La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Anàlisi econòmica i financera

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Anàlisi econòmica i financera"— Transcripción de la presentación:

1 Anàlisi econòmica i financera
11 u n i t a t Anàlisi econòmica i financera

2

3 Introducció L’anàlisi de balanços s’ocupa d’estudiar la situació d’una empresa partint de certa informació (econòmica i financera) i sotmetent-la a diferents estudis, per tal que es puguin prendre les decisions adequades. L’anàlisi de balanços es pot dur a terme utilitzant un gran nombre de tècniques i des de múltiples punts de vista. En el nostre cas, utilitzarem les ràtios i realitzarem les anàlisis següents: Anàlisi patrimonial. Anàlisi financera. Anàlisi econòmica. Anàlisi patrimonial Aquest tipus d’anàlisi se centra en l’estudi del desenvolupament i de la tendència les masses patrimonials que integren el balanç d’una empresa comparant l’Actiu, el Passiu i el Net patrimonial i analitzant-ne la relació.

4 Fons de maniobra = Actiu corrent − Passiu corrent
Anàlisi patrimonial Fons de maniobra El fons de maniobra o de rotació és la part dels capitals permanents (Passiu no corrent i Patrimoni net) que financen l’Actiu corrent. Fons de maniobra = Actiu corrent − Passiu corrent Fons de maniobra = Capitals permanents − Actiu no corrent En general, el fons de maniobra ha de ser positiu ja que, en cas contrari, l’empresa podria tenir problemes per fer front als seus deutes a curt termini.

5 Relacionades amb l’Actiu
Ràtios patrimonials S’utilitzen per determinar la trascendència que representa cada massa patrimonial respecte de la resta. Les més utilitzades són les relacionades amb l’Actiu i amb el Passiu. Al seu torn, es classifiquen en diversos subtipus. Relacionades amb l’Actiu Ràtio de l’Actiu no corrent: Ràtio de l’Actiu no corrent = Actiu no corrent Actiu total Ràtio de l’Actiu corrent: Ràtio de l’Actiu corrent = Actiu corrent Actiu total

6 Relacionades amb el Passiu Equilibris patrimonials
Ràtios patrimonials Relacionades amb el Passiu Ràtio de l’Actiu no corrent: Grau d’independència financera = Patrimoni net Actiu total Ràtio de l’Actiu corrent: Grau de dependència financera = Passiu exigible total Actiu total Equilibris patrimonials Des del punt de vista comptable, sempre existeix un equilibri, ja que l’equació fonamental del patrimoni s’ha de complir des del principi i al llarg de tota la vida de l’empresa.

7 Equilibris patrimonials
Màxima estabilitat És la situació en la qual tot l’Actiu (corrent i no corrent) es finança amb recursos propis o Patrimoni net; per aquest motiu, el Passiu és zero. Equilibri normal L’Actiu no corrent es finança íntegrament amb capitals permanents i part de l’Actiu corrent es finança amb capitals permanents i la resta, amb Passiu corrent. Desequilibri L’Actiu corrent es finança íntegrament amb el Passiu corrent, mentre que una part de l’Actiu no corrent es finança amb el Passiu corrent. Situació de fallida El Net patrimonial de l’empresa és zero, per la qual cosa l’empresa no té recursos propis.

8 Anàlisi financera Se centra en la capacitat de l’empresa per fer front a les obligacions i els deutes al seu venciment. Per a l’anàlisi financera, s’utilitzen les ràtios següents: Ràtios de tresoreria: per evitar la possibilitat que l’empresa no pugui afrontar els seus pagaments durant un període de temps, hi ha d’haver una correspondència entre la liquiditat de l’Actiu i l’exigibilitat del Passiu. Ràtios de solvència: les més importants són la solvència tècnica i la solvència total. Ràtios d’endeutament: les ràtios d’endeutament se centren en la relació que existeix entre els recursos propis d’una empresa i els recursos aliens. Anàlisi econòmica L’anàlisi econòmica estudia l’evolució dels resultats de l’empresa i la capacitat per obtenir beneficis, és a dir, la seva rendibilitat.

9 Anàlisi econòmica Cash flow Cash flow dinàmic: s’obté per la diferència entre les entrades i les sortides monetàries durant un període determinat i la seva anàlisi determina els fluxos reals de tresoreria. Cash flow estàtic: s’utilitza per determinar els recursos que genera l’empresa. Es calcula amb la fórmula: Cash flow generat = Beneficis nets + Amortitzacions + Provisions. Rendibilitat Rendibilitat econòmica: és el benefici brut obtingut per l’empresa per cada 100 unitats monetàries de capital invertit. Rendibilitat financera: determina quina ha estat la rendibilitat dels recursos propis.

10 Període mitjà de maduració de l’empresa
El PMM, o període mitjà de maduració d’una empresa, és el temps, expressat en dies, que aquesta empresa tarda en recuperar els diners que ha invertit. Punt mort o llindar de rendibilitat El punt mort, o llindar de rendibilitat, representa el número mínim d’unitats que necessita vendre una empresa per tal que el benefici en aquest moment sigui igual a zero. Palanquejament En el funcionament de les empreses es produeix un efecte denominat palanquejament que implica que petits increments en un dels factors produeixen increments majors als proporcionals en els resultats. Palanquejament operatiu: es dóna si se segueixen augmentant les vendes després de superar el punt mort i es produeix un increment dels beneficis major que el proporcional. Palanquejament financer: ve derivat de la utilització per part de les empreses de recursos aliens per finançar-ne la producció.


Descargar ppt "Anàlisi econòmica i financera"

Presentaciones similares


Anuncios Google