La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Diverses teories al llarg de la història

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Diverses teories al llarg de la història"— Transcripción de la presentación:

1 Diverses teories al llarg de la història
MODELS ATÒMICS Diverses teories al llarg de la història

2 Demòcrit i Leucip Fa uns 2400 anys, a l’antiga Grècia, hi havia dos corrents de pensament per descriure la naturalesa de la matèria. Uns consideraven que la matèria era contínua i que sempre es podeia subdividir. Altres com demòcrit i Leucip, el seu mestre, suposaven que era discontínua i constituïda per partícules indivisibles anomenades àtoms.

3 Model atòmic de Dalton La primera teoria atòmica amb caràcter científic va ser proposada pel químic britànic J. Dalton ( ) el Les idees fonamentals d’aquesta teoria són: La matèria està constituïda per àtoms. Els àtoms són indivisibles i no es modifiquen en les reaccions químiques. Tots els àtoms d’un mateix element químic són iguals. Els àtoms d’elements químics diferents són diferents. Els compostos estan formats per la unió d’àtoms d’elements diferents.

4 Representacions de Dalton

5 Model atòmic de Thomson
El físic anglès J.J.Thomson ( ) va demostrar que en les descàrregues elèctriques de gasos s’obtenien partícules amb una càrrega elèctrica negativa que eren idèntiques per a qualsevol gas. Thomson va anomenar aquestes partícules electrons

6 Model i experiència de Thomson
Thomson va proposar un model d’àtom format per unes partícules amb càrrega negativa (electrons), immerses en un fluid de càrrega elèctrica positiva, que donava com a resultat un àtom elèctricament neurtre.

7 Model atòmic de Rutherford
El 1911, el físic anglès E. Rutherford ( ), va llançar partícules alfa de càrrega positiva, com si fossin projectils, sobre una làmina molt prima d’or.

8 Contràriamanet al que esperava, ja que el model de Dalton suposava que els àtoms eren esferes massisses, va observar que la majoria de les partícules travessaven la làmina sense desviar-se, algunes es desviaven i canviaven de direcció i unes altres, poques, semblaven rebotar.

9 model atòmic nuclear Per explicar aquests fets, Rutherford va proposar el model atòmic nuclear, que descriu l’àtom com un nucli central molt petit ( contra el qual xocaven les partícules desviades), que concentra la major part de la massa de l’àtom, i una part exterior o escorça, que conté els electrons que giren al voltant del nucli i descriuen òrbites circulars.

10 Model atòmic actual El físic danès N. Böhr( ), millorant el model atòmic de Rutherford, el 1913 va publicar el seu model atòmic, que suposava que l’àtom estava format per un nucli compacte amb càrrega elèctrica positiva i una escorça on els electrons estan distribuïts en diferents capes o òrbites.

11 Descoberta del neutró Posteriorment, el 1932, Chadwick va descobrir una nova partícula del nuclli, el neutró, que és una partícula de massa similar a la del protó però sense càrrega elèctrica.

12 Resumint:


Descargar ppt "Diverses teories al llarg de la història"

Presentaciones similares


Anuncios Google