La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Pla Municipal Prevenció d’Absentisme Escolar

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Pla Municipal Prevenció d’Absentisme Escolar"— Transcripción de la presentación:

1 Pla Municipal Prevenció d’Absentisme Escolar
CAMÍ A L’ESCOLA Pla Municipal Prevenció d’Absentisme Escolar Ajuntament de Bétera Regidoria D’ Educació Comissió Camí a l’Escola

2 Camí a l’Escola Cartell informatiu Camí a l’Escola Camí a l’Escola
INDEX Cartell informatiu Camí a l’Escola Camí a l’Escola Qué és el Camí a l’Escola? Per què el Camí a l’Escola? Quan el Camí a l’Escola? Raons del Camí a l’Escola Col·legis que participen al Camí a l’Escola Problemes que afecten a la infància Qui participa al Camí a l’Escola Població Escolar Administració Equip Docent AMPA Veïnat Itinerari

3 Cartell per als col·legis

4 Camí a l’Escola Qué és el Camí a l’Escola? El Camí a l’Escola es l’itinerari segur que poden seguir els xiquets i les xiquetes al seu trajecte d’anar i tornar a l’escola, fent possible que l’arriben a recorrer de forma més autònoma. Per què el Camí a l’Escola? Els objectius del Camí a l’Escola son promoure la movilitat sostenible i l’autonomia dels xiquets i xiquetes. És busca que el nostre poble és transforme de nou en un entorn més segur i acollidor, i a la vegada fomentar l’educació en valors i medi ambient. Quan el Camí a l’Escola? Des del curs vinent arribarà a la teua escola tota la informació que necessites per a participar en el Camí a l’Escola. El camí a l’escola té el seu origen a la ciutat danesa d'Odense en els anys 70, però no serà fins als anys 90 quan es comença a difundir i promoure aquest projecte en diverses zones de centre Europa.

5 M’encanta anar a l’escola caminant
Camí a l’Escola Però va ser gràcies a Francesco Tonucci ("La ciutat dels nens") quan el projecte pren un nou rumb i situa l'Autonomia Infantil com a eix fonamental entre els objectius a aconseguir. Segons Tonucci la ciutat dels nens no és una ciutat en miniatura per als més petits, és una ciutat habitable que dóna joc a totes les edats. M’encanta anar a l’escola caminant

6 Camí a l’Escola En base a aquesta idea sorgeixen els plans de mobilitat urbana sostenible. (PMUS) Conjunt d'actuacions que té com a objectiu la implantació, tant, de mesures correctores en urbanització i ordenació, així com, de formes de desplaçament més sostenibles (caminar, bicicleta i transport públic) dins d'una ciutat, és a dir, de modes de transport que facin compatibles creixement econòmic, cohesió social i defensa del medi ambient, garantint, d'aquesta manera, una millor qualitat de vida per als ciutadans.

7 Raons del Camí a l’Escola
Un camí a l’escola segur, pels carrers de vianants i els carrers que tenen voreres més amples amb condicions de seguretat, conegut pels Policies Locals i pels comerciants. Un camí a l’escola senyalitzat, que els xiquets puguen identificar fàcilment amb elements escolars identificatius. Un camí a l’escola sa, per a transitar caminant que afavorís l’esport. Perquè caminar és tan natural com respirar. Un camí a l’escola humà, que camina pels carrers del nostre poble, que es troba amb la gent, on es pot saludar al veïnat, en el que es pot demanar ajuda si cal. Un camí a l’escola per a ser autònom, afavorint que els xiquets i les xiquetes puguen anar sols, amb tranquil·litat. Un camí a l’escola per a la infància, recuperant els espais per als xiquets i xiquetes, omplint de somriures les places i els carrers del nostre poble.

8 Camí a l’Escola CENTRE DIRECCIÓ CEIP Camp de Túria
Col·legis què participen en el Camí a l'Escola: CENTRE DIRECCIÓ CEIP Camp de Túria Avda. País Valencià, 86. CEIP Lloma del Mas C/ Costera, 13 IES Les Alfàbegues C/ Mariana de San Simeón, s/n. C. Marqués de Dos Aguas Avda. Gran Vía del Nord, 27. C. Nuestra Señora del Carmen Avda. País Valencià, 70.

9 MALALTIES VINCULADES CONTAMINACIÓ
Camí a l’Escola El camí escolar incideixen en l'origen d'importants problemes que afecten a la infància com són: SOLEDAT AÏLLAMENT RETALLADA D'AUTONOMIA PROBLEMES MALALTIES VINCULADES CONTAMINACIÓ SEDENTARISME OBESITAT

10 Camí a l’Escola Qui participa? Població escolar
Les xiquetes i els xiquets són els protagonistes principals d'estes iniciatives, per la qual cosa han de ser part activa en tot el procés d'elaboració i desenrotllament del camí a l'escola.

11 Camí a l’Escola AMPA Un projecte d'aquestes característiques ha de comptar amb el coneixement, comprensió i suport dels tutors, ja que suposa un canvi en les accions quotidianes de mobilitat i d'autonomia.

12 Camí a l’Escola Equip docent
És essencial en tot el procés, ja que molts dels projectes sorgeixen a les aules de la mà del professorat interessat pel medi ambient o que perceben la necessitat d'incrementar l'autonomia infantil en els hàbits quotidians. Entre les diverses funcions que el professorat desenvolupa en tot el projecte podem destacar: Nexe de comunicació entre l'administració, l'alumnat i les AMPAS. Realització d'activitats educatives dins de les aules en relació amb la mobilitat.

13 Camí a l’Escola Administració
L'Administració local ha d'estar directament implicada, en tot el projecte, ja que és una actuació a la ciutat, per la ciutadania i sobre alguns elements de la ciutat. Les diferents àrees implicades han de realitzar o facilitar: Suports econòmics. Adequació dels carrers. Assistències tècniques. Assessorament i acompanyament en la implantació i desenvolupament.

14 Camí a l’Escola Veïnat Implicar al veïnat afavoreix les relacions socials del barri amb sentiment de responsabilitat i atenció per a la cura i benestar dels menors. Els locals pels quals transcorre el camí escolar, podran atendre als xiquets / es que es despisten o puguen patir algun contratemps.

15 Camí a l’Escola Itinerari

16 AJUNTAMENT DE BÉTERA Regidoria d’Educació Comissió Camí a l’escola


Descargar ppt "Pla Municipal Prevenció d’Absentisme Escolar"

Presentaciones similares


Anuncios Google