La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

SAPS TOT ALLÒ QUE ET POT INTERESSAR DE LES DROGUES PER PODER PRENDRE LES DECISIONS QUE MÉS ET CONVINGIN?

Presentaciones similares


Presentación del tema: "SAPS TOT ALLÒ QUE ET POT INTERESSAR DE LES DROGUES PER PODER PRENDRE LES DECISIONS QUE MÉS ET CONVINGIN?"— Transcripción de la presentación:

1 SAPS TOT ALLÒ QUE ET POT INTERESSAR DE LES DROGUES PER PODER PRENDRE LES DECISIONS QUE MÉS ET CONVINGIN?

2 ¿Què és una droga? És tota substància que introduïda a l’organisme pot modificar una o més de les seves funcions.

3 El seus efectes transitoris d’ eufòria, desinhibició emocional, inhibició de la fatiga, hiperactividad, augment de l’autoestima...van seguits d’un “bajon” caracteritzat per un estat anímic depressiu.

4 No hi ha cap droga “segura” Les drogues tenen un poder addictiu que pot abocar a la dependència. La drogodependencia és una malaltia.

5 El cànnabis,conegut també com a grifa, marihuana o haixix és una de les drogues que afavoreix la presentació de trastorns psiquiàtrics, així com les drogues de síntesi o drogues de disseny i la cocaina.

6 Los jóvenes que consumen drogas de diseño pueden sufrir ansiedad y cuadros esquizofrénicos La mayoría de jóvenes que consumen drogas de diseño pueden llegar a presentar trastornos de ansiedad, cuadros clínicos parecidos a la esquizofrenia y pérdidas de noción de la realidad, según el jefe del Servicio de Psiquiatría Infantil y Juvenil del Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Josep Tomàs. Los jóvenes y adolescentes que hacen uso de estas sustancias suelen utilizarlas para integrarse en el grupo, aguantar hasta altas horas de la madrugada y aumentar su capacidad sexual. No obstante, los trastornos mentales que a la larga puede causar el consumo de estas drogas pueden llegar a ser "irreparables", señaló este especialista.

7 Has de tenir present que hi ha determinades persones que són més vulnerables que d’altres a l’efecte de les drogues. Hi ha joves que si prenen drogues tenen risc de patir malalties mentals. Hi ha d’altres que sense saber-lo tenen problemes de ronyó, fetge a cor i si prenen drogues els efectes poden ser molt greus i fins i tot mortals. Si pateixes asma, diabetis, hipertensió, epilèpsia o alguna altra malaltia tens molt més risc de efectes indesitjables.

8 Abans de consumir una droga pensa si el risc es superior al de qualsevol possible benefici Les drogues són traïdores i molt perilloses. Totes les persones drogodependents han tingut la certesa que controlaven el tema i que mai s'enganxarien.

9 Si tens dubtes o si tot i saber els riscos que comporten les drogues decideixes consumir informa't bé abans de prendre qualsevol decisió. Pots obtenir més informació d’el teu metge o trucant a aquest telèfon d’informació per a joves: 934120412 o a la web:www.sindrogas.es Procura no quedar-te només amb la informació que et donin els teus amics perquè de vegades es errònia. Tinguis opinió crítica i arriba a les teves pròpies conclusions.


Descargar ppt "SAPS TOT ALLÒ QUE ET POT INTERESSAR DE LES DROGUES PER PODER PRENDRE LES DECISIONS QUE MÉS ET CONVINGIN?"

Presentaciones similares


Anuncios Google