La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El Modernisme i Joan Maragall

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El Modernisme i Joan Maragall"— Transcripción de la presentación:

1 El Modernisme i Joan Maragall

2 Tasca Heu de fer una investigació sobre el Modernisme i el poeta català del segle XIX Joan Maragall i Gorina.  Es tracta d’acostar-nos a l'univers d'aquest autor investigant la vida, les obres i l'època, navegant per internet cercant informació, fotografies i curiositats.  Us proposam que amb grups de tres o quatre persones treballeu les activitats que trobareu segons avanceu en la vostra recerca a la xarxa. Tota la informació que trobeu sobre Joan Maragall (imatges, textos,...) l'haureu d'anar redactant per poder construir una presentació que exposareu davant dels vostres companys i companyes de classe.

3 Comencem!

4 1.- Explicau els fets més destacats del context històric del Modernisme a Catalunya

5 2.- Cercau i explicau als companys les circumstàncies de la bomba del Liceu. Maragall hi era. Llegiu el poema “Paternal”, el poema que va escriure arran de l'atemptat i (3) feu-ne una explicació per als companys.

6 4.- Cerqueu una mica d’informació sobre la revolta de les Filipines, la Guerra de Cuba i la crisi del 98. Sobre aquest tema, Maragall va escriure tres cants: "Els adéus" (1896), "Oda a Espanya" (1898) i "Cant de retorn" (1899). Representen tres moments del conflice. (5) Explica breument la segona.

7 6.- Explicau el més destacat del Modernisme a Europa: noms, característiques, etapes, corrents ideològics, pintors, músics...

8 7.- Esmenta els principals autors del Modernisme català, les principals característiques i els corrents simbolisme i Vitalisme (llibre).

9 Joan Maragall 8.- Cerqueu a la biografia de Maragall les dades més importants de la seva infantesa i joventut. Citeu el fragment de les seves Notes autobiogràfiques (penúltim paràgraf) on explica la seva voluntat de ser poeta, contra el desig familiar.

10 9.- Esmentau les que pensau poden ser les principals obres del poeta.

11 10.- Llegiu el poema de la Vaca cega i comentau-lo.


Descargar ppt "El Modernisme i Joan Maragall"

Presentaciones similares


Anuncios Google