La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Columnes de la Basílica de Betlem

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Columnes de la Basílica de Betlem"— Transcripción de la presentación:

1 Columnes de la Basílica de Betlem
F E S T A D L’ E P I F A N “Stella fulget hodie” ens endinsa en les melodies medievals cristianes

2 Mt 2,1-12 Quan Jesús va néixer a Betlem de Judea, en temps del rei Herodes, vingueren uns savis d'Orient i, en arribar a Jerusalem, preguntaven: «On és el rei dels jueus que acaba de néixer? Hem vist sortir la seva estrella i venim a adorar-lo.»

3 Només els Savis humils que cerquen, veuen els estels
El cor humil és ple d’estels que guien vers l’ infant que hi ha a l’interior de cadascú Infants a l’interior de la Basílica

4 Quan el rei Herodes ho va saber, es va inquietar, i amb ell tot Jerusalem. Herodes va convocar tots els grans sacerdots i els mestres de la Llei que hi havia entre el poble i els preguntava on havia de néixer el Messies.

5 Els cors nets cerquen però amb PAU
Herodes, la ciutat, i els sacerdots, s’inquieten però no cerquen Els cors nets cerquen però amb PAU Baixant a la gruta (2017)

6 Ells li respongueren: «A Betlem de Judea
Ells li respongueren: «A Betlem de Judea. Així ho ha escrit el profeta: I tu Betlem, terra de Judà, no ets de cap manera la més petita de les principals viles de Judà, perquè de tu sortirà un príncep que pasturarà Israel, el meu poble.»

7 No és petita, és reina perquè els reis hi adoren el Nadó
Betlem no és petita, perquè hi neix el Rei-Pastor No és petita, és reina perquè els reis hi adoren el Nadó Detall de la gruta

8 Llavors Herodes cridà en secret els savis, va demanar-los el moment exacte en què se'ls havia aparegut l'estrella i els encaminà a Betlem dient-los: «Aneu i informeu-vos amb exactitud d'aquest infant; i quan l'haureu trobat, feu-m'ho saber, perquè jo també pugui anar a adorar-lo.»

9 Els Mags veuen el Déu que habita en l’ Infant
Altar dels Reis. El del Naixe-ment és al fons a l’es-querra “Voldria ser Mag que adora el Déu que ens habita” (Silesius s XVII)

10 Després de sentir aquestes paraules del rei, es posaren en camí
Després de sentir aquestes paraules del rei, es posaren en camí. Llavors l'estrella que havien vist sortir començà a avançar davant d'ells, fins que s'aturà damunt el lloc on era l'infant. L'alegria que tingueren en veure l'estrella va ser immensa.

11 En totes les nits de “Reis” hi ha estels
Estrella del sostre de la capella dels Reis En totes les nits de “Reis” hi ha estels L’estel és més gran, com més petit és el cor

12 Van entrar a la casa, veieren el nen amb Maria, la seva mare, es postraren a terra i el van adorar. Després van obrir les seves arquetes i li oferiren presents: or, encens i mirra.

13 Van oferir: or al REI, encens a DÉU, i mirra a l’HOME
En cada GERMÀ també hi ha un Rei que mereix respecte, un Déu que mereix adoració, i un Home que mereix estimació, agenollem-nos davant seu Reixa del pessebre de Sta. Elena

14 I, advertits en somnis que no anessin pas a veure Herodes, se'n tornaren al seu país per un altre camí.

15 Detall de la Creu de la Iconostasi
Per un altre camí L’altre camí, és el de la lluita, de l’esforç, del recomençar pacient, el camí inevitable de la Creu Detall de la Creu de la Iconostasi

16 Tu, Senyor, que en aquests dies ens has donat abundantment la Teva Llum, fes que sempre la cerquem

17 Monges de St. Benet de Montserrat www. monestirsantbenetmontserrat
Monges de St. Benet de Montserrat


Descargar ppt "Columnes de la Basílica de Betlem"

Presentaciones similares


Anuncios Google