La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Universitat Autònoma de Barcelona

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Universitat Autònoma de Barcelona"— Transcripción de la presentación:

1 Universitat Autònoma de Barcelona
Les pràctiques educatives familiars com a factor de risc per a la inadaptació social. Dades de mostres normatives i joves infractors de 17 a 23 anys Yolanda Pardo Cladellas Leonor González Alonso Departament de Psiquiatria i Medicina Legal Institut de Neurociències XIII Curs de formació continuada Jornades de Psiquiatria de la Infància i la Joventut Barcelona, Gener de 2007

2 2. Objectius Estudiar la relació entre pràctiques educatives parentals i conducta antisocial en mostres de joves. Comparar les pràctiques educatives familiars en joves delinqüents i no delinqüents. Analitzar l’associació entre pràctiques educatives i variables d’inadaptació social Estudiar l’efecte de les variables temperamentals en interacció amb pràctiques educatives parentals per explicar la conducta antisocial.

3 Participació voluntària i anònima.
3. Mètode: Material Mostra Penitenciària n = 50 Joves infractors del Centre Penitenciari de Joves de Barcelona. Mostra instituts n = 150 Estudiants IES. Estudis postobligatoris (FP; PGS) Sexe masculí. Edat: anys. Participació voluntària i anònima.

4 Pràctiques Educatives Parentals*
3. Mètode: Material Pràctiques Educatives Parentals* Alabama Parenting Questionnaire (APQ; Frick, 1991) Personalitat Sensibilitat al Càstig - Sensibilitat al Reforçament positiu (SCSR; Torrubia, Ávila, Moltó i Caseras, 2001) Antisocial Process Screening Device (APSD; Frick i Hare, 2001) Conducta antisocial Autoinforme de Conductas Antisociales (ACA; Pérez i Torrubia, 1985) Inadaptació social Sancions (arxius penitenciaris) *Valoració retrospectiva de les pràctiques educatives parentals abans dels 13 anys.

5 PRIMER OBJECTIU Estudiar la relació entre pràctiques educatives parentals i conducta antisocial en mostres de joves.

6 4. Resultats: Comparacions de mitjanes per escales de l’APQ

7 4. Resultats: Variables familiars per nombre de SANCIONS

8 4. Resultats: Pràctiques educatives i conducta antisocial
Mostra penitenciària Mostra estudiants IMM -0.25 -0.11 IMP -0.19 EEP -0.05 EMS 0.51*** 0.48*** ID 0.16 0.28** CC 0.07 Mostra Osona -0.29*** -0.23*** -0.25*** 0.51*** 0.21*** 0.15**

9 SEGON OBJECTIU Estudiar l’efecte de les variables temperamentals en interacció amb pràctiques educatives parentals per explicar la conducta antisocial.

10 4. Resultats: Personalitat per nombre de SANCIONS

11 4. Resultats: Personalitat per nombre de SANCIONS

12 Variables temperamentals
4. Resultats: Pràctiques educatives i conducta antisocial MOSTRA JOVES NO DELINQÜENTS Variables temperamentals Pràctiques educatives parentals

13 4. Resultats: Pràctiques educatives i conducta antisocial
MOSTRA JOVES INFRACTORS Variables temperamentals Variables educatives

14 CONCLUSIONS

15 5. Conclusions Pràctiques educatives més eficaces dels joves de la mostra normativa vs penitenciària (escales negatives). Conducta problemàtica dins la presó i conducta antisocial relacionades amb les pràctiques educatives utilitzades pels pares durant la infància i adolescència. Les variables temperamentals, especialment la personalitat impulsiva, es relaciona també amb la conducta disruptiva. Conducta antisocial dels joves: model additiu de variables educatives i temperamentals.

16 6. Limitacions i implicacions del estudi
Disseny transversal Comprovar les relacions observades en estudis longitudinals Imprecisió en les respostes Estudi retrospectiu La consideració de les pràctiques educatives com a factor de risc de la inadaptació social: Té implicacions directes en el disseny de programes de prevenció de conductes antisocials. Pot esdevenir un factor rellevant en l’etiología dels problemes de conducta i la conducta antisocial i delictiva (bidireccionalitat). Relació bidireccional entre variables

17 Gràcies per la seva atenció.

18 Conducta antisocial i antinormativa
1. Introducció Pràctiques educatives parentals Conducta antisocial i antinormativa

19 Selecció de les mostres. Contacte amb els centres.
3. Mètode: Procediment Adaptació material APQ, APSD, CTS2 i CTSPC Contacte centres Selecció de les mostres. Contacte amb els centres. Administració mostra penitenciària Membre de l’equip un cop per setmana Máx. 4 interns. Administració mostra d’estudiants Membre de l’equip. En grup.

20 TERCER OBJECTIU Relació entre variables familiars i temperamentals i conducta antisocial autoinformada


Descargar ppt "Universitat Autònoma de Barcelona"

Presentaciones similares


Anuncios Google