La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Escola de Karate do Salvador Àlvarez

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Escola de Karate do Salvador Àlvarez"— Transcripción de la presentación:

1 Escola de Karate do Salvador Àlvarez
Club Karate Sant Cugat Escola de Karate do Salvador Àlvarez Goju Ryu - Okinawa

2 KARATE DO, REMEI I PREVENCIÓ
Són moltes les agressions que pateix el nostre cos i la nostra ment durant el dia. Aquesta pressió afecta al bon desenvolupament dels més joves, per aquest motiu cal preparar-los per poder fer front als obstacles que ens ofereix la vida. No només per superar-los sinó per aprendre i créixer mentre ho fan.

3 Problemes físics Transtorns psicològics i de conducta
Per aquest motiu la disciplina marcial és un mètode que integra elements físics i psicològics que permeten prevenir trastorns diversos, i fins i tot, corregir-los. Alguns dels problemes més habituals als que un jove pot enfrontar-se, i que li poden suposar dificultats per a relacionar-se amb els demés o créixer amb normalitat són: Problemes físics (psicomotrius, biomecànics i fisiològics) Transtorns psicològics i de conducta Al karate hi podem trobar la solució a aquests problemes a partir de diferents aspectes que es potencien amb un entrenament continuat:

4 Trastorns psicològics i de conducta
Solució Hiperactivitat Concentració – Autocontrol Nerviosisme Canalitzar energia - Autocontrol Falta d’atenció (TDAH) Concentració Depressió Alta autoestima - Esperit de superació Conducta violenta Respecte – Diàleg Desobediència Acceptació de normes Inseguretat Major seguretat Immaduresa - “passotisme” Maduresa - Serietat - Valorar l’esforç Dificultats en les relacions socials Respecte - Seguretat Excés de timidesa i ser excessivament introvertit Major seguretat

5 (psicomotrius, biomecànics i fisiològics)
Problemes físics (psicomotrius, biomecànics i fisiològics) Solució Bilateralitat alterada Simetria Problemes d’orientació Treball espaial Poca coordinació Simetria - Assimetria Manca d’equilibri Exercicis tècnics específics Poca flexibilitat Estiraments Mal d’esquena Estiraments - Compensació Condicionament físic inadequat (obesitat, poc desenvolupament muscular...) Força, velocitat, resistència, flexibilitat... Insuficiència respiratòria o cardiovascular Resistència Problemes de creixement Exercici físic i hàbits saludables Desajustos hormonals Condicionament físic equilibrat

6 A més dels aspectes que es treballen al dojo i que mica en mica els més joves van interioritzant, cal tenir en compte que l’entorn en el que l’infant passa més temps és a casa i a l’escola, i les persones que més intervenen en el seu desenvolupament són els pares, els mestres i els companys. Per aquest motiu, per a garantir l’èxit ens cal tenir-los a tots en compte i treballar conjuntament. Per altra banda, cal insistir en treballar aspectes bàsics com l’alimentació, la higiene i els hàbits saludables. L’educació no és només als llibres, és elemental oferir-los les eines necessàries per a que ells trobin el seu camí.

7


Descargar ppt "Escola de Karate do Salvador Àlvarez"

Presentaciones similares


Anuncios Google