La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La consciència fonològica a P-3

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La consciència fonològica a P-3"— Transcripción de la presentación:

1 La consciència fonològica a P-3
Ruth Blanco Anna Llacer

2 La consciència fonològica a P-3
Justificació. A qui va dirigida. Temporització. Àrea de referència. Objectiu general.

3 La consciència fonològica a P-3
Justificació: El propòsit de la unitat d’intervenció és facilitar activitats concretes que estimulin el desenvolupament de la consciència fonològica a l´Etapa Infantil. Es basa en un programa original desenvolupat i validat per LUNDBERG, FROST I PETERSEN (1988) a Suècia i Dinamarca. I adaptat per Enriqueta Garriga Ferriol: “La conciència fonològica en els nens: un programa de classe”. Aquesta habilitat per analitzar les paraules en sons és exactament l’habilitat que garanteix l’èxit en el procés de lectoescriptura en el CI. L´equip de mestres de l´etapa, va considerar oportú portar a terme aquest programa específic de conscienciació fonològica a 2on cicle d’Educació Infantil i 1er d’Educació Primària. Per detectar i preveure les necessitats educatives (fonològiques) que puguin presentar els alumnes, incidint en els alumnes amb retards i/o trastorns de llenguatge, comunicació i parla. Per fer un seguiment de l´evolució respecte el desenvolupament de consciència fonològica. Millorar el procés d´aprenentatge de lectoescriptura.

4 La consciència fonològica a P-3
A qui va dirigida: als alumnes de P-3 d’E.I. Temporització: a partir del mes de novembre (5 setmanes) 20 sessions d’uns minuts. Àrea de referència: Intercomunicació i Llenguatges. Llenguatge verbal i musical. Objectiu general: Afavorir l’organització del sistema fonològic partint de l’estimulació de l’atenció auditiva i la pràctica articulatòria.

5 La consciència fonològica a P-3
Objectius didàctics. Continguts de procediments. Continguts d’Actituds, valors i normes. Metodologia: activa, ambient adequat, i amb suport visual. Estratègies d’interacció verbal.

6 La consciència fonològica a P-3
Recursos Materials: País de Xauxa (làmines i CD) Imatges 112 accions del SEDEC Làmines de la Nathan Materials de suport visual (cançoner), Recursos TIC: Videoclip “La gallina Ponicana” edu.365 Videoclip “Peix peixet” edu.365 Gravadora digital Poema edu.365 Recursos Personals: Les tutores, la M.E.E, la mestra de suport i la M.A.LL. Recursos Bibliografics: LUNDBERG, Phonemics Awareness in Young Children. Consciència fonològica en els infants. Un programa de classe. Enriqueta Garriga Ferriol. Bosch,L(2004) Evaluación fonológica del habla infantil. Barcelona: Masson Montserrat Correig i Blanchar. (1885). Fonologia aplicada. Departament d´Ensenyament. (2003) L´ús del llenguatge a l´escola. Propostes d´intervenció per alumnes amb dificultats de comunicació i llenguatge.

7 La consciència fonològica a P-3
Activitats d’Ensenyament/Aprenentatge. Activitats d’Avaluació i Criteris de seguiment.

8 Activitats d’Ensenyament/Aprenentatge.
SETMANA 1 SESSIÓ 1 i 2. ESCOLTAR SOROLLS I SONS DEL PROPI COS-PAÍS DE XAUXA SESSIÓ 3 i 4: POEMA DE DITS SETMANA 2 SESSIÓ 5 i 6. ESCOLTAR SOROLLS I SONS DELS ANIMALS-PAÍS DE XAUXA SESSIÓ 7 i 8: CANÇO: LA GALLINA PONICANA-VIDEOCLIP SETMANA 3 SESSIÓ 9 i 10: ESCOLTAR SOROLLS I SONS D´ANIMALS I DEL COS-PAÍS DE XAUXA SEQUÈNCIA DE SOROLLS I SONS DEL COS SESSIÓ 11 i 12: CANÇÓ: DESPERTADOR SETMANA 4 SESSIÓ 13 i 14: SEQUÈNCIA DE SOROLLS I SONS DELS ANIMALS SESSIÓ 15 i 16: CANÇÓ: PEIX PEIXET-VIDEOCLIP SETMANA 5 SESSIÓ 17 i 18: FONT SONORA “JUGUEM AL ZOO” Variant: “JUGUEM AMB LES PARTS DEL COS” SESSIÓ 19 i 20: CONTES I HISTÒRIES RIMADES “ELS TRES PORQUETS”

9 SETMANA 1 SESSIÓ 1 i 2. ESCOLTAR SOROLLS I SONS DEL PROPI COS-PAÍS DE XAUXA SESSIÓ 3 i 4: POEMA DE DITS

10 SETMANA 2 SESSIÓ 5 i 6. ESCOLTAR SOROLLS I SONS DELS ANIMALS-PAÍS DE XAUXA SESSIÓ 7 i 8: CANÇO: LA GALLINA PONICANA-VIDEOCLIP

11 SETMANA 3 SESSIÓ 9 i 10: SEQUÈNCIA DE SOROLLS I SONS DEL COS ESCOLTAR SOROLLS I SONS D´ANIMALS I DEL COS-PAÍS DE XAUXA SESSIÓ 11 i 12: DESPERTADOR

12 SETMANA 4 SESSIÓ 13 i 14: SEQUÈNCIA DE SOROLLS I SONS DELS ANIMALS SESSIÓ 15 i 16: CANÇÓ: PEIX PEIXET-VIDEOCLIP

13 SETMANA 5 SESSIÓ 17 i 18: FONT SONORA “JUGUEM AL ZOO” Variant: “JUGUEM AMB LES PARTS DEL COS” SESSIÓ 19 i 20: CONTES I HISTÒRIES RIMADES “ELS TRES PORQUETS”

14 Activitats d’Avaluació i Criteris de seguiment.
Avaluació inicial (prova que hi ha a la llicència d’estudis de l’Enriqueta Garriga). Identificar rimes Avaluació formativa: cada 2 mesos s’anirà avaluant mitjançant la prova d’avaluació de l’Enriqueta Garriga i altres protocols com pot ésser la prova de la Laura Bosch. Avaluació final: a final de curs s’avaluarà el desenvolupament de la consciència fonològica.

15 Avaluació inicial (prova que hi ha a la llicència d’estudis de l’Enriqueta Garriga). Identificar rimes

16 Avaluació inicial (prova que hi ha a la llicència d’estudis de l’Enriqueta Garriga). Identificar rimes


Descargar ppt "La consciència fonològica a P-3"

Presentaciones similares


Anuncios Google