Música: “Estaré al teu costat” Passió de Bach

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
+ Aquesta breu pregària és una súplica per a demanar la protecció divina enmig de l'opressió (v. 5). + La petició va acompanyada d'una professió de.
Advertisements

V. Jesús entrega la seva vida per nosaltres
7 d’octubre 2018 Diumenge XXVll del temps de durant l’any
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
21 de l’any cB Regina Pregar escoltant el “Pie Jesu” de Marcel Olm, ens posa al costat de Jesús.
Monges de Sant Benet de Montserrat
Música d’ Advent A. Pärt Déu és amb nosaltres QUARTA SETMANA D’ADVENT.
26 de l’any Regina Escoltant “Converteix-te, Jerusalem” de Narcís Casanoves, sentim-nos Església “santa i pecadora”
La Jerusalem de David: esplanada, i restes de la ciutat antiga
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
Basílica del Sant Sepulcre Diumenge XXlV durant l’any
Amb algunes lleus modificacions (v Amb algunes lleus modificacions (v. 6), aquest salm és una repetició del salm 13, i s’hi descriuen els pecats que.
18 de l’any cB Regina Preguem escoltant la lloança a les mans de Jesús (“Ad manus” de Buxtehude) que beneint Déu, fan que es multipliquin els Pans.
Festa de St. Joan Baptista
Aquest salm supera tots els del seu gènere per la intensitat de la súplica i per la impressionant descripció dels sofriments que pateix el salmista:
Diumenge onzè durant l’any
Ens alimentam amb el cos i la sang del Senyor
En aquesta bonica oració –composta per celebrar la collita (Ex 23,16)– la comunitat agraeix al Senyor els fruits de la terra (v. 7). A més, li suplica.
Rajoles del Benedictus, d’Ein Karem. JERUSALEM
24 de l’any cB Regina Seguim al Jesús que “es lliura” en el camí vers la Creu (T. Ll. de Victòria)
Aquest salm presenta la figura d'un home que té la seva casa entre els gentils; els seus ulls, però, estan fermament fixos a Jerusalem, on, en el.
Música d’ Advent A. Pärt ALEGREU-VOS! TERCERA SETMANA D’ADVENT.
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
+ Aquesta breu pregària és una súplica per a demanar la protecció divina enmig de l'opressió (v. 5). + La petició va acompanyada d'una professió de.
+ L'amor del Senyor envers el seu poble i la victòria que li té assegurada (v. 4) són el motiu proposat a la comunitat cultual per a convidar-la a.
DEÚ ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA.
Celebració FINAL DE CURS.
Columnes de la Basílica de Betlem
IV Part Música Catalana d’avantguarda “Epigrames” de Benet Casablanques (composició 2003) Monges de Sant Benet de Montserrat.
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
+ Aquest salm és la súplica d'un home perseguit i acusat injustament. + Convençut de la seva innocència (v. 5), el salmista demana que els seus enemics.
Diumenge II de l’ANY 20 gener 2019 Cicle C
Vista del cim de les Benaurances
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
EL BAPTISME SAGRAMENT QUE ENS FA FILLS DE DÉU I MEMBRES DE L’ESGLÉSIA.
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
Escales de pujar al Temple (Jerusalem)
Aquest salm supera tots els del seu gènere per la intensitat de la súplica i per la impressionant descripció dels sofriments que pateix el salmista:
CLICA AQUÍ I CANTA EL LEMA: L’ODISSEA (web del col·legi)
Esplanada on hi havia el temple
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
ABBÀ, PARE ! PENTECOSTA 2007.
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Meditem escoltant “He menjat el Teu Cos” (7’) de la Passió de Bach
Religió Catòlica 2 Educació Primària.
Resurrecció del Senyor
Música: Pasqua, del Petit llibre d’orgue de Bach
“DÉU ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”
Cant espiritual Joan Maragall.
IV Part Música Catalana d’avantguarda “Epigrames” de Benet Casablanques (composició 2003) Monges de Sant Benet de Montserrat.
Música: Hosanna de Dufay
Diumenge quart de Pasqua
Diumenge cinquè de Pasqua
El Salm 135 de Schütz canta l’amor etern de Déu
Coral de les 10 verges que esperen el retorn de Jesús. Bach
Religió Catòlica 2 Educació Primària.
La Santíssima Trinitat
L’Ascensió del Senyor 2 juny 2019
La “Música callada” de F. Mompou convida a l’adoració
Zona de Dotaín, entre Galilea i Samaria
“La mare de Jesús” de T. Ll. de Victòria, evoca l’acollida
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
Música: Litúrgia Melkita de St. Joan Crisòstom s.IV
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
+ Envoltat d’enemics que miren d’arrabassar-li la confiança en Déu (v + Envoltat d’enemics que miren d’arrabassar-li la confiança en Déu (v.3), el.
FESTA DEL PARE CLARET 2018.
Transcripción de la presentación:

Música: “Estaré al teu costat” Passió de Bach Cicle C Processó de Rams des de Betfagé, a la Muntanya de les Oliveres Diumenge de Rams 14 abril 2019 Música: “Estaré al teu costat” Passió de Bach

Lc 19: 28-40 Jesús, continuà fent camí davant d'ells pujant cap a Jerusalem. Quan es va acostar a Betfagé i Betània, prop de la muntanya anomenada de les Oliveres, Jesús va enviar dos dels deixebles amb aquest encàrrec: -Aneu al poble d'aquí al davant. Quan hi entrareu, trobareu un pollí fermat, que ningú no ha muntat mai. Deslligueu-lo i porteu-lo. Si algú us preguntava per què el deslligueu, responeu: "El Senyor l'ha de menester. "Els enviats se n'hi anaren i ho trobaren tot tal com Jesús els ho havia dit. Mentre el deslligaven, els amos del pollí els digueren: -Per què el deslligueu? Ells respongueren: -El Senyor l'ha de menester. Llavors portaren el pollí a Jesús, li tiraren al damunt els seus mantells i van fer-hi pujar Jesús. Mentre ell avançava, molts estenien els seus mantells pel camí. Quan ja s'acostava a la baixada de la muntanya de les Oliveres, tota la multitud dels deixebles, plens d'alegria, començaren a lloar Déu amb grans crits per tots els miracles que havien vist, i deien: -Beneït el rei, el qui ve en nom del Senyor! Pau en el cel i glòria en les altures!. Alguns dels fariseus que es trobaven entre la multitud li digueren: - Mestre, renya els teus deixebles. Ell respongué: -Us ho asseguro: si aquests callen, cridaran les pedres. Església de Betfagé

Imatges de la Roca del Gòlgota on crucificaren a Jesús MISSA DE LA PASSIÓ -A la 1a lectura (3r cant del Servent) ell, tot i ser declarat INNOCENT per Déu, para la cara davant d’ofenses i escopinades. -El salm 21 és la pregària sincera, que aquest Servent massacrat fa a Déu. -A la 2a lectura St. Pau ens diu la GRAN OBRA d’aquest Servent: s’abaixa i es fa obedient fins a la mort de Creu. Per això Déu l’exalça. -A la Passió segons Lluc, Jesús és l’ INNOCENT (ho declara el Centurió a la Creu) que mor per donar-nos a TOTS la Vida, començant pel lladre que té al costat. Imatges de la Roca del Gòlgota on crucificaren a Jesús

Darrere la reixa, capella dita d’Adam, al peu de la Roca Is 50: 4-7 El Senyor, Déu sobirà, m'ha donat un parlar que convenç, perquè, amb la paraula, sàpiga sostenir els cansats. Un matí i un altre em desvetlla perquè l'escolti i sàpiga parlar i convèncer. El Senyor, Déu sobirà, m'ha parlat a cau d'orella, i jo no m'he resistit ni m'he fet enrere. He parat l'esquena als qui m'assotaven, i les galtes als qui m'arrencaven la barba; no he amagat la cara davant d'ofenses i escopinades. Però el Senyor, Déu sobirà, m'ajuda, i per això no em dono per vençut; per això paro la cara com una roca i sé que no quedaré avergonyit. Darrere la reixa, capella dita d’Adam, al peu de la Roca

El Salm 21 dins la 1a col·lecció de David (s3-31), no sols ens parla del rei de l’ AT. sinó sobretot de Jesús, el “Rei dels jueus” i de tothom, en el moment de la seva mort, menyspreat com un “cuc”, no pas un HOME. Déu l’ha abandonat i els homes se’n riuen. Li han lligat les mans i els peus, a la fusta de la Creu. Es reparteixen els seus vestits, jugant-se’ls als daus. - Però finalment, ressuscitat, Ell anunciarà el nom de Déu als seus germans.

¿per què m'has abandonat? Interior de la capella SALM 21 Déu meu, Déu meu, ¿per què m'has abandonat? Tots els qui em veuen es riuen de mi, fan ganyotes, prenen aires de mofa: «Que s'adreci al Senyor, que ell el salvi, que l'alliberi, si tant se l'estima!»

Altar amb la Roca al fons Déu meu, Déu meu, ¿per què m'has abandonat? M'envolta una munió de gossos, m'encercla un estol de malfactors; m'han lligat les mans i els peus, puc comptar tots els meus ossos.

Roca, darrere la finestra Déu meu, Déu meu, ¿per què m'has abandonat? Es reparteixen entre ells els meus vestits, es juguen als daus la meva roba. Però tu, Senyor, no t'allunyis; força meva, cuita a defensar-me.

¿per què m'has abandonat? Detall de la Roca Déu meu, Déu meu, ¿per què m'has abandonat? Anunciaré el teu nom als meus germans, et lloaré enmig del poble reunit: «Fidels del Senyor, lloeu-lo, fills de Jacob, glorifiqueu-lo, reverencieu-lo, fills d'Israel!.

Fl 2,6-11 Jesucrist, que era de condició divina, no es volgué guardar gelosament la seva igualtat amb Déu, sinó que es va fer no-res, fins a prendre la condició d'esclau. Havent-se fet semblant als homes i començant a captenir-se com un home qualsevol, s'abaixà i es féu obedient fins a acceptar la mort i una mort de creu. Per això Déu l'ha exalçat i li ha concedit aquell nom que està per damunt de tot altre nom, perquè tothom, al cel, a la terra i sota la terra, doblegui el genoll al nom de Jesús, i tots els llavis reconeguin que Jesucrist és Senyor, a glòria de Déu Pare. Roca al peu de l’ Altar

Sortint de la capella, Roca dins la vidriera ACLAMACIÓ Fl 2: 6-11 Crist es féu per nosaltres obedient fins a la mort, i una mort de creu. Per això Déu l'ha exaltat i li ha concedit aquell nom que està per damunt de tot altre nom.

Lc 22: 14-23, 56 Detall de la Roca, de la vidriera Passió de nostre Senyor Jesucrist segons sant Lluc. Lc 22: 14-23, 56 Detall de la Roca, de la vidriera

Original: Joan Ramirez (+) Imatges, lectures, música, comentaris (versió catalana i castellana) : Regina Goberna, en col·laboració amb Àngel Casas Traducció a l’italià: Ramon Julià Traducció a l ‘euskera: Periko Alkain Traducció al portuguès: Ze Manel Marquespereira Traducció al francès: Àngel Casas Traducció al neerlandès : Ben Van Vossel Vídeo: Esther Lozano Monges de St. Benet de Montserrat www.monestirsantbenetmontserrat.com/regina