La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Espai de Famílies El rol del coordinador/a de parentalitat.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Espai de Famílies El rol del coordinador/a de parentalitat."— Transcripción de la presentación:

1 Espai de Famílies El rol del coordinador/a de parentalitat.
(el professional com a operador/a en la gestió de l’alta conflictivitat familiar) Isabel Bujalance Gómez.

2 Espai de Famílies

3 Espai de Famílies

4 Espai de Famílies De convivència: els valors que els hi volem transmetre als nostres fills i filles, la base de la nostra estructura educativa i emocional,estigui o no parlada. De relació, aquelles que establim per saber quin espai de vida tenim, quin espai de vida oferim, deixem, afavorim... De responsabilitat, tot allò que fem, que és en realitat la praxis de les dues anteriors... son les que realment parlen de nosaltres perquè són les que fan encaixar el dir i fer tan complicat de vegades.

5 Espai de Famílies JERARQUIA FAMILIAR F P

6 Espai de Famílies PARENTALITAT
“El conjunto de conductas de padres y madres que buscan el bienestar de los niños y niñas, y su desarrollo global desde una perspectiva de cuidado, afecto, protección, enriquecimiento y seguridad personal, de no violencia, que proporciona reconocimiento personal y pautas educativas, e incluye el establecimiento de límites para promover su completo desarrollo, el sentimiento de control de su propia vida y puedan alcanzar los mejores logros tanto en el ámbito familiar como académico, con los amigos y en el entorno social y comunitario” Consejo de Europa – 2006 (La coordinación de parentalidad, cuando las familias ya no saben que hacer - M. Sacasas i varis)

7 Espai de Famílies Autoritari Democràtic Permisiu Indiferent Control
Maduresa Afecte Explícit Comunicació exigència responsabilitat confusió incertesa Adolescència submisa o rebel Adolescència amb pactes Adolescència tirana Dependrà de la seva capacitat de resiliència

8 Espai de Famílies

9 Espai de Famílies ESTILS EDUCATIUS en la CoPa: 1- REPRESSIU AUTORITARI
2- PERMISSIU INDULGENT 3- PERMISSIU NEGLIGENT * “Los desafios invisibles de ser madre o padre” Jorge Barudy y Maryorie Dantagnan.

10 Espai de Famílies ESTIL AUTORITARI-REPRESSIU. Definició:
Centrat en les necessitats, creences i drets absoluts dels pares. Característiques: Distància, absència i/o frivolitat afectiva. La comunicació és unidireccional: control absolut per part dels adults. Control parental és rígid, inflexible, amb amenaces, càstigs corporals, humiliacions i rebuigs. Els pares sempre decideixen pels fills i filles limitant la seva creativitat i els seus processos de desenvolupament. Els adults estàn obsessionats pel respecte de las normes i no per transmetre el seu significat i el seu sentit. Les representacions dels fills i les filles i llurs comportaments són negatius, ideació de que “els nens i les nenes es porten malament”. No hi ha reconeixement de les capacitats ni dels avenços dels nens i nenes.

11 Espai de Famílies ESTIL PERMISSIU-INDULGENT.
Hi ha afectivitat en la relació parento-filial però sovint els nens i les nenes són utilitzats per a satisfer les necessitats afectives dels pares. Els progenitors poden estar disponibles, però no exerceixen l’autoritat que els seus fills necessiten. Els adults precisen, per llurs dificultats personals, que els nens els hi gratifiquin permanentment. Per tant, eviten o no soportan la confrontació educativa amb ells podent parlar d’una “intoxicació parental”.

12 Espai de Famílies Els menors creixen en un sistema ón no hi ha normes, regles ni lleis clares ni explicades, presentant, per això, dificultats a l’hora de modular emocions i comportaments, amb greus problemes per a controlar les frustracions. Els adults poden comunicar-se en excès amb els seus fills i filles sense respectar la jerarquia, les edats ni llurs nivells de desenvolupament. - Els menors creixen amb la il.lusió d’un poder i d’unes capacitats que no han aconseguit desenvolupar, el que els hi dificulta la seva adaptació a l’entorno dels seus iguals i a l’entorn social en general.

13 Espai de Famílies ESTIL PERMISSIU-NEGLIGENT Definició:
Caracteritza la parentalitat negligent, ón els fills i les filles no poden rebre la cura bàsica que necessiten i/o els aports educatius per a integrar-se, adaptar-se i funcionar en el medi social. Característiques: Carències afectives de tots tipus. La permissivitat és la “norma” generalitzada, sent el resultat de la comoditat o negligència dels adults. Els adults no fan ús de l’autoritat, per tant els nens i les nenes no tenen accés a un control intern de llurs emocions i conductes per manca d’experiències de control intern. Els adults es comuniquen poc amb els seus fills: la comunicació és superficial i sense continguts educatius. Els adults no recolzen, estimulen ni reconeixen els aprenentatges dels seus fills i filles. Espai de Famílies

14 Espai de Famílies NORMES FAMÍLIA autoritària democràtica Permissiva
Hiperprotectora NORMES FAMÍLIA

15 Espai de Famílies “Habían ensayado la discusión con tanta frecuencia que los dos ya desempeñaban sus papeles a la perfección. Las palabras, monótonas y fluidas, los envolvían: las habían oído las suficientes veces como para no tener que escuchar más…” “La voz de los árboles” Tracy Chevalier

16 Espai de Famílies Isabel Bujalance raixamediacion@outlook.es 626267965
Gràcies!!!


Descargar ppt "Espai de Famílies El rol del coordinador/a de parentalitat."

Presentaciones similares


Anuncios Google