La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Formació en redacció de proves i ítems fiables a l’EOI de Barcelona

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Formació en redacció de proves i ítems fiables a l’EOI de Barcelona"— Transcripción de la presentación:

1 Formació en redacció de proves i ítems fiables a l’EOI de Barcelona
II Jornada d'Intercanvi d'Experiències Formatives a les EOI 20 d’octubre 2017

2 Per què aquesta activitat formativa?
Per iniciativa del claustre. A l’EOI de Barcelona s’ensenyen 15 idiomes diferents. Tant a nivell intermedi com avançat, i C1 (en cinc idiomes). Només 8 d’aquests idiomes (21 certificats en total) compten amb proves unificades redactades per l’Àrea d’Idiomes. 9 departaments elaboren les seves pròpies proves de certificació (14 certificats en total). Altres proves: un total de 50 aproximadament i anual. Va ser el professorat qui, preguntat per la direcció, va expressar la voluntat de fer formació en aquest àmbit. Aquesta activitat va ser escollida en una sessió on tot el claustre va votar diferents propostes. Els redactors-es de l’Àrea (alguns d’ells són professors del centre), ja rebien formació en elaboració de proves. Però molts professors de llengües que no tenen les proves unificades tenen aquesta necessitat.

3 Les estadístiques Avaluació anual de centre Estadístiques
L’avaluació anual de centre va posar de relleu que per tal de poder tenir indicadors fiables calien instruments de mesura fiables. A partir d’aquí, la professionalitat del claustre de professorat va motivar l’interès en adquirir els coneixements bàsics en elaboració de proves.

4 Objectiu final Millorar la qualitat de les proves elaborades al centre. Proves més fiables i més adequades quant a dificultat.

5 Procediment Formadores Decidir participants
Experta en avaluació i elaboració de proves de certificació: Cristina Riera, tècnica de l’Àrea Redactora de proves i, actualment, cap d’estudis a Drassanes: Montse Sàbat Decidir participants Tothom qui hi estigués interessat Responsables o no de proves de certificació 34 inscrits, de tots 15 departaments Decidir programació i bibliografia bàsica Es van adquirir els manuals essencials per a cada departament

6 Sessions Sessió zero: Qüestionari d’anàl·lisi de necessitats
Treball previ a la sessió 1: Lectures i breu exercici pràctic Lectures prèvies: Text A: FIGUERAS, N. & PUIG, F., Pautas para la evaluación del español como lengua extranjera. Madrid: Edinumen. Cap. I “Principios generales en la evaluación de lenguas”. Text B: ALDERSON, J.C., CLAPHAM, C. & WALL,D., Exámenes de idiomas - elaboración y evaluación. Madrid: CUP. Cap. 2 “Especificaciones de examen”. Text C: ALDERSON, J.C., CLAPHAM, C. & WALL,D., Exámenes de idiomas - elaboración y evaluación. Madrid: CUP. Cap. 3 “La redacción de ítems y la función moderadora”.

7 Sessions Sessió 1 Conceptes bàsics (validesa, fiabilitat, constructe, impacte, dificultat…) Què ha de saber un redactor de proves? Recomanacions per redactar ítems (basat en Haladyna & Rodríguez, 2013.Traduït de Michael C. Rodríguez, a S. Lane, M.R. Raymond & T.M. Haladyna (eds), Handbook of Test Development, 2nd ed., pp , Cap. 13)

8 Sessions Tasques entre sessions:

9 Sessions Sessió 2 -El procés d’elaboració d’una prova:
- disseny, selecció de textos, primera redacció, pilotatge, revisió…

10 Impacte Conceptes essencials incorporats
Reflexió conjunta sobre nivells i continguts, tasques i avaluació Les proves com a treball col·laboratiu Indicadors d’avaluació de centre

11 Aspectes a millorar Dissenyar segona part amb elaboració de proves reals. Taller de redacció de proves reals Treball col·laboratiu Seguiment i assessorament

12 Gràcies


Descargar ppt "Formació en redacció de proves i ítems fiables a l’EOI de Barcelona"

Presentaciones similares


Anuncios Google