La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Alimentación e nutrición

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Alimentación e nutrición"— Transcripción de la presentación:

1 Alimentación e nutrición
Unidade 2 Alimentación e nutrición

2 Actividade de inicio Fabricación do chocolate
Que medidas hixiénicas observas nas persoas que manipulan o producto?

3 1. Alimentación e nutrición
Qué son os alimentos? Qué son os nutrintes? Cales son? Diferenza entre alimentación e nutrición. Glúcidos: - Función Lípidos: - Funcións Proteínas Sales minerais Auga Vitaminas En que alimentos se encontran estes nutrientes?

4 Páx 29: 1,2,4 e 5

5 Diferencia entre alimento e nutrinte

6 Alimentos ricos en glúcidos

7 Alimentos ricos en lípidos

8 Alimentos ricos en proteínas

9 Estrutura das proteínas

10 2. Os alimentos Tipos de alimentos e nutrientes segundo a súa función.
Que é a roda de alimentos? Que indican os sectores da roda de alimentos? Cales son os grupos da roda de alimentos. Cales son os nutrientes predominantes en cada un dos grupos da roda de alimentos? E os alimentos que os conteñen? E a función que levan a cabo? Que é a pirámide de alimentos?

11

12 Pirámide alimentaria

13 Páx 30: 7 e 8 Páx 40: 30

14 3. O valor enerxético dos alimentos
Que é a respiración celular? En que orgánulo ten lugar? En que se mide a enerxía obtida no proceso de respiración celular?

15 Páx 32: 13

16 4. As necesidades enerxéticas nas persoas
Que é a taxa de metabolismo basal (TMB) Que factores inflúen sobre esta taxa?

17 Páx 33: 14

18 5. Unha dieta saudable e equilibrada
Dieta equilibrada. Dieta equilibrada según a OMS. Dieta mediterránea, alimentos que predominan e os seus beneficios. Condicións para unha dieta equilibrada

19 6. A conservación e manipulación dos alimentos
Causas do deterioro dos alimentos. Procesos para preservar os alimentos. Que é un alimento transxénico?

20 Páx 36: 19, 20 Páx 37: 25

21 7. Transtornos asociados á alimentación
Que é una intoxicación alimentaria? Que é unha alerxia alimentaria? Que é unha intolerancia alimentaria? Que é a malnutrición? Que é a obesidade? Que é a desnutrición? Que é a anorexia? Que é a bulimia?

22 Malnutrición Marasmo

23 Síndrome de Kwashiorkor

24

25 Páx40: 29, 32, 33, 34, 36, 37, 40 Páx 41: 42 Páx 42 e 43: Interpretar as etiquetas dos alimentos: 49, 51

26 4. Conservación e hixiene dos alimentos
Causas polas que os alimentos se deterioran Métodos de conservación dos alimentos -Frío: Refrixeración, esterilización, conxelación -Calor: UHT, ultraconxelación, pasteurización - Desecamento: liofilización - Envasado ao baleiro - Irradiación - Fermentación - Enlatado - Afumado - Uso de conservantes Datos que contén a etiquetaxe dos alimentos

27

28 Afumado Ultraconxelación UHT

29 Páx 30: 34

30 5. Hábitos alimentarios Que é un OMX (organismo modificado xenéticamente)? Que é un alimento transxénico? Vantaxes dos alimentos transxénicos. Inconvenientes dos alimentos transxénicos.

31 Páx 38: 2, 3, 12 Páx 39: 17, 18


Descargar ppt "Alimentación e nutrición"

Presentaciones similares


Anuncios Google