La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’AIGUAT DEL SEGLE A BARCELONA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’AIGUAT DEL SEGLE A BARCELONA"— Transcripción de la presentación:

1 L’AIGUAT DEL SEGLE A BARCELONA
Natalia Gordo Sarai Sarroca

2 INDEX 1. INTRODUCCIÓ (REGISTRES I DANYS) 2. ENTORN SINÓPTIC
3. SEQÜÈNCIA DE FETS 4. IMPACTE MEDIÀTIC

3 1. INTRODUCCIÓ El es produeixen precipitacions en el sector litoral comprès entre Tarragona i la Costa Brava amb el màxim d’acumulació enregistrat a Barcelona, causant la mort d’una persona i provocant quantiosos danys materials (esfondrament del pont de la riera de Sant Simó sobre N-II). En els mitjans de comunicació es va batejar l’aiguat sobre Barcelona com "la tempesta del segle” ja que va ser la pitjor tempesta caiguda sobre la ciutat des del 1914. Les precipitacions s’inicien al Maresme després de tres nits seguides de convecció marítima nocturna, donant valors com: l’Arbòs ( 125mm ) Sitges ( 98mm ) Argentona ( 73mm ) Arenys de Mar ( 44mm ).

4 Els registres a la ciutat de Barcelona són molt irregulars i depenent de la zona podem passar dels 13mm fins als 145mm de la Plaça Universitat. Altres registres que trobem aquesta nit són els 114mm a la Sagrada Família o els 80mm del carrer Pelai. Aquestes precipitacions a la ciutat van ser de formació local i es van iniciar al vessant de la serra de Collserola en direcció Besòs. Desprès els nuclis de tempesta de la costa central van evolucionar cap a sistemes convectius engegats per la serralada litoral i intensificats per les valls fluvials (Llobregat, Besòs...) que afavoreixen camins pels quals circula l’aire humit de la mar meditarrània. Són precipitacions intenses (superiors a 60mm/h), amb moderada activitat eléctrica, localitzades, que amb frecuència donen totals molt elevats, provocant crescudes a les rieres.

5 2. ENTORN SINÓPTIC La predicció d’aquest tipus de precipitacions es fa utilitzant models de mesoescala i per aixó existeix certa dificultat per pronosticar-les ja que s’ha de fer a mig i curt termini. Per a la predicció interesa conéixer l’entorn sinóptic favorable: pressència d’una baixa freda sobre centreuropa afectant al nord-est de la Península Ibèrica i establiment d’una advecció septentrional o continental europea A 700hPa hi ha vent moderat o fort del quart quadrant amb una zona de divergència a sotavent dels Pirineus i sobre el litoral català, efecte de la serralada sobre el fluxe el llindar de temperatura per la conveccio a 500hPa s’ha situat a -12ºC sobre Catalunya els nuclis convectius tendeixen a desplaçar-se cap al S-SE (una vegada s’han independitzat de la focalització de la fase inicial de tempesta) els nuclis no tenen un gran desenvolupament horitzontal i/o vertical (si el tenen és a la fase de maduració o disipació, generalment mar endins) vent de component marítim a la costa al llarg del dia

6

7

8 3. SEQÜÈNCIA DE FETS 18 UTC: dos nuclis, embotits en un de gros, a la costa del Maresme i també altres petits a la serralada prelitoral, Montseny, Montserrat...

9 18:30 UTC: nucli del Maresme igual però una mica més al sud
18:30 UTC: nucli del Maresme igual però una mica més al sud. Ha nascut un altre nucli a la part oriental de Collserola, altre al Garraf, altre a l’embassament de Foix i altre a Prades.

10 19 UTC: nucli del Maresme molt actiu pel sud i els nuclis del prelitoral comencen a ésser més actius.

11 19:30 UTC: el nucli del Maresme es connecta amb el de Collserola i el de Garraf s’ha reactivat molt.

12 20:00 UTC: molt actiu el nucli de Collserola connectat amb el del Maresme. El de Garraf és el més actiu. Els nuclis del Baix Penedés s’han unit.

13 20:30 UTC: el nucli de Collserola arriba a la costa per la part nord
20:30 UTC: el nucli de Collserola arriba a la costa per la part nord. Es connecten els nuclis des del Llobregat fins al Vendrell.

14 20:45 UTC: tots els nuclis continuen molt actius, sobretot el de Collserola-Barcelona que es nodreix per l’entrada de vent càlid de xaloc pel Besòs.

15 21:00 UTC: tot continua igual però sembla que els nuclis afectin més a la costa.

16 21:30 UTC: els nuclis es mouen desplaçant-se cap al mar i perdent l’alineament de la costa.

17 22:00 UTC: es forma una massa molt compacta i paral
22:00 UTC: es forma una massa molt compacta i paral.lela a la costa però a la mar, a la alçada de Tarragona i Barcelona.

18 22:30 UTC: la massa s’ha ondulat pel sud, formant una clara i extensa forma de ferradura o ventall.

19 23:00 UTC: el nucli és irregular però a la mar
23:00 UTC: el nucli és irregular però a la mar. Ja només plou feblement al Garraf.

20 4. IMPACTE MEDIÀTIC

21

22


Descargar ppt "L’AIGUAT DEL SEGLE A BARCELONA"

Presentaciones similares


Anuncios Google