La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’ordinador i els Sistemes Operatius(S.O)

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’ordinador i els Sistemes Operatius(S.O)"— Transcripción de la presentación:

1 L’ordinador i els Sistemes Operatius(S.O)
INTRODUCCIÓ A LA INFORMÀTICA L’ordinador i els Sistemes Operatius(S.O) Curs: 4t ESO INFORMÀTICA (Optativa)

2 1.-L’ordinador( el Hardware i el Software)
INTRODUCCIÓ A LA INFORMÀTICA 1.-L’ordinador( el Hardware i el Software) Procés Sistema informàtic Informació Dades Els components d’un ordinador son el hardware i el software. 1.1 Hardware. El hardware o part física de l’ordinador, està formada per: La unitat centralitzada de processament(CPU) o anomenada també microprocessador. Aquesta unitat processa la informació, interpreta les instruccions dels programes i controla els diferents dispositius de l’ordinador. La CPU està formada per la Unitat de Control (UC) i la Unitat Aritmètica i Lògica (ALU) : La Unitat de control(UC) que coordina i controla tots els processos. La Unitat Aritmètica i Lògica (ALU) que realitza totes les operacions matemàtiques

3 INTRODUCCIÓ A LA INFORMÀTICA
Les memòries, que son els components on s’emmagatzemen totes les dades i les instruccions que formen els programes. Memòria RAM(Random Access Memory): emmagatzema temporalment els programes o dades que s’estan executant a l’ordinador. Memòria Cache, de major velocitat que la memòria RAM. Aquesta es col·loca entre la RAM i el microprocessador. La seva funció és guardar les dades que el microprocessador utilitza amb més freqüència ja que la RAM no pot treballar a la velocitat del microprocessador. Memòria ROM BIOS, o memòria de sols lectura, emmagatzema un conjunt d’instruccions permanents a l’ordinador que permet que funcioni quan el connectem. Els perifèrics permeten comunicar l’ordinador amb l’exterior. Aquests poden ser de sortida (monitor, impressores, plotters) o d’entrada (ratolí, teclat, escanner, càmera web)

4 INTRODUCCIÓ A LA INFORMÀTICA
La Placa Base, és el suport físic on s’acoblen tots els dispositius que formen el cor i el cervell de l’ordinador personal.

5 INTRODUCCIÓ A LA INFORMÀTICA
Les ranures d’expansió (slots), ens permetran afegir nous components a l’ordinador: modem, targeta de sò, targeta de xarxa, etc. La targeta gràfica, per poder utilitzar el monitor. Connectors IDE (Integrated Drive Electronics): S’utilitzen per connectar a la placa base diferents components, com ara discs durs i aparells lectors-gravadors de CD-ROM i DVD. Connectors SCSI (Small Computer System Interface): s'utilitzen amb la mateixa finalitat que els IDE quan es vol obtenir una velocitat més gran de transmissió d'informació.

6 1.2 Software. INTRODUCCIÓ A LA INFORMÀTICA
Disc Dur, El disc dur és una unitat interna que conté els programes que permeten que l'ordinador funcioni i també emmagatzema tota la informació que es va generant i que ens interessa tenir disponible per a posteriors sessions de treball. La seva capacitat es mesura en GB (gigabytes). En I'actualitat, existeixen discs durs externs que permeten ampliar la capacitat d'emmagatzematge de I'ordinador. 1.2 Software. El software o els programes són els sistemes d’instruccions que fan possible el funcionament i l’ús de l’ordinador. Es classifiquen en: El Sistema Operatiu(S.O) que s’encarrega de gestionar els recursos del sistema i presenta un entorn de treball que permet la comunicació amb l’ordinador. Entre els mes coneguts estan les diferents versions de Windows i Linux. Els programes d’aplicació, entre els quals podem trobar (Word, Excell, Power Point, Paint Shop Pro, antigirs, navegadors, etc) Els llenguatges de programació que permetran crear els altres programes( C++, Cobol, Fortran, Logo, etc)

7 2.- SISTEMES OPERATIUS. INTRODUCCIÓ A LA INFORMÀTICA
Un sistema operatiu, és un conjunt de programes(instruccions) que permeten controlar l’ordinador, es a dir, és el conjunt de programes que s’executen en arrencar l’ordinador. Aquest sistema s’encarrega de fer funcionar el microprocessador, les memòries, els discos, els perifèrics....

8 INTRODUCCIÓ A LA INFORMÀTICA
El S.O duu a terme les funcions següents: Arrenca el sistema i controla el funcionament dels perifèrics connectats a l’ordinador. Configura el sistema segons els nostres gustos i necessitats i gestiona i organitza les dades que es processen. Porta a terme tasques de manteniment del sistema perquè aquest pugui funcionar en condicions òptimes. Permet que funcionin programes d’aplicació, com ara processadors de text, programes de dibuix o programes de música. També es el responsable de la seguretat, ja que s’assegura que els usuaris no autoritzats no puguin accedir al sistema.


Descargar ppt "L’ordinador i els Sistemes Operatius(S.O)"

Presentaciones similares


Anuncios Google