La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

CIÈNCIA Des del principi de la nostra història, hem sentit curiositat per saber com funcionen les coses i què fa que el món sigui com és. Som molt curiosos.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "CIÈNCIA Des del principi de la nostra història, hem sentit curiositat per saber com funcionen les coses i què fa que el món sigui com és. Som molt curiosos."— Transcripción de la presentación:

1 CIÈNCIA Des del principi de la nostra història, hem sentit curiositat per saber com funcionen les coses i què fa que el món sigui com és. Som molt curiosos. Gràcies a milers d’anys d’experiments i idees, s’han realitzat descobriments de tot tipus.

2 QUÈ ÉS LA CIÈNCIA? La paraula ciència significa ‘Saber’ .
Els científics es dediquen a adquirir coneixements i a descobrir com funciona tot. Gràcies a la ciència el nostre món evoluciona.

3 TIPUS DE CIÈNCIA La ciència és molt àmplia, i estudia molts camps com: ciència física, ciència en astronomia, ciència en química ,ciència en matemàtiques, en astrologia.

4 (ESTUDIA NUMEROS, SÍMBOLS, FIGURES GEOMÈTIQUES)
TIPUS DE CIÈNCIA QUÍMICA ( RADIOACTIVITAT, FAN MEDICAMENTS O CREMES..) MÈDICA (DESCOBRIMENTS DE NOVES CURES PER MALALTIES) ASTRONOMIA (ESTUDI ESPAI, SATÈLITS I PLANETES) TECNOLÒGICA (ORDINADORS O MÒBILS) FÍSICA (ESTUDIA LA MATÈRIA I L’ENERGIA) MATEMÀTICA (ESTUDIA NUMEROS, SÍMBOLS, FIGURES GEOMÈTIQUES)

5 Mètode ciéntific Observació observar els objectes de la natura
Formulació d'hipòtesis per què passen aquests fenòmens. Experimentació: consisteix en l'estudi d'un fenomen reproduït generalment en un laboratori. Extracció de conclusions Per veure si la hipòtesi inicial es confirma o no Elaboració d'una teoria:Una teoria es defineix com un conjunt de conceptes

6 Mètode ciéntific CONCLUSIONS ELABORACIÓ TEORIA HIPÒTESI OBSERVACIÓ
EXPERIMENTACIÓ CONCLUSIONS ELABORACIÓ TEORIA

7 QUÈ ÉS UNA LLEI EN CIÈNCIA?
Seguint el mètode científic, elaboren la Teoría científica. Al cap dels anys, si aquesta teoria no ha estat modificada per cap científic, pot arribar a ser una Llei Científica.

8 LA LLEI DE KEPLER A l’any 1600 Kepler va ser el primer científic que va explicar el moviment elíptic dels planetes al voltant del sol.

9 Llei de la gravitació universal de Newton
La Llei de Gravitació Universal és una llei de la gravetat presentada per Isaac Newton l’any 1687. Estableix una relació entre la força d’atracció entre dos objectes amb massa. Aquesta llei va ser possible gràcies a l’anterior llei de Kepler. Que ja hem explicat a l’inici.

10 LLEI DE CONSERVACIÓ DE LA MASSA
Antoine Lavoisier, era químic. Es considerat el pare de la química moderna. Va demostrar la llei de conservació de la massa en les reaccions químiques. Així donat que el most del raïm dóna el gas de l'àcid carbònic i alcohol, jo puc dir que: most del raïm = àcid carbònic + alcohol.[2]

11 PERQUÈ A LA TERRA HI HA GRAVETAT?
La llei de la gravitació universal explica les característiques de la força que el Sol fa sobre els planetes per mantenir-los atrapats i constituir, així, el Sistema Solar. Al igual que la Terra, el Sol i altres Planetes tenen una força d’atracció deguda a un camp magnètic. Depenent del tamany de l’objecte, la força gravitatòria serà més gran o més petita. Aquest és el motiu perquè la Lluna gira entorn la Terra, i perquè la Terra gira, al mateix temps, al voltant del Sol. (Si no fos així, sortirien disparats de la seva òrbita)

12 SI DONEM UNA VOLTA PER L’ESPAI...
Manca d’oxigen L’oxigen és el que el home fa servir per respirar (O2 ). Gràcies a la fontosíntesi de les plantes, nosaltres podem respirar . Al voltant de la terra hi ha una capa que es diu atmosfera. Tenim més oxigen a prop del mar que a dalt de la muntanya que en costa molt respirar, ja que la pressió de l’aire és més alta prop del mar.

13 L’espai exterior no està completament buit de matèria és a dir, no és un buit perfecte sinó que conté una baixa densitat de partícules, predominantment gas d’hidrogen, així com radiació electromagnètica. Aquesta radiació que viatja per l’espai, transporta l’energia d’un lloc cap a un altre. (llum visible, calor radiable,raigs gamma...)

14 ALGUNS DELS MILLORS CIENTÍFICS...
Marie Curie És la dona que va dedicar tota la seva vida a la radioactivitat (Energia). Va ser pionera en el seu àmbit. Va néixer l’any 1867 i va morir l’any 1934. Va ser la primera persona en aconseguir dos premis Nobel. A més de 75 anys de la seva mort els seus papers són tan radioactius que no poden manipular-se sense un equip especial.

15 Albert Einstein És un dels científics més importants de la historia del S.XX. Va estudiar les teories en els camps de la física i la mecànica quàntica i les seves investigacions en quan el concepte de la gravetat que abans teníem, entre altres coses.

16 Valerie Jane Morris-Goodall
Va néixer a Londres, Anglaterra, a l’any Com a primatòloga, va estudiar l’ús d’eines que utilitzaven els ximpanzés, a qui va dedicar els estudis de tota la seva vida.

17 Stephen William Hawking
Tot i la seva gran discapacitat, és un científic molt important. Ha treballat en les lleis bàsiques que governen l'univers.

18

19

20 «M’ho van explicar i ho vaig oblidar
«M’ho van explicar i ho vaig oblidar. Ho vaig veure i ho vaig entendre, ho vaig fer i ho vaig aprendre.» Confuci


Descargar ppt "CIÈNCIA Des del principi de la nostra història, hem sentit curiositat per saber com funcionen les coses i què fa que el món sigui com és. Som molt curiosos."

Presentaciones similares


Anuncios Google