LA PRODUCCIÓ D’ALIMENTS

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Español V Negocios Agnes Matheson
Advertisements

Tema 3 Población y economía de Andalucía..
El sector secundario..
LOS SECTORES ECONÓMICOS
Actividades económicas en España
POBLACIÓN DE ESPAÑA.
ACTIVIDADES ECONÓMICAS DE ESPAÑA
Sectores económicos THOMAS JEFFERSON SCHOOL
LAS PERSONAS Y EL TRABAJO
LA POBLACIÓN Y EL TRABAJO DE ESPAÑA Y DE TU COMUNIDAD
Aspectos conceptuales acerca de la Economía Agrícola
SECTORES ECONÓMICOS.
ECONOMIA.
SECTORES Y RAMAS ECONÓMICOS: POBLACIÓN ECONÓMICAMENTE ACTIVA
Importaciones FOB Bienes de consumo1.818 Bienes intermedios4.456 Bienes de capital4.798.
Procesos de Producción
SECTORES PRODUCTIVOS EN EL PERU
OFICIO DE BOMBERO, DE GRANJERO, DE ALBAÑIL,...
CADENA ALIMENTARIA.
RECURSOS NATURALES Y ACTIVIDADES PRODUCTIVAS
LOS RECURSOS ECONÓMICOS
Sectores y subsectores de la economía
ACTIVIDADES PRODUCTIVAS
Actividades Económicas
Tema 13: LOS TRABAJOS. ¿Qué son los trabajos? trabajos Los trabajos son las actividades que realizan las personas a cambio de dinero.
Cadenas Alimentarias Los organismos de una cadena trófica pueden ser productores, consumidores o descomponedores.
UNIDAD DIDÁCTICA 13 Conocimiento del Medio
Ministerio de Educasión Escuela maría Henríquez Estudiante: 1-Ivanys Arrue Asignatura:ciensias sociales Tema:Los sectores de la economía Docente:Nelva.
El sector primario El sector primario está formado por el conjunto de actividades relacionadas con la obtención de recursos naturales y materias primas.
La población de España El crecimiento natural.
LA POBLACIÓN DE ESPAÑA CRECIMIENTO NATURAL MIGRACIÓN
COLEGIO DE EDUCACIÓN PROFESIONAL TÉCNICA DEL ESTADO DE MÉXICO  Análisis Sensorial  Materia Prima  Integrantes  Eduardo Hernández Segundo  Luis Felipe.
Los sectores económicos
TALLER DE SEGURIDAD ALIMENTARIA EN LA ESO Guadix, 7-8 abril 2014
Las personas y el trabajo.
LOS SECTORES DE LA ECONOMIA
JUEGO DE PALABRAS JUGAR INSTRUCCIONES SALIR.
industria del petróleo
RECURSOS DE AMERICA.
América Latina País: Nonbres: Jose Ignaio Riffo Enoc Sandoval Cuarto Medio C.
Social sciences 5.
Las materias primas.
Los sectores primario y secundario
4. Las cadenas tróficas.
Autor pictogramas: Sergio Palao Procedencia:
LAS ACTIVIDADES ECONÓMICAS
ALEXANDRA RUBIANO MORA KATHERINE CAICEDO SANDRA LORENA OCAMPO 10-1
LES COMARQUES D’INTERIOR Les comarques d’ interior són les que estan a la zona menys muntanyosa de Catalunya i que no tenen costa. La majoria d’aquestes.
Los trabajos se agrupan en sectores.
Las 25 preguntas de 6ºC.
Índice: Los sectores de producción en Europa.
Las Actividades económicas
Área 2 Dinámica e interacción Del ser humano con el ambiente
ALIMENTACIÓ SALUDABLE
ALIMENTACIÓ i NUTRICIÓ
LA FAENA.
Generalitat de Catalunya
Los sectores de producción
La nutrició i l’alimentació
Les noves tecnologies aplicades al transport
Estudi de processos industrials:
Unitat 3: El sector primari
LES COMARQUES D’INTERIOR
Viatge a l’interior de la matèria.
Els sectors econòmics Repàs del tema.
La història de la conservació dels aliments comença amb l'aparició dels primers éssers humans.
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
5º de Primaria.
LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
Transcripción de la presentación:

LA PRODUCCIÓ D’ALIMENTS IES Joan Ramon Benaprés Sergi Ferré 2n ESO

La producció d’aliments LA CADENA ALIMENTÀRIA Obtenció (Sector Primari) Agricultura Ramaderia Pesca Mineria Transformació (Sector Secundari) (Indústria Alimentària) Elaboració Conservació Envasament Relació entre procés tecnologic i cadena alimentària Exemples: Vi, pa, oli (agricultura) Bistec, embotit, iogurt (ramaderia) Sèpia, caldo peix, escopinyes en llauna (pesca) Què és una indústria? Origen vegetal o animal (i mineral) Comercialització (Sector Terciari) Emmagatzematge Transport Distribució Consum

La producció d’aliments L’OBTENCIÓ DE PRIMERES MATÈRIES Sector Primari Funció: Producció de la matèria base Agricultura (tècniques de conreu dels recursos vegetals) Ramaderia (tècniques d’explotació del bestiar) Pesca Mineria Esquemes

La producció d’aliments LA INDUSTRIA ALIMENTÀRIA Indústries d’elaboració Transformes els aliments Exemples: Fàbrica d’embotits, panificadores, indústria vinícola, d’olis. Indústries conserveres i semiconserveres Allarguen la vida de l’aliment Exemples: Indústria de la llet, de congelats, de llaunes Indústries manipuladores Modifiquen la presentació de l’aliment Exemples: Indústries envasadores, escorxadors.

La producció d’aliments LA CONSERVACIÓ DELS ALIMENTS Avantatges que ofereix la conservació Disposar d’aliments en viatges Consumir en períodes d’escassetat Per transportar aliments des del lloc de producció. Desavantatges de la conservació Poden canvia les propietats organolèptiques, nutricionals i digestives del producte. Tècniques de conservació Procediments Físics: No s’afegeix cap element a l’aliment Procediments Químics: S’afegeixen additius.

La conservació d’aliments PROCESSOS FÍSICS DE CONSERVACIÓ 1 Dessecació (Ex. Bacallà) Deshidratació (Ex.Sopa en pols) Liofilització o deshidratació per fred (Ex.Café, xocolata o llet en pols) Fumatge (Ex.Salmó fumat) Envasament al buit (Ex.Embotits)

La conservació d’aliments PROCESSOS FÍSICS DE CONSERVACIÓ 2 Irradació Aplicació de calor (Ex.llet i sucs) Pasteurització (60-90 ºC) Esterilització (110-140ºC) Esterilització UHT (140 ºC durant segons) Refrigeració i congelació i ultracongelació. (Important no trencar la cadena de fred) Refrigeració (0-8 ºC) Conservació de dies Congelació (-5 ºC i -8ºC) Conservació fins 3 mesos Ultracongelació (menys de –18ºC) Conserva fins un any

La conservació d’aliments PROCESSOS QUÍMICS DE CONSERVACIÓ Salaó (Ex.Pernil, embotits, anxoves, bacallà) Ensucrat o almíbar (Ex.Mermelada, confitures) Fermentació (Ex.Formatges, iogurts, vins, cervesa) Conserves en vinagre i oli (Ex.Conserves de peix, bolets, verdures) Additius Conservants Colorants Antioxidants Estabilitzadors Antiaglomerants Aromatitzants Edulcorants

La producció d’aliments L’ENVASAMENT DELS ALIMENTS Carac.físiques És deforma? Reciclat Preu Vidre Fràgil i transparent No Fàcil Alt Plàstic Lleuguer A vegades No tots Baix Paper i cartró Poc resistent Si Molt fàcil (excepte el tetrabrik) Molt baix Llauna Resistents i opacs Poc Alumini Lleuguer, inoxidable Difícil Normal