La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La Condició Física i les Qualitats Físiques Bàsiques

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La Condició Física i les Qualitats Físiques Bàsiques"— Transcripción de la presentación:

1 La Condició Física i les Qualitats Físiques Bàsiques

2 La condició física La condició física és necessària per realitzar les nostres tasques físiques quotidianes. Tenir una bona condició física ens permet realitzar esforços emprant l’energia suficient per no fatigar-nos i d’aquesta manera, evitar lesions. La condició física depèn de les qualitats físiques bàsiques, les quals podem millorar amb l’entrenament.

3 Quines són les qualitats físiques bàsiques?
La força. La resistència. La velocitat. La flexibilitat.

4 LA FORÇA És la capacitat de vèncer o superar una resistència mitjançant el treball muscular.

5 Tipus de força Força màxima: és la que fem servir quan la resistència és molt gran i no ens importa el temps que triguem a superar-la, per exemple aixecar un pes molt gran.

6 Tipus de força Força explosiva: és aquella on hem de superar una resistència mitjana o petita a gran velocitat. Per exemple quan realitzem la sacada de tennis.

7 Tipus de força La força resistència és la que ens ajuda a superar una resistència mitjana a una velocitat mitjana, com quan practiquem el rem.

8 Quines són les qualitats físiques bàsiques?
La força. La resistència. La velocitat. La flexibilitat.

9 LA RESISTÈNCIA És la qualitat que ens permet mantenir un esforç durant el major temps possible.

10 Tipus de resistència Aeròbica. Si l’esforç no és molt elevat, en tenim prou amb l’oxigen que arriba als músculs per generar l’energia necessària. Alguns exemples serien caminar a ritme suau, passejar en bicicleta ...

11 Tipus de resistència Anaeròbica. Si l’esforç que hem de fer és molt intens, necessitem més oxigen del que arriba als músculs i per tant hem d’abandonar l’activitat al cap de pocs minuts. Córrer una cursa de 400 metres o perseguir el gos que s’ha escapat serien alguns exemples.

12 Quines són les qualitats físiques bàsiques?
La força. La resistència. La velocitat. La flexibilitat.

13 LA VELOCITAT És la capacitat que tenim per realitzar un moviment o recórrer un espai en el mínim temps possible.

14 Tipus de velocitat Velocitat de reacció: és la capacitat que tenim de respondre davant un senyal o un estímul (tret de sortida, un xiulet, una bandera que baixa …)

15 Tipus de velocitat Velocitat de desplaçament: és la que ens permet recórrer un espai en el mínim temps possible.

16 Tipus de velocitat Velocitat gestual: és la capacitat de realitzar un moviment o gest tècnic en el mínim temps possible (la finta jugant a bàsquet, la sacada de volei …)

17 Quines són les qualitats físiques bàsiques?
La força. La resistència. La velocitat. La flexibilitat.

18 LA FLEXIBILITAT És la capacitat de realitzar moviments amb la major amplitud possible sense danyar els músculs i les articulacions.

19 LA FLEXIBILITAT Els estiraments són els exercicis que fem per mantenir una bona flexibilitat. Cal fer-los abans i després de realitzar una activitat física intensa.

20 LA FLEXIBILITAT La flexibilitat és la qualitat física que perdem de manera més ràpida a mida que ens fem grans.

21 LA CONDICIÓ FÍSICA I LA SALUT
La pràctica regular d’activitat física fa que el nostre cos s’enforteixi i reaccioni millor davant els esforços. Alguns dels beneficis que té una bona condició física en el nostre cos són:

22 Millora el nostre sistema cardiovascular (el cor es fa més fort, bombeja més sang i aquesta arriba millor a tots els òrgans del cos). Millora la nostra capacitat respiratòria, de manera que la sang capta més oxigen. S’enforteixen els nostres ossos, músculs i articulacions, prevenint lesions.

23 Disminuïm la quantitat de greix corporal que circula a la sang, prevenint la obesitat i les malalties cardiovasculars. Augmenta el bombeig de sang al cervell, millorant l’oxigenació; això ens ajudarà a concentrar-nos i a coordinar millor els moviments. Les persones que practiquen activitat física experimenten sensacions de benestar, millorant l’estat d’ànim i prevenint l’aparició de l’estrès.

24 “Si tractes bé el teu cos, et dura tota la vida. ”
“Si tractes bé el teu cos, et dura tota la vida!” Noel Clarasó, escriptor. “L’únic rival que hi ha en una cursa de llarga distància ets tu tal com eres abans de la cursa” Haruki Murakami, escriptor i corredor de fons.


Descargar ppt "La Condició Física i les Qualitats Físiques Bàsiques"

Presentaciones similares


Anuncios Google