La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Societats Capitalistes:

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Societats Capitalistes:"— Transcripción de la presentación:

1 Societats Capitalistes:
Societat de responsabilitat limitada És un tipus de societat de caràcter capitalista, apropiada per a societats: Amb pocs socis I que no necessitem una xifra elevada de capital CARACTERÍSTIQUES: Nombre de socis és d’un o més d’un. Quan esta formada per un soci s’anomenen societats unipersonals. Drets dels socis: Dret a participar en el repartiment de beneficis i en el patrimoni de la societat en cas de liquidació. Dret de tempteig en l’adquisició de les participacions dels socis sortints. Dret de participar en les decisions socials i ser elegits com a administradors. Dret d’informació en els períodes establerts en les escriptures.

2 Societats Capitalistes:
Societat de responsabilitat limitada CARACTERÍSTIQUES: La responsabilitat dels socis es limitada al capital aportat; és a dir, només es responsable dels deutes pel capital invertit. El capital social està dividit en participacions. No pot ser inferior a euros i ha d’estar totalment subscrit i desemborsat; El capital pot ser en metàl·lic, béns o drets. La raó social ha d’estar formada pel nom seguit de “societat de responsabilitat limitada” o “societat limitada” o les sigles “SRL” o “SL”. Per la transmissió de les participacions socials s’ha de comunicar als administradors la intenció del traspàs, el nombre, la identitat de l’adquirent i el preu. Hi tenen preferència els socis restants. La transmissió s’ha de fer amb document públic. Aquestes societats tramiten a l’Impost de Societats.

3 Societats Capitalistes:
Societat de responsabilitat limitada TIPUS D’ORGANS. JUNTA GENERAL . Òrgan de deliberació i de decisió (s’ocupa de la gestió) Tots els socis queden sotmesos als acords de la Junta General. Tots els socis, inclosos els que no han assistit a la reunió, queden sotmesos als acords de la junta. EXEMPLE de tipus d’acords: Aprovació dels comptes anuals. Aplicació del resultat de l’exercici. Nomenament i destitució dels administradors.

4 Societats Capitalistes:
Societat de responsabilitat limitada CONSTITUCIÓ S’haurà de constituir en escriptura pública, que haurà d’estar inscrita en el Registre Mercantil en el termini de 2 mesos. En l’escriptura de constitució s’ha d’incloure els estatuts de la societat (que són les regles pactades amb els socis) Aquests estatuts han de contenir: La denominació de la societat L’objecte social El domicili social El capital social, les participacions en que es divideix, el seu valora nominal i la seva numeració correlativa. La manera d’organitzar l’administració, segons establert per la llei. Altres pactes, que els socis creguin convenient.

5 Societats Capitalistes:
Societat de responsabilitat limitada ADMINISTRADORS.- L’administració de l’empresa es pot confiar a una sola persona o a un consell d’administració. Els administradors han de complir els següents requisits: No poden dedicar-se, per compte d’altri, al mateix gènere de comerç que constitueix l’objecte de la societat. Exerciran el càrrec durant el període de temps, que indiqui l’escriptura social, i poden ser destituïts en qualsevol moment per la Junta General. Per dur a terme els comptes anuals han de seguir les normes de les SA No es necessari que tinguin la condició de socis.

6 Societats Capitalistes:
Societat de responsabilitat limitada


Descargar ppt "Societats Capitalistes:"

Presentaciones similares


Anuncios Google