La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Antologia de Poesia Catalana.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Antologia de Poesia Catalana."— Transcripción de la presentación:

1 Antologia de Poesia Catalana

2 INTRODUCCIÓ: Estem comentant molts poemes sobre el llibre Antologia de Poesia Catalana. Però, i els autors d’aquests poemes? A continuació farem una breu biografia dels autors dels poemes “La vaca cega” i “Lo pi de Formentor”.

3 JOAN MARAGALL. Nascut a Barcelona el 10 d’octubre de 1860.
Va estudiar dret. L’any 1891 es va casar amb Clara Nobel, amb la que va tindre 13 fills. El 20 de desembre de mor a Barcelona.

4 OBRA DE JOAN MARAGALL. La llengua del escriptor era el català però també va escriure amb castellà. Va col·laborar amb revistes modernistes com l’Avenç. Va participar en les Festes Modernistes que Santiago Rusiñol va organitzar a Sitges. Va ser president de l’Ateneu Barcelonès. Es va presentar als Jocs Florals i els va guanyar amb el poema “La Sardana”

5 MIQUEL COSTA I LLOBERA. Nascut a Mallorca l’any 1854
Va ser poeta i sacerdot. La seva poesia és de caràcter clàssic, regional i religiós. És considerat un dels màxims representants de la poesía mallorquina i catalana-valenciana-balear de tots els temps. Va morir a Palma de Mallorca l’any 1922

6 OBRA DE MIQUEL COSTA I LLOBERA
Les obres més importants d’aquest autor són: Poesies (1885) De l’agre de la terra (1897) Líricas (en castellà) (1899) La deixa del geni (1900) Tradicions i fantasies (1903) Horaciones (1906) Poesies (1907) Visions de la Palestina (1908)


Descargar ppt "Antologia de Poesia Catalana."

Presentaciones similares


Anuncios Google