiències a la Jornada de cloenda. PERIODICITAT Sessions quinzenals

7 Presa de decisió sobre els temes
A partir de la avaluació del seminari anterior. La comissió del Seminari de l’EAP.

8 Continguts treballats Curs 2008-2009
La importància del vincle emocional de l’infant en el procés d’aprenentatge. Trastorns del desenvolupament: signes d’alerta i avaluació dels trastorns.  Trastorns del desenvolupament: Estratègies inclusives a l’aula.  L’alumnat amb Trastorns de Conducta. L’atenció a l’alumnat amb Trastorn de l’espectre autista.  Estratègies d’intervenció a l’aula amb l’alumnat amb TGD.  Les TAC una eina per a la inclusió. Llegim en parella. Un programa de tutoria entre iguals amb alumnes i famílies per a la millora de la competència lectora.

9 Continguts treballats Curs 2009-2010
Funcions dels mestres especialistes en Educació Especial. Intervenció dels docents de suport dins l’aula. Cultura i organització de centre per avançar en la inclusió. Serveis per la Petita Infància. Agressivitat, violència i transgressió a l’escola: Estratègies, contenció en situacions de crisi. Anàlisi d’un cas. El treball educatiu amb alumnat amb trastorns generalitzats del desenvolupament i de l’espectre autista. La intervenció psicomotriu amb l’alumnat amb necessitats educatives especials associades a TGD i TEA. Introducció a la pràctica sobre la programació multinivell i l’adaptació de materials.

10 Metodologia de treball
Text expositiu Debat Construcció de casos Intercanvi d'experiències

11 Punts forts i punts febles
Bona vinculació a la zona. Espai de trobada . Compartir un coneixement mutu amb el professorat amb qui treballem. Ser un referent a la zona. PUNTS FEBLES Esforç de dedicació més o menys en funció dels models. Horari i compatibilitat del professorat.


Descargar ppt "SEEZ Formació en xarxa per a docents d’educació especial a la zona"

Presentaciones similares


Anuncios Google