La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Malalties i trastorns articulars

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Malalties i trastorns articulars"— Transcripción de la presentación:

1 Malalties i trastorns articulars
Artritis: Inflamació de l’articulació Artritis gotosa: Malaltia metabòlica caracteritzada per l'excessiva concentració sanguínia d’àcid úric i per la concentració de sals d’aquest al ronyó i a les articulacions.

2 Artritis reumatoide: Malaltia sistèmica autoimmune que provoca inflamació de l’articulació crònica

3 Artrosis: Malaltia crònica de causa desconeguda que es caracteritza per una degeneració del cartílag articular, arribant fins i tot a la desaparició.

4 Hernia discal: Malaltia on part del disc intervertebral es desplaça cap a l’arrel nerviosa, pressionant-la i produint lesions neurològiques.

5 Esquinç: Ruptura, desinserció o esquinçament dels lligaments articulars. Causat per una distensió exagerada per un moviment violent o un traumatisme. Més freqüent entre esportistes i joves. Cal respòs i si la lesió es greu, passar per quiròfan. De 1r, 2n i 3r grau

6 Luxació: Desplaçament d’un ós respecte l’altra, perdent el contacte normal. Poden esquinçar-se 1 o més lligaments Símptomes: - Dolor, envermelliment, inflor i calor - Pèrdua de mobilitat - Possible hematoma - Deformitat aparent amb espai interarticular.

7 Tenonitis o tendinitis:
Inflamació d’un tendó. Tenosinovitis: Inflamació de la veïna del tendó.

8 Epicondilitis: Distensió o esquinç del tendó que s’insereix a l’epicòndil. S’anomena també colze de tenista.

9 Malalties i trastorns musculars
Distròfia muscular : Grup de més de 30 malalties genètiques que causen debilitat i degeneració progressiva dels músculs esquelètics, sense que hi hagi una prèvia afectació dels nervis. - Poden afectar a músculs d'òrgans com el cor, respiratoris, ulls, cervell... Distròfies musculars de Duchenne i Becker:

10 Miastènia : Debilitat en múscul esquelètic (de contracció voluntària)
Miastènia : Debilitat en múscul esquelètic (de contracció voluntària). Millora amb el repòs i empitjora amb la fatiga. MIASTÈNIA GRAVIS: ulls, cara, coll i extremitats. Autoimmune, no hereditària ni contagiosa. En homes adults i noies joves. MIASTÈNIA CONGÈNITA  Hereditària i asimètrica, afecta sobretot a extremitats i tronc. Falla la connexió neuromuscular. En etapes infantils. SÍNDROME MIASTÈNIC DE LAMBERT – EATON (LEMS)  Passats els 40 anys. Afecta més a les extremitats inferiors i maluc. Pot millorar amb fisioteràpia.

11 Gravis: Miopatia: malaltia o alteració del múscul. Inflamació - Distròfia Metabòlica Immune Congènites... Miositis: Inflamació del múscul esquelètic per traumatisme, trastorn autoimmune, infecció. Polimiositis i dermatomiositis.


Descargar ppt "Malalties i trastorns articulars"

Presentaciones similares


Anuncios Google