La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EL LLIBRE DE CAVALLERIES LA NOVEL·LA CAVALLERESCA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EL LLIBRE DE CAVALLERIES LA NOVEL·LA CAVALLERESCA"— Transcripción de la presentación:

1 EL LLIBRE DE CAVALLERIES LA NOVEL·LA CAVALLERESCA
Característiques de Curial e Güelfa

2 NOVEL·LA CAVALLERESCA
LLIBRE DE CAVALLERIES NOVEL·LA CAVALLERESCA 1· Els herois tenen virtuts sobrehumanes (podien matar a 200 persones). Ex: Los 300, Film 2· Els herois no tenen mai debilitats ni malalties. 3· Els llocs són exòtics i imaginaris 4· Apareixen elements meravellosos (dracs, fades, nans...) 5· El temps narratiu és molt llunyà 6· Escrites dels segles: XII al XV Ex: Matèria de Bretanya: parla sobre els cavallers del Rei Artur 7· A què ens recorda actualment: El sr. dels anells El Hobbit 1· Els herois són normals. Maten a pocs. D’aquesta manera la burgesia es podia “identificar” millor amb el que llegien. 2· Els herois tenen sentiments i comportaments humans. (por, malalties). Ex: La mort de Tirant lo Blanch per un refredat 3· Els llocs són coneguts: Europa, Àfrica... 4· No hi ha elements meravellosos 5· El temps narratiu és concret i pròxim. Ex: A Curial e Güelfa apareix el rei Pere el Gran 6· Escrites dels segles: XII al XV

3 CARACTERITIQUES del Curial e Güelfa
Novel·la cavalleresca Fou trobada en el S.XIX , però és anònima i es va escriure a principis del XV. Estudis realitzats afirmen que l’autoria recau sobre un valencià. Mostra l’ideal burgés: És a dir, l’heroi d’origen humil que aconsegueix ascendir de posició i aconseguir honor i fama com a cavaller. Temes: · Amor i tot el que l’envolta (passió, gelosia, odi, perdó) · L'ascensió social (aspecte en el qual la burgesia s’hi identifica)

4 Està dividida en 3 llibres
curial e güelfa Està dividida en 3 llibres

5 1r DE COM CURIAL ACONSEGUEIX EL PRIMER ASCENS EN LA CORT.
Curial treballarà al servei del Marqués de Montferrat germà de la vídua Güelfa, la qual decidirà finançar-lo perquè esdevinga un gran cavaller, però sempre des de la discreció.

6 2n EL TORNEIG DE MELÚ. Moment esplendorós per a Curial com a cavaller. Lluitarà al costat del Rei Pere el Gran. Amorosament, les seues diverses aventures a París enfadaran Güelfa, la qual deixa de finançar-lo, fins que Curial li demana perdó.

7 3r NAUFRAGI AL NORD D’ÀFRICA.
Aquesta és la darrera part de la novel·la. Ací, trobem a un Curial absolutament reconegut com a cavaller de renom. Se’n va cap a terra Santa (Jerusalem) i Grècia i de tornada cap a casa naufraga al nord d’Àfrica i és capturat pels turcs. Finalment aconsegueix alliberar-se’n i torna cap a Montferrat al costat de la seua estimada Güelfa, a la qual s’ha mantingut, ara sí, fidel.

8 MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ


Descargar ppt "EL LLIBRE DE CAVALLERIES LA NOVEL·LA CAVALLERESCA"

Presentaciones similares


Anuncios Google