La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

H. EBBINGHAUS. ELS PRIMERS ESTUDIS SISTEMÀTICS SOBRE MEMÒRIA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "H. EBBINGHAUS. ELS PRIMERS ESTUDIS SISTEMÀTICS SOBRE MEMÒRIA"— Transcripción de la presentación:

1 H. EBBINGHAUS. ELS PRIMERS ESTUDIS SISTEMÀTICS SOBRE MEMÒRIA
PRÀCTICA D’AULA H. EBBINGHAUS. ELS PRIMERS ESTUDIS SISTEMÀTICS SOBRE MEMÒRIA

2 HERMMAN EBBINGHAUS (1850-1909)
De tradició aristotèlica i empirista Influenciat per l’associacionisme, dominant en el seu temps. Va estudiar la memòria, l’aprenentatge i la retenció des d’una vessant científica.

3 ASPECTES MES DESTACATS DEL SEU TREBALL
Us del mètode experimental, que li permet mesurar els processos de memòria Disseny d’un material estandarditzat (les síl·labes sense sentit), que li permet homogeneïtzar les condicions d’estudi Us de tècniques matemàtiques per tal de fonamentar els seus descobriments

4 Per tal d’estudiar científicament un fenomen cal definir-lo mitjançant un criteri objectiu

5 Per a Ebbinghaus .. El fenomen a estudiar era l’aprenentatge
El criteri objectiu era la primera reproducció serial sense error Ebbinghaus considerava que hi havia hagut aprenentatge d’un material determinat, quan era capaç de reproduir-lo una vegada sense errors.

6 Les variables usades foren...
VARIABLES DEPENDENTS: Nombre de repeticions necessàries per arribar al criteri objectiu. Temps que ha transcorregut fins que ha estat assolit aquest criteri. VARIABLE INDEPENDENT: Nombre de síl·labes de la llista (12, 16, 24)

7 També va estudiar un altre fenomen..
El fenomen estudiat va ser el reaprenentatge. El criteri objectiu que el definia fou la reproducció sense error després d’haver passat un cert temps des de l’aprenentatge inicial.

8 Tot estudiant aquests dos fenomens Ebbinghaus va descobrir que:
Les condicions en que s’ha fet l’aprenentatge original determinen el reaprenentatge Com més temps es dedica (o més repeticions es fan) en l’aprenentatge original, menys temps (o menys repeticions) cal dedicar al reaprenentatge L’aprenentatge original estalvia recursos per al reaprenentatge

9 Altres troballes d’Ebbinghaus:
El material amb significat s’aprèn mes ràpid que el que no en te. Una vegada après un material, la major part de l’oblit te lloc en el període immediatament posterior (corba de l’oblit). La quantitat de material a aprendre determina el temps que cal invertir en l’aprenentatge. Com mes temps dediquem a l’aprenentatge d’un material, menys n’hi haurem de dedicar quan el vulguem reaprendre.

10


Descargar ppt "H. EBBINGHAUS. ELS PRIMERS ESTUDIS SISTEMÀTICS SOBRE MEMÒRIA"

Presentaciones similares


Anuncios Google