La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Javier Masiá Prieto Adrian Barrera Prieto

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Javier Masiá Prieto Adrian Barrera Prieto"— Transcripción de la presentación:

1 Javier Masiá Prieto Adrian Barrera Prieto
Vacunes Javier Masiá Prieto Adrian Barrera Prieto

2 Que són? Vacuna: És un preparat químic fet per a estimular les defenses naturals de l'organisme. -1ª inventada: Feta per Edward Jenner el 1796, quan l'epidèmia de la verola(viruela) a Europa, va observar que les lleteres s'infectaven amb la verola bovina. Va prendre el fluït infecciós de la lletera Sarah Nelmes. Aleshores, va inserir aquest fluid al braç d'un xicot de vuit anys, James Phipps. Després li va possar el fluid de veritat i no va mostrar símptomes.

3 Malalties sobre cobertura vacunal
-Tètanus -Tos ferina -Hepatitis A -Hepatitis B -I moltes més …

4 Tipus de vacunes -Hi han 4 tipus tradicionals de vacunes. Són les següents: -Inactivades: Microorganismes que han estat tractats amb productes químics i han perdut el seu perill. .Exemples: La grip, còlera, l'hepatitis... -Vives atenuades: Microorganismes conreats expressament sota condicions on perden les seves propietats nocives. Més usuals en els adults. .Exemples: La febre groga, el xarampió... -Toxoides: Components tòxics procedents de microorganismes, a vegades aquests components són els que de veritat provoquen la malaltia, en lloc del propi microorganisme. .Exemples: El tètanus i la diftèria. -Subunitarias: Introdueix un microorganisme inactiu, dins el sistema immunitari, per crear una resposta immunitària. .Exemples: La vacuna contra l'hepatitis B.

5 Desenvolupament de noves vacunes
-Conjugades: Certs bacteris tenen capes que són mínimament immunitaris. Posant en contacte aquestes capes amb proteïnes, el sistema immunitari pot ser capaç de reconèixer-lo com si fos una proteïna. .Utilitzat en: Vacuna Haemophilus. -Vector recombinant: Combinant la fisiologia i l'ADN de dos microorganismes, la immunitat pot ser creada contra malalties infeccioses. -Vacuna d'ADN: Creada a partir de l'ADN d'un agent infecciós. S'insereix ADN de virus dins de cèl·l ules humanes o animals. Algunes cèl lules del sistema immunitari el reconeixen i ataquen tant a la proteïna com a les cèl lules afectades. Al llarg d'un temps, les cèl·lules seran atacades instantàniament pel sistema immunitari. .Avantantges: Fàcils de produir i d'emmagatzemar.

6 Classificació -Les vacunes es classifiquen en dos grans grups: .Vacunes vives: Han perdut les seves facultats nocives. .Vacunes mortes: S’injecten morts. -Existeixen diversos mètodes d'obtenció: .Vacunes avirulentes preparades a partir de formes no perilloses del microorganisme patogen. .Vacunes posificades a partir d'organismes morts. .Antígens purificats. .Vacunes genètiques.

7 Preguntes Què és una vacuna? Digues els 4 tipus de vacunes que hi ha.


Descargar ppt "Javier Masiá Prieto Adrian Barrera Prieto"

Presentaciones similares


Anuncios Google